Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

kimmokammo
joulu 12, 2019, 10.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pohjoismaiden historiaa
Vastaukset: 551
Luettu: 99592

Skandinaavisen historian spekulointia

minusta pohjolan historiasta ennen ruotsalaisten tänne tuloa, jota muuten ei olisi ikinä tapahtunut ellei Tanska olisi valloittanut koko nykyisen tukholman alueen eteläpuolista Ruotsia, saa kuvan vanhoista kirjallisista teksteistä jotka kuvaavat omaa mahtavuutta mutta kertovat myös naapurialueista, esim.
Brevis historia regum Dacie
Saxo Grammaticus
Nestorin kronikka
Novgorodin ensimmäinen kronikka
ja yleensä islantilaiset ja norjalaiset viikinkieepokset
Mitä minulle jäi käteen näistä oli että kyllä kaikki tuntuivat tietävän missä suomenniemi on ja mitä sieltä saa, ja ortodoksit kertovat kääntäneensä pakanat siellä jo 950-1050, mitä tukee muutama tanskalainen havainto ortodoksiristeistä haudoilla. Totta on että yleensä jokainen asia mainitaan vain kerran, mutta miten se tekee suomea koskavat havainnot epäluotetattaviksi kun esim ruotsin ja norjan kuninkaiden lineage on myös yhden asiakirjan varassa. Harrastelijan kaksi palaa.....
kimmokammo
touko 29, 2013, 21.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pohjoismaiden historiaa
Vastaukset: 551
Luettu: 99592

Viikinkisoturit

Doku Ulfberthin miekasta
http://areena.yle.fi/tv/1902929" onclick="window.open(this.href);return false;