Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Ile
syys 20, 2022, 12.06
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Systema
Vastaukset: 289
Luettu: 108993

Systema

Kari Aittomäki kirjoitti: syys 20, 2022, 02.40 Kamalimpana skenaariona kuristaja-asseri takapenkillä a la Kummisetä.
Ihan karmea off topic mutta tuli tuosta mieleen, että haluaisin edes yhden kerran nähdä jossakin leffassa tilanteen, jossa suunnitellun takapenkkikuristuksen uhri parkkihallissa autolle saapuessaan sattuukin vilkaisemaan sinne takapenkille ja havaitsee murhamiehen kykkivän siellä piilossa. Sen hetken kun murhamies tajuaa tulleensa huomatuksi ja kääntää nolona katseensa ikkunaan.

Tai niin, että suunniteltu uhri avaa takaoven laittaakseen esim. salkkunsa takapenkille. Tai niin, että uhri ei saavukaan paikalle yksin vaan parin kookkaan lyttynenäisen kaverinsa kanssa.

Ihan miten vaan, koska se takapenkkiväijytys on ehkä huonoin salamurhakonsepti mitä on.

Mutta se toimii leffoissa, koska ilmeisesti on hyväksihavaittu käsikirjoituskikka, että katsoja saa kokea turhauttavaa kiukkua kun päähenkilöt toimivat lapsellisen varomattomasti ja typerästi hankkiutuessaan hengenvaarallisiin tilanteisiin.

Btw, Kummisedässähän ei siis ollut muistaakseni ollut kyse edelläkuvatusta (ainakaan siinä yhdessä kohtauksessa) vaan siitä, että lähdettiin yhdessä "vähän ajelulle".
Ile
marras 4, 2016, 16.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Systema
Vastaukset: 289
Luettu: 108993

Systema

IS:
Venäläinen Sistema teki eilen julkisen käteisostotarjouksen Honkarakenteesta.
sori :)
Ile
syys 14, 2011, 14.10
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Systema
Vastaukset: 289
Luettu: 108993

Systema

KungFuMiäs kirjoitti: No helkkari, samaa mä tässä kuitenkin toistan kun sinä mutta isommalla huuhaa prosentilla ;) ....

Tuo nenä poskella on ihan hyvä huomio. Koska tässähän tosiaan mennään sillä ajatuksella että vastustaja pitää saada poistettua mahdollisimman nopeasti, ei haittaa jos itseä sattuu kunhan ei mene mihinkään vitaali alueseen. Jos haluaa saada isot hyödyt niin täytyy uhrata jotain (Sun Tzu meininkiä). Mielenlaatu pitää olla sellainen että ei ole huolissaan omasta terveydestä, ainoastaan vastustajan terveyden poistamisesta..
(pientä huumoria yritin tuossa lainauksen editoinnissa ;) )

Hyvää juttua KunFuMiäs. Mutta pikkuisen haastaisin tuota "uhraus"-näkökulmaa tässä tapauksessa, vaikka en toki juuri systemaa kovin hyvin tunnekaan.

Itse näen siinä tekemisessä ihan tyypillisen useiden modernien ip-lajien perustaktiikan, jossa korostetaan välitöntä aloitteen tempaamista itselle ja vastahyökkäystä. Eli hyökkääjästä pyritään heti tekemään puolustautuja, ja tällä asetelmalla jatketaan keskeytyksettä kunnes uhka on ohi.

Aina kaikki ei tietenkään mene nappiin ja sitten tosiaan on jatkettava vaikka nenä poskella. Ja varmasti kamppailussa tilannekohtaisesti tehdään valintoja pienemmän ja suuremman haitan/edun välillä.

Mutta yleisesti ottaen tämän kyseisen taktiikan taustalla on ihan yksinkertaisesti ajatus siitä, että agressiivinen vastahyökkäys on useimmissa tilanteissa tehokkain tapa estää hyökkääjää ylipäänsä jatkamasta hyökkäystä ja siinä mielessä se on puolustautujan itsensä kannalta turvallisin vaihtoehto.
Ile
syys 14, 2011, 10.58
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Systema
Vastaukset: 289
Luettu: 108993

Systema

Rojola kirjoitti: Ensinäkin noita kahta videota vertailtaessa, on mielestäni selkein ero kamppailun kontekstissa. Siinä missä Izvor näyttäisi olevan itsepuolustusta tai lähitaistelua, tuo Boxe de Rue vaikutti enemmän matsaamiselta siviilivaatteet päällä. Mikäli nuo muutamat pääpuskut olisi poistettu tuosta Boxe de Rue pätkästä, se olisi voinut olla jonkin urheilukamppailulajin demovideo. Vastaus lienee Savate.
Joo, hyvää analyysiä. Tuossa Boxe de Rue ("katunyrkkeily")-pätkässähän ei esimerkiksi ollut yhtään varsinaista alasvientiä. Korkeita potkuja sen sijaan riitti, toisin kuin itänaapureilla.
Rojola kirjoitti: Videoissa on selkeä ero myös tekemisen rytmissä. Izvor-videossa mennään eteenpäin pampampam, limittäen tekemistä. Kun yksi asia valmistuu niin seuraavaa jo pedataan. Tässä toisessa taasen rytmi oli hitaampi, selkeämpi ja tekniikat selkeästi erottuivat toisistaan eikä niitä mielestäni limitetty toisiinsa niin hyvin. Izvorissa hyökkäykselle laitettiin stoppi heti alkuunsa, kun taas tässä toisessa jäätiin kamppailemaan.
Tuokin on totta, mutta toisaalta kyse voi tosiaan jossain määrin olla siitä onko kyseessä demo vai opetus jne... Izvor-pätkässä kuitenkin oli ideana demota kokonaisia nappisuorituksia kun taas Boxe de Ruessa esitettiin enemmän yksittäisisä "ärsyke-vaste" -juttuja, eikä näytetty itse asiassa yhtäkään "skenaariota" alusta loppuun.

On toki mahdollista, että tuo juuri kuvaakin lajien erilaista lähestymistapaa, mutta varsinkaan Boxe de Ruesta ei ehkä noin lyhyen pätkän perusteella saa hirveän hyvää kokonaiskuvaa.