Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

tinkezione
heinä 30, 2010, 23.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Potkulaisten tositilanteet
Vastaukset: 3131
Luettu: 513391

Tositilanteet

En mä Kari meinaa pelkästään sua. Sun jutut on tuollaisia nuotiotarinoita ja mua ärsyttää niissä kaikesta viihdyttävyydestään huolimatta se, ettet tuo tasan mitään inhimillistä pointtia niissä mukana, koskaan. Mut flammee tuon saman asian kanssa naulasi jo edellisten postien joukossa, mitä peräänkuulutin. Tositilanteet on tositilanteita ja siinä, missä 200000 ihmistä jengisodissa tappaneelle veteraanille jonkun pään irroittaminen steissinkulmalla on arkipäivää, katutappelijana kokemattomalle jampuusille se voi olla erikoinen kokemus. Pitää muistaa, että palstaa lukee monenlaista kulkijaa ja että kaikki asiat ei välttämättä kaikille ole just niin itsestäänselviä. Psykologisia havaintoja, stressireaktioita ym. kaivataan näihin skenaarioihin huomattavasti lisää, että tämä ketju voisi koskaan antaa ei-sille-maailman-kovimmalle-jätkälle-tai-gimmalle mitään järkevää pohdittavaa.

Ei mulla muuta. Piis.
tinkezione
heinä 30, 2010, 20.03
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Potkulaisten tositilanteet
Vastaukset: 3131
Luettu: 513391

Tositilanteet

Jorge kirjoitti: No mistä sitten haluaisit keskustella? Mielestäni tässä ketjussa on tullut hyvin esille, että suomalainen väkivalta on aika paljon sidoksissa päihteiden väärinkäyttöön.
Summa summarum joo, juurikin noin, mutta närästää melko paljon se, että keskustelu pitää väkisin vesittää sotatarinoilla ketjussa kuin ketjussa. Se, että joku on hakannut 28 jätkää huvikseen vasurilla jossakin "kun ei ollut muutakaan tekemistä ja ne halus käydä päälle" ei kerro mistään tositilanteista useimmille ihmisille tasan yhtään mitään. Kuvittelin Tositilanteet-nimellä kulkevan ketjun sisältävän jonkinmoista johtoajatusta ja ehkä myös mahdollisuuksien mukaan psykologista pohdintaa tilanteista, joita ketjuun tuodaan. Äskeinen viestini toimikoon siis sisällön turhuuteen turhautumisen purkautumisena.
tinkezione
heinä 30, 2010, 19.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Potkulaisten tositilanteet
Vastaukset: 3131
Luettu: 513391

Tositilanteet

No eipä kestänyt kauankaan, kun tämäkin ketju meni ydinsodissa ja Maa-Mars -maaotteluissa karaistuneiden veteraanien keskinäiseksi pullistelufiilistelyksi. Kysyn tässä nyt ihan avoimesti, että onko näiden kaikkien potkuketjujen tarkoitus toimia samojen seppien nuotiotarinapaikkana vai voisiko täältä mestasta osoittaa joitakin osioita meille ihan tavallisille ihmisille, jotka haluavat kuitenkin osallistua keskusteluun eri aiheista? Vai olenko minä itse aivan väärässä seurassa?
tinkezione
heinä 28, 2010, 09.02
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Potkulaisten tositilanteet
Vastaukset: 3131
Luettu: 513391

Tositilanteet

Jussi Huusko kirjoitti:
tinkezione kirjoitti: Tätä tarinaa voi soveltaa ylläolevan tarinani syyksi z, miksi nahinoihin ei kannata väliin mennä. Siellä voi tulla naama kipeäksi tai pahempaa, mutta oli hyvä homma, että tällä kertaa niin ei käynyt.
Suomessa koen väliinmenon kansalaisvelvollisuudeksi, varsinkin meidän kamppailulajeja harjoittelevien. Ymmärrän toki ettei kaikilla ole kykyä tai mahdollisuuksia tähän, mutta vähintään jeesiä pystynee kuka vain hankkimaan. On se sitten portsarin hakeminen paikalle tai poliisille soitto.
Itseeni henkilökohtaisesti liittymättömään nokkapokkaan en herkästi väliin mene, ellen näe tilannetta pahasti epäreiluna, vaan annan asianosaisten selvitellä välinsä keskenään. Vähintään jeesin hankkiminen on toki minustakin kansalaisvelvollisuus. Uskoisin syyn katunahistelukokemukseni vähyyteen olevan isohkon koon lisäksi yleensä toimivat suunsoittotaidot tilanteen purkamiseksi ja hyvä niin.
tinkezione
heinä 28, 2010, 03.36
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Potkulaisten tositilanteet
Vastaukset: 3131
Luettu: 513391

Tositilanteet

Toinen tarina toimikoon opetuksena siitä, mitä en itse kenellekään suosittele. Tämäkin baarireissulla sattunut, Helsingin On the Rocksin edessä olevalla nakkikiskalla viime talvena. Olen tilaamassa makkaraperunoita ja vierestä kiskan kulmalta kuuluu jumalaton möykkä. Sellainen itseni kokoinen mutta turskimpi, karu, muistaakseni prätkätakkinen sälli nostaa käytännössä pillistä sellaista kuivan kesän hippioravaa ja meuhkaa sille jotakin. Hipin tyttöystävähippi on vieressä sen näköisenä, että laskee alleen siihen paikkaan. Humalaisen itseluottamuksella tulen kysymään korstolta, että mikäs ihmeen matsi täällä on menossa, ettet sää nyt tuota halua turpaan vetää, sähän tapat sen. Tässä vaiheessa huomasin, että kaverilla oli vähän iäkkään näköinen tatuointi kaulassa ja ajattelin mielessäni että ei saatana. Korsto tuumaa vetävänsä sitten turpaan mua. Sanon, että et sinä sitäkään halua tehdä. Yrittää lyödä parilla nakkikiskaheijarilla, jotka molemmat onnistun muistaakseni väistämään. Osumia ei ainakaan tullut. Kolmatta yritystä ei tullutkaan, vaan korsto kehoitti mua menemään takaisin nakkikiskalle tilaamaan niitä ranskalaisiani. Hipit oli liuenneet paikalta sanaakaan sanomatta ja tilanne kuivui siihen. Karjukin lähti omille teilleen ja sain omat evääni kiskalta kouraani ja se siitä.

Ai mitäkö tästä opin? Tuossahan olisi voinut kyllä käydä pahastikin eikä noista karumman näköisistä ja oloisista jätkistä aina välttämättä tiedä, minkälaisia metkuja sieltä on tulossa. Tätä tarinaa voi soveltaa ylläolevan tarinani syyksi z, miksi nahinoihin ei kannata väliin mennä. Siellä voi tulla naama kipeäksi tai pahempaa, mutta oli hyvä homma, että tällä kertaa niin ei käynyt.
tinkezione
heinä 28, 2010, 03.22
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Potkulaisten tositilanteet
Vastaukset: 3131
Luettu: 513391

Tositilanteet

Steissin tolpalla tuli viime kevättalvella taksinkäyttöprioriteetista aiheutunut ristiriitatilanne. Olin naisen kanssa liikenteessä ja baarista tulossa, melkoisessa juovukkeessa. Jonoa Rautatientorin tolpalla oli ns. jonnin verran, mutta kimppataksi löytyi. Mitään oikeita sääntöjähän noille ei ole, joskus jengi vaan ottaa samaan suuntaan meneviä kyytiinsä kulujen tasaamiseksi; mun mielestäni täysin okei toimintaa, koska jono lyhenee ja just sen nimenomaisen taksin osalta se ei ole keneltäkään poiskaan.

Tajusin lähes autolle päästyäni kohtalaisella viiveellä, että nyt on molemmat kädet kainalon alta kiinni ja sitten lähtikin jalat alta ja mies selälleen. Kaksi rohkeata, itseäni pienempää jampuusia oli ilmaantunut selän takaa, kaataneet ja lähteneet liukkaalla lumella käsivarsista raahaten toimittamaan mua takaisin kohti jonon päätä, tai mitä loppusijoituspaikkaa olivatkin sitten kaavailleet. Tajusin tilanteen ja koitin hommata jomman kumman käsivarren mahdollisimman nopsasti vapaaksi ja näin tapahtuikin. Otteensa menettänyt kaveri koitti alkaa potkia, mutta onnistuin vapaan käteni toisen kaverin polvitaipeen ympärille kietomaan ja sen verran kyljelleni menemään ja jaloillani torjumaan, ettei osumia tullut. Tässä kohti alkoi poru "jätkä roikkuu jalassa yhyy" ja nelisen sekuntia myöhemmin kaverit olivat kaikonneet horisontin suuntaan. Nousin ylös, puistelin kuteeni, keräsin silmälasini hangesta ja menin taksiin. Koko episodi kesti oman hajanaisen arvioni mukaan ehkä 30 sekuntia ja sitä todisti kymmenet taksijonoihmiset. Näin se vain menee, että kanssakulkijan päähän on iskostunut syistä x, y ja z että väliin ei nahinoihin passaa mennä.

Itseäni tilanteessa hämmensi ehkä se, että vaikka noista katumyllyistä ei sen ihmeempiä kokemuksia ole, pystyin kuitenkin reippaasti päissäni yrittämään jotakin konkreettista ja suunnitelmallista ja ilmeisesti pelkästään se riitti näille kahdelle sankarille. Hyvä tuuri kävi siinä mielessä, että mitään vammoja tilanteesta ei seurannut.