Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Ile
helmi 7, 2020, 16.35
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jiu-jitsu Suomessa ennen vuotta 1958
Vastaukset: 285
Luettu: 64467

Jiu-jitsu Suomessa ennen vuotta 1958

Tuosta Ji-Pa-Ny:sta sen verran, että jonkun nettikirjoittajan mukaan lajia näytettiin aikanaan televisiossa ja kamppailijan yleissivistykseen toki kuuluu tietää, että laji esiintyy myös Brita Koivusen ja Eino Virtasen kappaleella "Töllötin" vuodelta 1963. :)

Kun mummo katsoi jipanya yksikseen/
niin murtovaras hiipikin huoneeseen./
Vain harjoituksen vuoksi mummo kiskaisi/
- hän voron mattoon vahingossa viskasi.



Vähän mietin, että pitäisikö laittaa hitti vai huti -ketjuun...

Erityisen hienoa tuossa Jassen linkkaamassa tekstissä oli jo tuolloin omaksuttu RBSD-tyyppinen markkinointi. Lajin kehittäjän nyrkkeilyliiton pj:n Valle Reskon mainitaan muuten olevan ammatiltaan myyntipäällikkö ja hänen mukaansa kyseessä on menetelmä, "jonka jokainen - nuori ja heikkovoimainenkin tyttö ja poika - voi vähällä harjoittelulla oppia ja omaksua" ja "Heiveröisinkin tyttö ja poika oppii nämä liikkeet saavutettujen kokemusten mukaan 15-18 tunnin kursseilla".

Lisäksi mainittiin mm. että Väestöliitto oli mukana järjestämässä laajaa kurssitoimintaa lajin tiimoilta ja nuorisojärjestöjenkin piirissä oli järjestetty kursseja. Oikeasti mielenkiintoista, vähän eri aikaa elettiin...
Ile
helmi 25, 2015, 16.40
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jiu-jitsu Suomessa ennen vuotta 1958
Vastaukset: 285
Luettu: 64467

Jiu-jitsu Suomessa ennen vuotta 1958

@Jasse onkos tämä tuttu juttu:

http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot. ... omeen.html

Onko kaikki tuossa mainitut teokset tuttuja?

Jiu-Jitsu-Vohvelit!
Ile
kesä 21, 2012, 11.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jiu-jitsu Suomessa ennen vuotta 1958
Vastaukset: 285
Luettu: 64467

Jiu-jitsu Suomessa ennen vuotta 1958

Kun kerran jääkärit mainittiin, niin pitänee pohtia myös suomalaisten SS-sotilaiden merkitystä. Toisen maailmansodan aikanahan yli tuhat suomalaista vapaaehtoista lähti ensin Saksaan koulutukseen ja sitten tappelemaan Saksan joukkojen mukana itärintamalle.

Yhden tällaisen juttuja pääsin junnuna 80-luvulla kuuntelemaan. Vanhana pappanakin harrasti sitkeästi aikidoa ja iaidoa Meidokanissa. Ichimura myönsi - ilmeisesti vähän sellaisena kunnianosoituksena - ensimmäisen danin aikidossa (empä muuten silloin tajunnut ajatella asiaa aseveliakselin näkökulmasta! :) ) .

Silloin meillä oli lauantaiaamuisin ensin iaidoa ja sen jälkeen oli parin tunnin tauko ennen aikidon junnutreenejä. Siinä välissä sitten tapettiin aikaa stadikalla. Jos tämä E.S. oli ollut iaidotreeneissä niin sitten saatiin pukuhuoneessa kuulla niitä juttuja. Harmi, etten tajunnut silloin kysellä, olivatko sakemannit ihan jiujiutsua opettaneet... ;)

Sorry lipsuminen muistelmaosastoon...vaikka sopinee jollain tavalla topiikkiin.