Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Akuma
touko 8, 2019, 09.22
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shintaido
Vastaukset: 20
Luettu: 1629

Shintaido

Kultin kaltainen ehkä, mutta ei kultti. Harjoittelijat ei taida istuskella hommaa varten rakennetuissa opiskelija-asuntoloissa odottelemassa treenien ja kolehdinkeruun vuorottelua.

Toisaalta _kultin kaltaisuuden_ ruksi ruksaantuu aika monessa muussakin kamppailulajissa sekä suomessa että sen ulkopuolella.
Akuma
touko 7, 2019, 23.52
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shintaido
Vastaukset: 20
Luettu: 1629

Shintaido

:jepa: :bow:

"You must accept the truth from whatever source it comes."
-Moses "Rambam" Maimonides
Akuma
touko 7, 2019, 17.58
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shintaido
Vastaukset: 20
Luettu: 1629

Shintaido

fudo kirjoitti:Kieltämättä hienoa kehonhallintaa tuossa ketjun aloittavassa Gankaku-videossa.
Tapahtumankulku lajista keskustellessa toistaa perusrakenteeltaan juuri aloitusviestin ja tämän viestin välillä käytyä kaavaa ja ymmärrän huumorikulman asiasta täysin - toisaalta en itsekään valinnut sanaa "hullunkurinen" ihan umpimähkään. :)

...mutta kun se kaikki on uksittu ja sanottu, voi palata ketjun alkuun, katsoa videon uudelleen -> suurin osa uksinnoista muuttuu pelkäksi sanahelinäksi kehonkäytön edessä joka ei tarvitse minkäänlaista ulkoista kannattelua seisoakseen omilla jaloillaan.
fudo kirjoitti:Shintaidon perustaja Hiroyuki Aoki (s. 1936) oli em. Wikipedia-sivun mukaan Egamin (s. 1912) oppilas. Myös Kase harjoitteli Egamin kanssa.
Juuri tämä oli mun pointti! Aokin ja Egamin yhteys on vahva mutta sattuneesta syystä vähemmän kylillä huudeltu. Mutta minäpä uskon että tuossa videon suorituksessa...
veepee kirjoitti:Mielenkiintoisesti sekä taido että shintaido on perustettu melkeinpä samaan aikaan, ja molempien taustalla on selkeästi erityinen (joskin erilainen) filosofinen murros sen ajan tyypillistä karatea ja budoa kohtaan.
... näkyy juurikin Egamin myöhempinä aikoina yhtälöön tuoma varsinainen hedelmä, ja joka putoaa täysin linjaan mm. Egamin kirjan "The Heart of Karate-Do" kerrotun kanssa mm. "the non-contraction way". Mikäli jaksaa vielä katsoa Shotokai -ketjuun ajat sitten postaamiani Egamin suttuisia VHS-videoita ja niissä näkyvää Egamin suoritustapaa, saattaa olla hyvä palautella mieliin legendaarisen ankkatestin menetelmä: Jos se näyttää ankalta, ui niin kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, niin se on todennäköisesti ankka (mutta eri ankka kuin Shotokan.)

:D
Akuma
touko 6, 2019, 19.27
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shintaido
Vastaukset: 20
Luettu: 1629

Shintaido

Videolla Shotokan/Shotokai -linjasta erkaantuneen Shintaido -tyylin kata Gankaku.Shintaido tyylinä kulkee hullunkurisen Shotokan/Shotokai -haaran maineessa, mutta monesti parhaan ironian asioista löytää kun vilkaisee sinne mistä ei haluta paljoa puhua. Videon kautta välittyvä ironia on kuitenkin selkeä - en koko Shotokai -harjoitteluni aikana ole nähnyt kehonkäytölliseltä vaativuudeltaan vastaavan tasoista katasuoritusta. Kun tuon kehonkäytön "aseistaa", on lopputuloksena kammottava vastustaja.