Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

Simpanssi
syys 8, 2009, 13.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

Aaron Paulakorpi kirjoitti: Sijoittaminen on kyllä äärimmäisen fiksua, kunhan vaan muistaa seittemän sääntöä;

1. Älä innostu liikaa/sokeennu huumasta.
2. Älä tee päätöksiä vajailla tiedoilla.
3. Älä ota turhia riskejä jos vatta ei oo terästä.
4. Älä arvosta osaamistasi yli todellisen tason.
5. Pistä raha töihin, varsinkin jos itse olet tehnyt sen eteen töitä.
6. Vältä pilvilinnojen maalaajia ja pidä realistin lasit päässä.
7. Mikäli saat suosituksen jostain niin selvitä suosittelijan/myyjän/välittäjän oma intressi asiaan.

:)
Nämä ovat kyllä hyviä pointteja.

7. Kohta tulee aina mieleen, kun kuuntelee Kauppalehden ja vastaavien tahojen asuntokauppaa käsitteleviä "uutisia". Esimerkki.
Simpanssi
syys 8, 2009, 13.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

Omassa salkussa on muutaman rahaston lisäksi nyt Nokiaa ja UPM:ää. UPM on ollut todella hyvä sijoitus, sillä ostin sen aikalailla pohjilta n.6e kursseilla. Nythän se on kohta 9:ssä eurossa. Nokiata on kanssa ja sekin on nyt hyvissä kantimissa, vaikka olen ostellut sitä myös kovemmilla hinnoilla noiden dippien lisäksi. Molemmilla on ollut viime viikkoina niin nopeaa tuo nousu, että taitaa olla kohta taas korjausliikkeen aika. Omat osakeomistukset ovat niin pieniä, että ei niissä oikein pääse rikastumaan, mutta muutaman vuoden kuluttua voisi jo olla jonkinmoinen salkuntapainen kasassa. Nyt ei oikein viitsi myydä pois missään tilanteessa, sillä tähtäin on siellä kauempana.
Simpanssi
huhti 17, 2009, 00.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

Laitoin toimarin omista vähäisistä osakkeistani 12,50 euron hintaan. Hulluna ideana on sitten ostaa ne takaisin 9e hinnalla kohtapuoliin..
Simpanssi
huhti 16, 2009, 21.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

Kauppalehti kirjoitti: Kyseessä oli Nokia-konsernin alkuvuoden tappio ennen veroja, jonka yhtiö kertoi olevan 12 miljoonaa euroa tappiolla. Kyse oli merkittävästä tuloksen rapautumisesta, sillä vuotta aiemmin yhtiö teki vielä 1,6 miljardin euron tuloksen ennen veroja.

- Historisk förlust, ruotsalainen E24-sivusto uutisoi.

Myös Kauppalehti ja STT kertoivat yhtiön ajautuneen tappiolle

Kyse on kuitenkin sellaisesta tuloslaskelman rivistä, johon on laskettu mukaan Nokia Siemens Networksin tappio täysimääräisesti.

Nokia omistaa verkkoyhtiöstä vain puolet.

Jos tuloksesta putsataan puolet NSN:n tappiosta pois, niin Nokian oikaisematon viimeisen rivin tulos on 122 miljoonaa euroa voitolla.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/04/21164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/04/21192" onclick="window.open(this.href);return false;

Nokia on kyllä noussut hurjasti.

Paljonkos oli muuten Ralle silloin kurssi kun mietit sitä ostamista? Nythän ollaan tultu parissa kuukaudessa alle 7e:stä yli 11egeen..

Veikkaanpa vielä sellaista, että kurssi tipahtaa kahden viikon sisällä noin 9euroon.
Simpanssi
maalis 24, 2009, 15.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

mronkain kirjoitti: Suurin osa ihmisistä ei liene osake-/rahasto-/yms. -sijoittamisesta kiinnostunut, eikä sitä halua. Miksi ihmeessä siis väkisin yritetään saada ihmiset siihen mukaan?
Miksi olet sitä mieltä, että ihmisiä yritetään saada sinne väkisin mukaan? Ei kai se nyt mikään pakko ole mihinkään sijoittaa?

Ihmisillä on erillaisia arvoja ja tavoitteita. Joillekin on tavoitteena se, että olisi edes joskus velaton ja raha ei merkitsisi enää niin paljoa. Eikä siihen liity sen suurempaa ideologiaa. Toiset taas käyttävät senkin ajan mieluummin vaikka leffojen katseluun. Loppujen lopuksi kuolema korjaa molemmat.
Simpanssi
maalis 23, 2009, 17.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

Ralle Ryökäle kirjoitti: Trendi on kuulemma laskeva ainakin seuraavan vuoden, joten miksi ottaa siltä ajalta takkiin? Voihan ne paperit ostaa sitten vuoden parinkin päästä ja ehkä halvemmalla.
Mutta eipä noita lottonumeroitakaan voi koskaan ennalta tietää.
Kiinnostuin nokiaan sijoittamisesta varovaisesti muutama viikko sitten Talous-Sanomissa olleen jutun myötä, siinä neuvottiin ostamaan.
Muutaman kilon olisin laittanut kiinni.
Otin yhteyttä alan huipulla työskentelevään tuttuuni, joka varoitti tekemättä tätä liikettä. Hitto kun heitin sen mailin jo roskakoriin, olisi hyvää juttua riittänyt tännekin.
Trendi voi olla laskeva kesään asti (pienillä väli nousuilla), mutta syksyllä vakiintuu ja sitten alkaa nousemaan hitaasti (pienillä välilaskuilla). Veikkaus tämäkin. Nythän Nokia alkaa olla jo vaarallisen alhaalla, sillä yhtiö alkaa jo olla houkutteleva valtauksen/kaappauksen näkövinkkelistä katsottuna.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/03/20284" onclick="window.open(this.href);return false;

Jos nyt tahtoo sijoittamisessaan hajauttaa riskiä, niin kannattaa hajauttaa ostos ajallisesti. Silloin ei saa huippuja, eikä myöskään pohjia. Nokia on hyvä sijoitus (uskon niin) ja pitkässä juoksussa sen arvo tulee nousemaan. Nyt ilmeisesti sinulla on jotain salaista tietoa huipulta (tai mutua) ja uskot ajoittavasi ostosi täydellisesti kurssiin nähden. Ehkä onnistut. Ehkä et. Mutta ostamalla Nokiaa vaikkapa pienemmissä erissä nyt/kesäalessa/vuoden päästä, niin voit hajauttaa riskisi. En minä(kään) osta vähäisiä osakkeitani tonneilla kerralla parasta toivoen vaan sijoitan ajallisesti hajauttaen. Keskihinta sitten asettuu toivottavasti kohdilleen.

Siinä olet kyllä oikeassa (tai kaverisi on), että talouslehtien juttuja kannattaa lukea suodatin päällä.
Simpanssi
maalis 23, 2009, 15.15
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

Ralle Ryökäle kirjoitti: Nokia ei todellakaan tule nousemaan tuntuvasti syksyyn mennessä, vaikka kuinka siitä toitotetaan. Alas näyttää liukuvan, eikä loppua näy.

Valuuttakauppa on mielenkiintoista.
Jos viime keväällä osti USA-dollaria 10 000€:lla sai 15 700 dollaria
Nyt 10 000€ saa 12 100 dollaria, joten voittoa tulisi käteen 3600 dollaria! :D
Höpöhöpö..

Ensiksi Nokia on velaton markkinajohtaja, joka on ihan erillaisessa tilanteessa kuin kilpailijansa, joiden katteet ovat pienemmät jo valmiiksi sekä kannattavuus on muutenkin huonompi. Laman tullessa nimenomaan velattomat markkinajohtajat menestyvät. Nokia on myös panostanut voimakkaasti kehittyviin markkinoihin, josta se suurin kasvu tulee tulemaan tulevina vuosikymmeninä. Tiesitko, että ihmiset yleensä tulevat pysymään ensimmäisessä kännykkämerkissään ja ostavat yleensä vain hieman kehittyneemmän uutta hankkiessaan? Jos koko kännykkäala tulee romahtamaan, niin silloinkin Nokia tulee pysymään ennemmin hengissä kuin jokin Mororola tms. Jos Nokia nyt sattuukin vielä tippumaan, niin mitä väliä sillä on? Voin lyödä vaikka vetoa siitä, että 3-4 vuoden kuluttua Nokian osake on noussut ainakin 16 euroon. Se tarkoittaa, että nyt sijoitettu raha on tuplaantunut. Tosin it-kuplan 65e:n arvoon on matkaa, mutta enpä ihmettelisi noin 30e arvoakaan. Mihin ihmeeseen perustat tuon Nokian romahduksen ja mitä sillä edes tarkoitat?

Valuuttakauppa on Wincapita juttuja. Ja jos vaikka joku siellä pystyisikin jollain velkavivulla tekemään rahaa hetkellisesti, niin riskit ovat pitkässä juoksussa turhan suuria.
Simpanssi
maalis 22, 2009, 21.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34803

Sijoittaminen

Rahastoissa jonkin verran (paljon miinuksella) ja sitten vähän osakkeissa. Lähinnä Nokiaa näillä kursseilla. Eipä noilla nyt juhlimaan pääse..