Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Ile
touko 14, 2020, 11.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja uskonnot
Vastaukset: 69
Luettu: 14242

Kamppailulajit ja uskonnot

Kari Aittomäki kirjoitti: touko 13, 2020, 13.31 Ystäväni Peter Orre oli kempo-mies aivan korkealla tasolla ja hänen kanssaan asiasta juttelimme.
Hah, tästä muistui mieleen lausahdus lähes 30 vuoden takaa. Mulla oli jo vuosia kamppailutaustaa kun menimme vähemmän kokemusta omaavan kaverini kanssa ensimmäisiin Orren treeneihin Kirstinkadulle. Oli puhetta, että kempoon liittyy tämä Kongo Zen -ajattelu, eletään puoliksi itselle, puoliksi toisille jne...

Treenien jälkeen kaverini totesi Orreen viitaten, että "tosta jätkästä on kyllä zenit kaukana". :)

No, kovasti hänkin siitä hommasta innostui ja itse asiassa jatkoi sitä paljon pidempään kuin minä. Itselleni riitti ja vaihdoin vuosiksi nyrkkeilyyn sen jälkeen kun Orre savustettiin ulos.

Toinen jotenkin ketjuun liittyvä anekdootti on myös se, että Ichimura Senseihän (pohjoismaiden "pääopettaja" aikidossa) lopetti budoharjoittelun noin 80-luvun puolivälissä ja liittyi jonkinlaiseen kristinuskoon kääntyneiden japanilaisten yhteisöön.
Ile
syys 12, 2012, 22.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja uskonnot
Vastaukset: 69
Luettu: 14242

Kamppailulajit ja uskonnot

Kuhmu kirjoitti: Liekö offtopiccia jo hieman tämäkin?
Ehkä ennemminkin juuri sitä, mistä tässä on kyse. Vain toisesta suunnasta katsoen, kuin mistä Mika V. aloitti. Siis uskonnon ja kamppailulajin epärelevantista koplaamisesta.
Ile
syys 11, 2012, 23.42
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja uskonnot
Vastaukset: 69
Luettu: 14242

Kamppailulajit ja uskonnot

Shorinji kempo on emämaassa rekisteröity uskonlahkoksi mutta on aika kaukana sellaisista ilmiöistä, joista aloitusviestissä puhuttiin. Budhistinen kongo zen -filosofia ei nimittäin ole uskontoa ihan siinä merkityksessä kuin uskonto meillä yleensä ymmärretään eikä asiaan liity mitään salamyhkäisyyttä tai "hengellistä" painostamista/tuputtamista.