Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Ile
helmi 22, 2013, 11.53
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: IMPACT - Progressive System of Defense
Vastaukset: 84
Luettu: 142184

IMPACT - Progressive System of Defense

Andy kirjoitti: Tämmöistä blogijuttua Impactin kehittäjältä: http://improvementinaction.blogspot.fi/ ... roles.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiksun tuntuista kamaa tuolla.
Ile
marras 16, 2011, 12.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: IMPACT - Progressive System of Defense
Vastaukset: 84
Luettu: 142184

IMPACT -Progressive System of Defense

bodyguard kirjoitti:
Ile kirjoitti: Joo, ja ihan vakavasti, kyllähän ip-harjoittelussa ylipäänsä pitää muistaa the paradoksi. Millaisille riskeille kannattaa vapaaehtoisesti altistua viikosta, vuodesta ja vuosikymmestä toiseen välttyäkseen...
Tää on munmielestä vähän tyhjää lätinää aina. Itsepuolustusharjoittelu on melko turvallista, on äärimmäisen harvinaista että pieniä ruhjeita, nyrjähdyksiä ja verenkarkailua nenästä suurempia loukkaantumisia sattuu. Itseasiassa itse en ole todistanut ainuttakaan, kuullut olen kyllä parista tapauksesta. Loukkaantumisriski on huomattavasti suurempi erilaisissa pallo- ja mailapeleissä. Että ihan näin ajatellen jo säännöllisen liikunnan mukanaan tuomat terveyshyödyt kumoavat nämä ip- harjoittelun "riskit" vaikkei ikinä ip- tilanteeseen joutuisikaan.
:) Pahoittelen tyhjää lätinää...
Muilta osin olen täsmälleen samaa mieltä. Ja itsekin mieluusti viljelen tuota palloilulajivertausta...

Mutta näkökulmani ei ollut tuo, vaan lähinnä tavoitteen kannalta järkevien ja turvallisten metodien valinta kamppailukontekstin sisällä. Tausta-ajatuksena se, että varsinaisten ip-lajien nykyiset harjoittelumetodit ovat melko fiksuja turvallisuuden (sekä tehokkaan ajankäytön suhteen), kun puhutaan nimenomaan ip-mielessä harjoittelusta.

Tämän voi nyt lukea vaikka niin, että itsepuolustustaidon kehittämisestä puhuttaessa suhtaudun varauksella liian pitkiin kurkotteluihin esimerkiksi kilpakehien tai sitten "tosimaailman" suuntaan.

Edit. siis liian pitkästä kurottelusta tosimaailmaan yhtenä esimerkkinä vaikka tuo mitä itsekin kommentoit:
bodyguard kirjoitti: Niin, ei mulla nyt varsinaisesti mitään sitä vastaan ole jos joku vaikka rupeaa portsariksi oppiakseen enemmän mutta mielestäni se on aika äärimmäinen keino jos tavoitteena on vaan oppia paremmin itsepuolustusta. Siksi toisekseen itseäni voisi hieman kyllä jännittää jos työkaveri kertoisi että on ruvennu portsariksi kokeakseen tilanteita. Niitä kun tuntuu sattuvan aika moninkertaisesti niille jotka niitä halajavat.
Ile
marras 15, 2011, 12.20
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: IMPACT - Progressive System of Defense
Vastaukset: 84
Luettu: 142184

IMPACT -Progressive System of Defense

Joo, ja ihan vakavasti, kyllähän ip-harjoittelussa ylipäänsä pitää muistaa the paradoksi. Millaisille riskeille kannattaa vapaaehtoisesti altistua viikosta, vuodesta ja vuosikymmestä toiseen välttyäkseen...
Ile
marras 15, 2011, 11.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: IMPACT - Progressive System of Defense
Vastaukset: 84
Luettu: 142184

IMPACT -Progressive System of Defense

No joo. Jos kysytään, että tapahtuuko kaikki toiminta salilla, niin ei pointtina varmaan ole, että kaiken toiminnan pitäisi tapahtua muualla kuin salilla.

Kai se on selvää, että tekninen ja fyysinen peruskaura isoine toistomäärineen tahkotaan omissa oloissa. Mutta tuntuman hakeminen "tosimaailmasta" voi olla hyvinkin hyödyllistä.

Itse tosin uskon, että organisoidummasta pelipaikoille hakeutumisesta on saatavissa kohtuullisia tehoja irti lähinnä tähdättäessä johonkin ammattimaisempaan voimankäyttöön tms..

Sen sijaan ip-harjoittelun kannalta tilanteiden aistiminen yms. on enemmän sellainen jatkuva kotiläksy.