Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

marcus
helmi 27, 2006, 13.39
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Roistot saleillamme
Vastaukset: 650
Luettu: 102394

Re: Roistot saleillamme

YJT kirjoitti: Lisäksi kannattaa lukea Potkun On Thä Street (TM) -keskusteluja: Minulle on tullut sellainen vahva tunne, että suuri osa keskustelijoista ei ihan oikeasti ole sisäistänyt niitä tosielämän realiteetteja - tai ainakaan sitä, kuinka paljon ne oikeasti muuttavat tilannetta kun siirrytään salilta kadulle. Itsekin olin aikaisemmin tietoinen esim. taistelustressin olemassaolosta, mutta vasta käytönnön kokemus on osoittanut kuinka paljon se oikeasti vaikuttaa ja että kyse ei todellakaan ole mistään esiintymisjännitykseen verrattavissa olevasta asiasta. Uskon, että On Thä Street (TM) oppinsa saaneen henkilön uskottavuus voisi olla koetuksella, jos ei osaisi kunnolla todistella näitä asioita.
Totta varmasti. Pelkästään se, että vieressä on todella äkäinen tappelu vetää ainakin minulla adrenaliinit kaakkoon, ja kehonhallinta ja ajattelu menee osittain pipariks. Saatika kun se sama agressio kohdistuisi itseen, vaikea edes arvata miten reagoisi.

Muutenkin, en tiedä kuinka paljon siihen emotionaaliseen stressiin painotetaan noissa RSBD-lajeissa. Ilmeisesti senshidossa ainakin jonkunverran - tosin vihaista leikkiessään on vaikea saada samaa fiilistä kun oikeasti suuttuessaan. Enkä koe mielekkääksi opettaa itselleni suuttumisreaktioita toistamalla niitä treeneissä liikaa.

Ehkä niin, että se "on th4 str3et" taito vaikuttaa jotenkin kiehtovalta, niin kauan kun siihen ei ole todellista kosketusta.