Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Ile
tammi 17, 2017, 12.45
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Magan toimivuus
Vastaukset: 27
Luettu: 19819

Krav Magan toimivuus

Andy kirjoitti: Jos haluaisin kehittää itsepuolustusosaamistani, niin tarvitseeko minun harjoitella lyönteihin ja potkuihin perustuvia ratkaisuja? Kuitenkin erittäin todennäköisesti pärjään niillä jo nytkin, ellei vastustajia sitten ole useita, tällä ole asetta tai ellen joudu pahasti yllätetyksi.

Voisi ajatella, että treenaamalla painipohjaisia ratkaisuja, kehittyisin nopeammin kuin lyömisessä ja potkimisessa, joita osaan jo melko hyvin ja joissa kehitys on siksi väkisinkin hidasta. Näin varmaan kokonaissuorituskykyni paranisi nopeammin.
Varmasti validi ajattelutapa tuokin. Jos nyt ylipäänsä kokisit tarpeelliseksi saada lisäoppia todennäköisimpiä tositilanteita ajatellen, niin oletettavasti sinun olisi ihan fiksua keskittyä sellaisiin juttuihin, joilla saat känniörveltäjän taltutettua ilman, että tarvitsee hakata sitä. Sekä pärjäämiseen sitä kuuluisaa hyvää (tai ainakin tämänhetkistä tasoasi parempaa) painijaa vastaan...

Toisaalta voi taas ajatella, että mikäli haluasitkin optimoida osaamistasi vähän epätodennäköisempiä mutta vaarallisempia hyökkäysiä (esim. jotain tuollaista, mitä itse luettelit) vastaan, niin saattaisit saada Krav Magasta kohtuullisen helposti jotain lisäeväitä tähän.

Ainahan näissä spekulaatioissa törmätään ajankäytöllisiin prioriteetteihin. Jos harjoitteluun voisi ja haluaisi käyttää rajattomasti aikaa, niin olisihan se kiva opetella "kaikki".

Kärjistäen ilmaistunahan olen itse sitä mieltä, että kokeneen kamppailu-urheilijan osallistuminen johonkin itsepuolustuslajin peruskurssille on vähän sama kuin kokeneen rallikuskin osallistuminen liukkaankelin ja ennakoivan ajamisen kurssille. Eli jotain taktisia oppeja on saatavissa ja toki pikkuisen teknisiäkin, mutta kokonaisuus on kuitenkin enemmän taviksille suunnattu (ja pitää ollakin).
Ile
tammi 16, 2017, 15.33
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Magan toimivuus
Vastaukset: 27
Luettu: 19819

Krav Magan toimivuus

Mjölnir kirjoitti: Eli opettamalla perusteet pystypainista, saadaan auttava kyky toimia paljon nopeammin kuin esim Krav Magan lyönti-potku-ratkaisuilla.
Varmaan juuri noin.

Mä olen kokenut niin, että sain Krav Maga -tekniikat aika nopeasti toimimaan kohtalaisen hyvin sen takia, että mulla oli pitkä pystykamppailukokemus. Erityisesti nyrkkeilyn katson auttaneen tähän.

Jollain tasolla yhdistän tämän myös siihen, että Krav Magan suomalainen pioneerisukupolvi muodostui isolta osalta pystykamppailu-urheilijoista. Heille on ollut luontevaa omaksua laji sekä tehdä ja opettaa sitä tehokkaasti (ja tuoda sitä myös esiin tehokkaana lajina).

Mielestäni lajissa on joka tapauksessa hyviä juttuja vasta-alkajallekin sekä sellaista ymmärrystä tositilanteista ja stressireaktioista, että maallikko saa siitä saa aika nopeastikin joitakin hyviä lähtökohtia itsepuolustustilanteisiin.

Mutta jos hyviä pohjia muusta pystytekemisestä ei ole, niin ihan nopeasti osaa niistä ratkaisuista ei havaintojeni mukaa saa teknisessä mielessä toimimaan.