Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

liri
elo 25, 2005, 21.16
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

bob kirjoitti: Nämä kurkun rustot kasvavat vasta puberiteetin aikana ja ovat siksi lapsilla niin heikkoja. Kasvun alussa rusto on pehmä eikä elastisilta ominaisuuksiltaa aikuisen rustoa vastaava.

Myös nivelten jänteet ovat lapsilla löysempiä ja sen vuoksi voi nivel vaurioitua myös kyynärpäässä saman aikaisesti kivun kanssa.

Nämä taitaa olla nykypäivänä niin perusjuttuja, että tutkimuksien etsiminen voilla vaikeaa, tyyliin näytä tutkimus siitä, että miehillä kasvaa monasti parta :) .
Kaippa jostain se tutkimus kuitenkin löytyy, sillä väitän, että nyt on kysymys hieman eri asiasta kuin parran kasvusta.

Ja edelleen Nelsonille. Jos et uskalla antaa lapsellesi opettaa kuristusta, niin olen kyllä sitä mieltä, että ei sitä lasta voi päästää yhteiskuntaan muutenkaan. Tuolla nyt kuitenkin lojuu kiviä, karahkoja ja jopa kirveitä joilla lapsi saa aikaan paljon pahempaa jälkeä kuin kuristuksella. Ja vaikka ne aseetkin laittaa kaappiin niin ei se estä fiksua kakaraa löytämästä avainta ja ottamaan asetta. Vain oikeanlainen kasvatus ja opetetut asenteet estävät lasta tekemästä pahaa. Jos näitä ei ole niin jälki on paljon pahempaa kuin sen kuristuksen opettaminen.
liri
elo 25, 2005, 16.36
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Nelson kirjoitti:
Näistä lukkojen ja kuristusten harjoittelun vaarallisuudesta on varmaan olemassa jotain tutkimustuloksia jotka haluaisin mielelläni nähdä. Olisiko jollakin heittää linkkejä tai vinkkejä?
Nuo vaativat sen, että harrastaja osaa ottaa vastuun tekemisestään. Jos lapsi joutuu mihin tahansa rähinään(tai matsissa) ja kuristaa/lukottaa ja tekee vaurioita toiselle, niin lapsi ei ole vastuussa vaan vanhemmat. Sinä et voi pistää lapsen vastuulle sitä että se osaa lukottaa oikein ja kuristaa "sopivasti". Varsinkin kun lapset voivat leikkiä näitä leikkejä ties missä ilman valvontaakin.

Riskitekijät minimoidaan. Siksi junnujudossa/aikidossakin noita on karsittu oleellisesti.
Riskitekijät minimoidaan kasvatuksella, ei sillä mitä lapsi osaa. Tuolla sinun periaatteellasi ampumaharrastusta aloittavat lapset opetetaan ampumaan ohi. Myös nyrkkeilyä ja muita lyönti/potkulajeja harrastavat lapset ilmeisesti opetetaan lyömään ja potkimaan ohi.

Junnujudossa ja aikidossa ei todellakaan ole karsittu tekniikoita sen takia, että pelättäisiin lasten käyttävän niitä pihalla leikeissään vaan on pyritty minimoimaan loukkaantumisten vaara. Se, että perustuuko tuo tekniikoiden karsiminen muuhun kuin mutuun ei ole minulle vielä auennut. Mutta kaippa joku viisaampi tänne tutkimustuloksen laittaa siitä onko kuristukset ja lukot oikein opetettuina vaarallisia lapsille.
liri
elo 25, 2005, 16.01
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Niinpä.

Satubaletti ja shakki ovat hyviä harrastuksia lapsille ja vienkin omani kyseisten harrastusten pariin jos he niin haluavat. Mutta jos lapsenin haluavat seurata isänsä jalanjälkiä niin kyllä minä heidät nujuamaankin vien. Kamppailulajien harrastajana saatan jopa ohjata heitä siihen suuntaan, kuten luulisi muidenkin kamppailulajien harrastajien tekevän.

Kukkakaalikorvista en ole kyllä koskaan kuullut aiheutuvan ongelmia työnhaussa. Päinvastoin, sillä ne kertovat kovasta työstä, kunnosta ja omistautumisesta jollekin lajille.

Pöljäksi en tuota touhua sanoisi. Hyväksi liikunnaksi ja harrastukseksi kyllä. Sanoisin myös, että tuo ottelu ei ollut juuri nassikkapainia kummallisempaa joka joskus käy hyvinkin rajuksi. Jos kaikki maailman isit ja äidit ajattelisivat noin voisimme unohtaa kamppailulajien juniorityön ja se olisi minusta sääli.

Näistä lukkojen ja kuristusten harjoittelun vaarallisuudesta on varmaan olemassa jotain tutkimustuloksia jotka haluaisin mielelläni nähdä. Olisiko jollakin heittää linkkejä tai vinkkejä?

Tuskimpa noista kahdesta pojasta kuitenkaan kasvaa raajarikkoisia aivovaurioisia snakaritappelijoita.
liri
elo 25, 2005, 12.11
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Nelson kirjoitti: Joo ihan kiva opetetaan lapset tappelemaan jo aikaisessa vaiheessa, että pärjäävät nakkikiskalla sitten paremmin. :shock:

Omia lapsia en touhuun veisi, vaikka maksettaisi.
Tuossa pätkässä näkyvällä touhulla on ihan yhtä paljon tekemistä tappelun kanssa kuin kilpa karatella, nyrkkeillä, painilla tai judolla. Ainut ero on se, että tekniikka valikoima on laajempi. Muutenkin alkaa tympimään nuo nakkikiskajutut MMA:n yhteydessä. Se on urheilua siinä missä muukin. Jos lapsi haluaa harrastaa MMA:ta niin miksei vanhempi voisi häntä sinne viedä? Ensin tietysti vanhemman kannattaa ottaa selvää mistä on kyse esimerkiksi käymällä katsomassa harjoituksia.

Mihinkäs touhuun Nelson sitten lapsensa veisi? Shakkiin vai satubalettiin?
liri
elo 24, 2005, 22.52
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Tuossa pätkässä otelleiden poikien taitotasosta kävi hyvin selväksi se, että kyseiset pojat olivat treenanneet mma:ta jo pidemmän aikaa. Lisäksi säännöissä oli selvästi määrätty, että päähän lyönnit ovat kiellettyjä. Muitakin rajoituksia on saattanut olla.

Minusta on ihan ok, että lähdetään matsaamaan tuollaisilla säännöillä. Esim. nyrkkeilyssä lähdetään kilpailuja vetämään rajoitetulla kontaktilla jo hyvin nuorella iällä. Minusta juuri tällainen progressiivinen ikäluokkiin sidottu säännöstö on tarpeen myös mma puolella, jotta kyseisestä lajista tulee tulevaisuudesta suurten kansanryhmien tunnustamaa urheilua. Lajihan kuitenkin lopunperin on turvallinen verrattuna moneen muuhun kamppailu-urheiluun.