Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

imeiz
helmi 19, 2010, 16.26
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Hermopistekamppailusta
Vastaukset: 778
Luettu: 122231

Hermopistekamppailusta

sivarinlötkö kirjoitti: JanneM, mutta mä oon tämmönen herkkä nörttipoika
Sittenhän sä pärjäät varsin hyvin, kun pärjään minäkin. :)
imeiz
helmi 19, 2010, 15.50
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Hermopistekamppailusta
Vastaukset: 778
Luettu: 122231

Hermopistekamppailusta

Joo tosiaan noissa videoissa vedetään puhtaasti kyynärpäällä päähän sen tarkemmin tähtäämättä, mut jos pitää pisteosumia etsiä niin mahollisesti tossa Goodridge osuu S5 tai SI18. GB20 ei oo lähelläkään. :) Tekee tollaset lyönnit sen verran vahinkoa muutenki ettei niillä tarvi sen kummemmin tähdätä, kun pääsee mättämään.

Hermopisteille ei tosiaan ole kauheasti hyviä sovellutuksia mattohommiin, mut muutamissa tilanteissa ja vähän säännöistä riippuen löytyy sopivia paikkoja käyttää pisteitä hyödyks. Mulla on ainakin tullu enemmän keskityttyä siihen ite hommaan, mut aina välissä huomaa et ois jotain hollilla jolla saattais esimerkiks helpottaa position parantamista. Vaparia ajatellen hanskat rajoittaa aika paljon käsien käyttämistä hermopisteiden aktivoimisessa.

Ja sen verran sivarinlötkölle, että pysyvän vahingon aiheuttaminen hermopisteillä ei onnistu ilman että siinä ois vaaraa tehdä muutenkin ikävää jälkeä, esim kaulan alueen painelu sormilla painitilanteessa ei oo kovin järkevää. Pisteen aktivointi lyömällä tai painamalla vaikuttaa suunnilleen 20 minuuttia.
imeiz
loka 6, 2009, 20.00
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Hermopistekamppailusta
Vastaukset: 778
Luettu: 122231

Hermopistekamppailusta

Eelo kirjoitti: Olen myös miettinyt, lasketaanko naaman ruttaaminen (vaikka kun kuristus ei mene kaulalle niin rupeaa sahaamaan hampaiden päällä kädellä) hermopisteisiin? Vai onko nämä liian brutaaleja puhuttaessa hermopisteistä. Koska jos nämä (ja samanlaiset eli painetaan, väännetään ja rutataan voimalla) lasketaan hermopistetekniikoihin ainakin minä olen vakuuttunut niiden toimivuudesta.
Minä en pelkkää ruttaamista tai runnomista (esim juuri tuo hampaiden päältä sahaaminen) laskisi hermopistetekniikaksi, vaan anatomisen heikkouden tai herkkyyden hyväksikäyttämiseksi, koska se saa aikaan haluamasi vaikutuksen, eli kaulan aukeamisen. Hienovaraisempi, joskin yhtä kivulias ja toimiva ratkaisu on esim kyynärvarrella tai kädellä nenän ja ylähuulen "reunasta" ylös takaviistoon vääntäminen, eli periaatteessa nenän sisäänpäin työntäminen. Kaveri joutuu pakostakin taittamaan päätään taaksepäin. Tämä toimii kuristuksen hakemisen lisäksi mm. alasvientinä tai sen avittamisena itsepuolustustilanteissa.

Jos tuon saman tahtoisi tehdä hermopisteella, siihen sopiva piste löytyy esimerkiksi suunnilleen keskeltä ylähuulta. Matsissa ehkä hieman vaikea toteuttaa jos on hanskat kädessä, mutta kokeiles painaa siihen rystysestä seuraavalla nivelellä hieman yläviistoon. (Jos tämä selitys oli hankala, saattaa EKJT:n logossa oleva "erikoisnyrkki" havainnollistaa, millä siihen vois olla hyvä painaa. http://www.ekjt.net/pic/ekjtlogo3.gif" onclick="window.open(this.href);return false; ) Tosin, kun tarkemmin ajattelen, se sahaaminen voi kohdistua just tähän pisteeseen, jolloin se on hermopistetekniikka. :) Ja kun löytyy se oikea kohta, ei siihen paljoa voimaakaan tarvi.

Hermopisteitä ainakin meillä (EKJT) ei hakemalla haeta, vaan tekniikat ovat sellaisia, että niihin halutessaan (ja osatessaan) voi lisätä pisteillä tehoa. Yksi tärkeimmistä tekijöistä pisteisiin hyökätessä on oikea kulma, mikä tekeekin niiden käytön liikkuvassa tilanteessa monesti hankalaksi. Peruskurssilla keskitytään lähinnä suoraviivaiseen ja yksinkertaiseen itsepuolustustekniikkaan ja siihen, ettei kenenkään nenä ole poskella vaikka jonkinlainen tappelu syntyisikin. Hermopistesovelluksia käydään vähän läpi, ja periaatteessa niitä ja niiden käyttömahdollisuuksia opitaan jatkuvasti kun vyön väri tummuu. Ensimmäisen danin kokeessa täytyykin sitten pystyä hermopistetyrmäykseen liikkuvassa tilanteessa eli "käytännössä" (enkä nyt kuitenkaan tarkoita varsinaista tappelua/matsitilannetta tällä).

Hyviä esimerkkejä kuitenkin pisteisiin osuneista hyökkäyksistä ja knokkauksista esim vaparimatseissa saa kun katsoo vaikka Anderson Silvan matseja. Mies liikkuu sen verran hyvin että pääsee tälläämään monesti hyvistä kulmista ja osuukin juuri sinne mihin tähtää. Eli esimerkiksi se paljon puhuttu "nappi" leuan sivussa on periaatteessa hermopiste.

Sinänsä harmi on, että EKJT:n harrastajien "erikoishommat" eli mm. sormilukot ja monet pisteet (mm Tero Laaksosen suosima piste niskan sivulla kuopassa) eivät ole sallittuja vaparissa. :p