Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Polvi
marras 13, 2006, 16.27
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Vapaaottelu ja doping
Vastaukset: 172
Luettu: 38677

Näin on. Eiköhän noi vasaratalon pojat ole hyvä esimerkki siitä, että roinaamisella ei pärjää kuin tiettyyn tasoon asti, jos ei muuten ole riittävästi lahjoja. Toki kaverit reenaavat varmasti hyvin ja paljon, sitä en kiistä.
Polvi
syys 7, 2005, 14.09
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Vapaaottelu ja doping
Vastaukset: 172
Luettu: 38677

Yamazu kirjoitti: Ja vaikka kiinni jäisitkin, niin "hetken olet legendaa" :shock:
Varsinkin kun nykyiset "rangaistukset" ovat lähinnä naurettavia. 2v kilpailukielto.. APUA! :roll: Tietyissä lajeissa voit jäädä kiinni muutamia kertoja ja silti ehdit palata takaisin..
Polvi
syys 7, 2005, 13.56
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Vapaaottelu ja doping
Vastaukset: 172
Luettu: 38677

Nelson kirjoitti: Entä jos ei jää kiinni?
No kaikki on mahdollista. Tuntuu, että käyttäjät ovat aina askeleen testaajia edellä. Kuitenkin riski on olemassa. Tietty kärähtämisistä voitaisiin määrätä elinikäisiä kilpailukieltoja, jolloin onneansa koittavien määrä olisi varmasti pienempi.
Nelson kirjoitti: Entä jos esimerkiksi tarvitsee lisää lihasmassaa ja käyttää dopingia lihasmassan saamiseen. Kuitenkin lopettaa hyvissä ajoin ennen kilpailukautta, jotta aineet poistuvat elimistöstä.
Tämän vuoksi kilpailijoita testataan myös harjoituskaudella. Jotkut venäläiset (?) naishiihtäjäthän pakenivat taannoin ADT:n testaajia ollessaan harjoitusleirillä. :lol:
Nelson kirjoitti: Lihasmassa hankittu ja mitään jälkiä ei ole käytöstä paitsi 20kg painon nousu viimeisen vuoden aikana.
Mainitse jokin laji kehonrakennuksen lisäksi, jossa lihasmassan radikaalista ja äkkinäisestä lisäyksestä olisi hyötyä.. Jääkiekkoilijatkin valittelevat lihasten liikakasvua, kun joutuvat kätensä reenanneena keskittymään pelkästään jalkojen reenaamiseen.. nopeus ja kestävyys kärsii liiasta lihasmassasta.

Toki urheilija voi käyttää kiellettyjä aineita hallittuun lihasten kasvatukseen tai vaikkapa palautumisen nopeuttamiseen.
Nelson kirjoitti: Aineita ja keinoja on paljon. Jotenkin ne vain kuuluvat huippu-urheiluun, eikä niitä todellakaan pysty poistamaan sillä, että ne "kielletään".
No mitä ehdotat ratkaisuksi? Eihän rikollisuuttakaan ole saatu kytkettyä kieltämällä se. Pitäisikö siis nostaa kädet pystyyn ja antaa kunkin puuhata mitä haluaa..?
Nelson kirjoitti: Mitä tulee kärähtämisen pelkoon niin minulla on omat epäilykseni myös sen rintaman suunnalla. Ansion menetykset ovat suuret, mutta urheilija yksinään ei todellakaan ole ainoa joka siinä menettää. Siinä voi menettää rahaa monikin kisaorganisaatio. Taisin jo aiemmin mainitakin.
Hyvä pointti. AD-toiminta onkin saatava mahdollisimman itsenäiseksi, jottei raha pääse korruptoimaan sen toimintaa. Tuskinpa esim yleisurheilun GP-toiminnasta vastaavat tahot haluavat käräyttää suurimpia tähtiään.

Ehkäpä tuo elinikäinen kilpailukielto olisi ainoa toimiva lääke.
Polvi
syys 7, 2005, 13.31
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Vapaaottelu ja doping
Vastaukset: 172
Luettu: 38677

Nelson kirjoitti: Tahtoisin kuulla, että miksi joku huippu-urheilija ei käyttäisi dopingia?
Siksi, että se on kiellettyä ja kärähtämisestä tulee kilpailukieltoa ja siten valtavat ansionmenetykset?