Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Simpanssi
helmi 25, 2005, 13.32
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suurimmat vyöarvot Suomessa
Vastaukset: 180
Luettu: 38679

Andy kirjoitti:
Simpanssi kirjoitti: Kaikki Suomen danit ovat kuitenkin aina tavallaan Kodokanin myöntämiä. Eli ne on kirjattu sinne. Minusta tästä nyt ei ole käytännön hyötyä (paitsi että saat sellaisen hienon diplomin jossa on Kanon pojanpojan nimmari). Lähinnä vain vie rahaa.
On siitä hyötyä siinä vaiheessa, kun ollaan tekemisissä ulkomaalaisten kanssa tai jopa muutetaan ulkomaille. Taekwondon puolelta sanovat, että on huonoja kokemuksia vyöarvoista,joita ei ole rekisteröity kukkiwoniin (kodokania vastaava instanssi Koreassa) ja tällasesta mahdollisuudesta on Suoessa luovuttu.
Esimerkiksi Ranskan, Venäjän, Saksan, USAn jne.. danit eivät ole Kodokanin alaisuudessa. Tästä syystä siellä saakin hieman helpommin sen vyöarvon. Judo on tosin jo niin laajalle levinnyt ja suuri laji, että sitä on enää vaikea hallita. Toisaalta kaikki judo on samanlaista kaikkialla, joten sillä tavalla kaikki harrastajat ovat aina samalla viivalla. Itse olen treenaillut ehkä kymmenessä eri maassa ja siellä on ihan samaa judoa kuin täälläkin. Ehkä Venäjällä on hieman eroja. Kieli on kaikissa harjoituksissa japani ja säännöt ovat samat.
Simpanssi
helmi 24, 2005, 17.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suurimmat vyöarvot Suomessa
Vastaukset: 180
Luettu: 38679

Yamazu kirjoitti:
zori kirjoitti:Nämä korkeimmat danit myönnetään pitkästä elämäntyöstä judon hyväksi. Esimerksi Suomen korkeimmat danit ovat jo yli 60-vuotiaita kavereita, joten siinä vaiheessa sekin asettaa omat rajoituksesta esim. tekniikoiden tekemiseen.
Siteeratakseni erästä opettajakolleegaani "ruottimmaalta": "I would like to be able to train even when I'm in my 60's...." eli vieläkö nämä vanhat starat opettavat?
Vielä ne opettavat ja aika aktiivisestikin. Esimerkiksi Jorma Korhonen ei ole kuin noin 35-vuotias ja aika pirun hyvässä kunnossa vieläkin.

Ja Suomessahan danit todellakin vain myönnetään 3.danin jälkeen eli mitään testejä ei sitten enää ole. Kaikki Suomen danit ovat kuitenkin aina tavallaan Kodokanin myöntämiä. Eli ne on kirjattu sinne. Minusta tästä nyt ei ole käytännön hyötyä (paitsi että saat sellaisen hienon diplomin jossa on Kanon pojanpojan nimmari). Lähinnä vain vie rahaa. Suuremmat dani arvothan sitten myönnetään todellakin Japanista Suomeen eikä Suomen DanKollegio ole tässä kuin välikappaleena. Alemmat eivät siis myönnä ylemmilleen yhtään mitään.