Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 48 tulosta

Polvi
touko 10, 2014, 03.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Lasselta erinomainen kirjoitus!

Olen suhteellisen kyllästynyt kuulemaan siitä, kuinka vässyköitä jalkapalloilijat ovat ja kuinka he itkevät jokaisesta pikku kolhusta. Okei, joukossa on kavereita (esim Pepe), jotka vetävät kuolevia joutsenia, vaikkei heitä oikeasti sattuisikaan. Mutta jos lajia ei ole oikeasti itse pelannut [/KARATE], ei voi mitenkään tietää, miten kovaa oikeissa peleissä otetaan miestä ja miten kuluttavasta lajista on kyse.

Tähän väliin vähän faktaa avautumisen sijaan.

Dr. Stephen Ben-Shoshan is a Senior muskulo-skeletal interventional radiologist, CT & MRI musculo – skeletal imaging diagnostic.
-- this is interesting for Soccerissue because, for the last 10 years Stephen Ben-Shoshan is the Paris Saint Germain expert doctor. Because he uses CTs and MRIs he literally knows players from the inside. He has the ability to observe their muscles, tendons and skeletal structure.
--
Footballers get injured more than other athletes. I’m treating tennis players with elbow and shoulder problems, I treat many Rugby players who have suffered from different traumas and also marathon runners with damaged feet and legs. However, footballers are completely worn-out. From the inside. Their cartilage is eroded and they have a lot of problems with their tendons and ligaments. Usually, a 35 year old player has the body, from the inside, of a 55 year old. He will need to have more surgical treatments from regular folks and suffer from Arthritis and related injuries”.
--
“Today the footballers are so much muscular than a few years ago. They are so much stronger and tough. The game today is a lot faster and more difficult and you can see all that inside their bodies. The internal damage is immense. Their ligaments are worn-out, their cartilage is gone and they have more mechanical problems because of this – which leads to Arthritis."
--
I see many feet and legs problems in marathon runners and many problems caused by trauma in Rugby. However, footballers seem to suffer from both problems. Traumas and erosion. Footballers are damaged like marathon running Rugby players.

http://www.soccerissue.com/2014/02/21/inside-job/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuva
Polvi
tammi 10, 2014, 08.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Siellä voi sitten jatkossa järjestää kameliraveja.

Toi koko kuvio haisee pahalle. Eiku siis rahalle. Kisojahan ei kovin helpolla tulla siirtämään, koska kaikki merkittävät euroliigat ovat torpanneet ajatuksen.

Ehkä näitä urheilullisia seikkoja tulisi jatkossa miettiä vähän tarkemmin, kun kisakandeja valitaan. FIFAn tuntien tämä on kuitenkin aika kaukainen toive.
Polvi
heinä 3, 2013, 09.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Lasse Candé kirjoitti: Sitten taas Nico ja juha_m & muut tulevat esiin koloistaan ja perustetaan kisastudio Bar 21:een vai mikä se numero nyt olikaan! Polvi myös!
Messissä! Mietinkin juuri tänään, että pitää sopia ensi kesän lomat siten, että voi seurata ainakin jatkopelit ns pitkän kaavan mukaan.
Polvi
heinä 2, 2013, 09.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Lasse Candé kirjoitti: Osaako joku asiantuntija sanoa mitä on odotettavissa Saksan suunnalta? Jos Polvi vastaa, niin "voitto" ei riitä vastaukseksi. :D
Kaikki paitsi murskavoitto seuraavista ämämmistä on karmea pettymys. :smt003

Tän kauden CL:ssa saatiin vähän esimakua siitä, mihin Horstit pystyy. Kasassa on varsin nuori poppoo, josta löytyy myös sopivasti kokemusta. Mieti vaikka tarjontaa keskikentälle: Schweinsteiger, Özil, Götze, Khedira, Kroos.. laidoille Müller, Reus, Podolski. Lisäksi Draxler, Gündogan ja kumppanit voi heittää tuleen ihan ketä tahansa vastaan.

Puolustukseen löytyy sellaisia nimiä, kuin Hummels, Boateng, Lahm, Mertesacker, Schmelzer jne.

Maalissa tietenkin mainio Neuer, varalla Adler.

Oikeastaan kärki on ainoa heikko kohta. Klose on jo vanha ja Gomez on puujalka. Onneksi Super-Mario osaa sentään tehdä maaleja, kunhan vain saa pallon laukaisupaikkaan. Ns "tyhjästä" hän ei kuitenkana pysty itse tilanteita luomaan. Tarjontaa pitäisi kuitenkin piisata kiitos erinomaisen keskikentän, joten maaleja pitäisi tulla suht tasaiseen tahtiin. Pääosa maaleista tullee kuitenkin laitojen (etenkin Müller) ja keskikentän toimesta, sekä tietenkin erikoistilanteista.

Lisäksi valmennusta (Löw) kohtaan on pieniä epäilyksiä. Kalusto on kuitenkin sen verran vahvaa, että toivon mukaan Jogi saa luotua voittavan taktiikan.
Polvi
touko 11, 2013, 03.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Skottikomennossa mennään. Onneksi.

http://yle.fi/urheilu/manchester_united ... en/6633920" onclick="window.open(this.href);return false;
Polvi
touko 8, 2013, 13.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Ohhoh, melkoinen jytky! :)
Polvi
touko 3, 2013, 09.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

o.piispanen kirjoitti: Samoin vastahyökkäykset usein rauhoitetaan pakkopeliksi. Ammattiäijiähän ne on, pitää muistaa, mutta pelitilanteessa näkyy kyseisten taitojen olevan hieman ruosteessa. Verrattuna muihin top-tiimeihin.
Totta. Vaikka Bayernia kannatankin, niin varsinkin tuossa toisessa osaottelussa joutui pari kertaa repimään hiuksia päästään, kun Barca sai katkaistua Bayernin hyökkäyksen puolikentässä, mutta nopean vastaiskun sijaan rauhoitti tilanteen ja alkoi kierrättämään palloa kaikessa rauhassa omien pakkien kautta.

Jotenkin tuntuu, että joukkue pyrkii jokaisessa tilanteessa pelaamaan 100% niin, että pallon menetystä vältellään viimeiseen asti. Tuossahan ei sinällään ole mitään vikaa, mutta välillä sitä palloa vaan pitää pelata rohkeasti ylöspäin, eikä yrittää jauhaa 3676 syötön kautta.
o.piispanen kirjoitti: Näin ollen en Lewandowskia lähettäisi Barcaan, jos he jatkavat samalla pelisysteemillä. Itse toivon, että Lewandowski malttaisi vielä yhden kauden Dortmundissa, ja jos on pakko siirtyä, siirtyisi Englantiin. Dortmundista voisi tulla kestävämpi menestyjä jos pelaajat eivät siirtyisi esim. Bayerniin...
Toivon tosiaan, että Barca jatkaa samalla systeemillä. Nythän on huomattu, miten "hyvin" se toimii, kun vastaan tulee aktiivisesti prässäävä joukkue. ;)

Englanti olisi luultavasti Lewalle paras vaihtoehto, jos Saksan kentiltä pitää päästä pois. Hänhän on jo ilmoittanut, että haluaisi jossain vaiheessa pelata Valioliigaa. Sinällään vähän outoa alkaa jäähdyttelemään jo tuossa vaiheessa uraa.. :badgrin:
Polvi
touko 2, 2013, 11.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Joo. Bayernhän on jo tovin pelannut sellaista "köyhän miehen barcaa", eli uskoisin Pepin oppien sopivan hyvin joukkueelle. Kunhan ei vie peliä siihen nyhjäämiseen, jota Barca harrastaa, vaan pikemminkin tuo uusia jippoja nopeaan ja suoraviivaiseen hyökkäyspeliin, joka on ollut Bayernin ehdoton valttikortti.

Mutta joo, kuten sanoit, saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :)

Tulipa tuossa mieleen, että Lewandowski voisi olla täydellinen pelaaja Barcan kärkeen. Nythän selvänä ongelmana on se, että kärjessä ei ole yhtäkään pelaajaa, joka voisi taistella pääpalloista. Barcan hyökkäyspeliin tulisi huomattavasti lisää syvyyttä, kun sitä palloa ei tarvitsisi joka kerta kuljettaa maaliin, vaan välillä voitaisiin jopa pistää palloa ilmaan. :)
Polvi
touko 2, 2013, 09.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Nico kirjoitti: Niin no ennenkuin rupeat haaveilemaan ota huomioon että uusi Bayern manageri on entinen Barca-pelaaja sekä manageri.
Öö.. mitä merkitystä Pepin Barca-taustalla on? Muuta kuin se, että nyky-Barca pelaa Pepin luomaa peliä, joten jatkossa Bayernilla on ensikäden tietoa, kuinka pelata heitä vastaan. Ellei Barca kykene uudistamaan peliään. Se vaatisi kuitenkin hieman eri tyyppisten pelaajien käyttöä. Nykyisellä materiaalilla tuo "käsipallo" on melkein ainoa mahdollinen taktiikka, kun puolustusta lukuunottamatta miehistö on tuollaista pikkuväkkärää.

Nico kirjoitti: Veikkaan että tulee vilkas kesä siirtojen suhteen, monta suurseuraa joilla uusi manageri.
Joo, mielenkiintoista nähdä, millaisia suursiirtoja nähdään. :) Jotenkin vähän tuntuu siltä, että Lewandowski olisi lähdössä.. luultavasti Manuun. Götze on jo ostettu ja Reusillekin löytyy taatusti ottajia. Toivotaan, että BVB:tä ei pumpata ihan tyhjäksi.
Polvi
touko 2, 2013, 09.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Noniin. Eipä ollut Barcalla yhtään minkäänlaista saumaa hätyytellä Bayernin johtoa. Ihmeen flegmaattista peliä! Odotin, että lähtevät alussa painamaan päälle 100 lasissa, mutta peli oli taas sitä samaa pallon siirtelyä keskikentällä. Real sentään yritti kiriä, eikä päästänyt vastustajaansa helpolla.

Jostain kumman syystä Messiä säästeltiin, vaikka hän kuitenkin pelasi muutama päivä aikaisemmin liigapelissä. Jos se kinttu oli niin kipeä, ettei kentälle ollut asiaa, niin miksi se sitten oli edes penkillä? Rankkarikilpailua varten?

Nyt voidaan joka tapauksessa turvallisin mielin todeta, että Barcan valtakausi "parhaana joukkueena" on päättynyt ja valtikka on siirtynyt Baijeriin. :) Sen verran ylivoimainen Bayern oli.
Polvi
touko 1, 2013, 03.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Ihan ei Realin kiri riittänyt tällä kertaa. Oli kyllä hieno ja vauhdikas ottelu! Ottelun alku meni kotijoukkueen tahdissa ja paikkoja siunaantui liukuhihnalta. Ruuti oli kuitenkin märkää ja jotenkin tietynlainen hätäily heijastui Los Blancosien otteista. Kuvaavimpana ehkä Özilin läpiajo, josta olisi ehdottomasti pitänyt iskeä maali / syöttää vapaana olleelle Ronaldolle.

Alun valkoisen vyöryn jälkeen ottelu tasoittui selvästi ja BVB onnistui luomaan omat paikkansa. Lewandowskin kanuuna värisyttää ylärimaa varmaan vielä tälläkin hetkellä. Toisella puoliajalla oli pari paikkaa, joista meikäläinenkin olisi tehnyt maalin, mutta Lopez / onni olivat Realin turvana. Loppuhetkillä Real onnistui kahdesti ja viimeiset minuutit olivat äärimmäisen jännittäviä! Viimeinen rutistus kuitenkin puuttui ja Webbin viheltäessä pilliin taululla komeilivat 2-0 lukemat (oma veikkaus 2-1), jotka tarkoittivat sitä, että BVB varmisti ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella finaalipaikan.

Real teki todellisen ryhtiliikkeen ensimmäiseen osaotteluun verrattuna ja painoi lähes koko ottelun päälle kuin viimeistä päivää. BVB sortui pelkojeni mukaisesti liiallisen varmisteluun, eikä pelannut omaa peliään. Tuollaisella suorituksella finaalissa (Bayernia vastaan ;)) tulee kylmää kyytiä.

Seuraavaksi jännätäään Bayernin kantin kestävyyttä Camp Noun hornankattilassa. Tässä vaiheessa on kuitenkin selvää, että saksalainen finaali on hyvin lähellä!
Polvi
huhti 30, 2013, 08.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Saas nähdä, miten käy! Jotenkin pieni pelko persiissä, että Real pistää hirveän myllyn päälle.. Toivotaan, että BVB:n pelaajien kantti kestää ja Klopp ei lähde varmistelemaan. Uskoisin kuitenkin, että jännä peli on luvassa! Jos jotain veikkauksia pitää laittaa, niin pistetään 2-1 Realille.

En harrasta vedonlyöntiä, mutta ajattelin käydä katsomassa, minkälaisia kertoimia joukkueille on annettu. Aika yllättävää, että NordicBetillä BVB:n voiton kerroin tässä ottelussa on 4,70! Realin 1,60 ja tasurin 4,50. En nyt pitäisi vierasvoittoa mitenkään mahdottomana.

Toisessa otteluparissa kertoimet menee 1,87 - 3,80 - 3,80. Tämä peli haiskahtaa tasurilta. 2-2.

Finaaliin pääsyn kertoimet:

Bayern München 1.01 (LOL)
Borussia Dortmund 1.17
Real Madrid 4.87
Barcelona 18.00
Polvi
huhti 28, 2013, 03.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Nico kirjoitti:
Polvi kirjoitti: Ai meinaat, että Hummels ei tehnyt totaalista aloittelijan virhettä ja lahjoittanut palloa Higuainille? Vaikea pistää tuota Realin hyvyyden piikkiin. :) Toki Real käytti sekaannuksen hienosti hyödykseen ja iski nopeasti vastaan, mutta kyllähän tuo meni selvästi Hummelsin piikkiin.

Ja siitä edeltävästä tilanteesta tosiaan olisi pitänyt antaa vapari..

EDIT: video tilanteesta, aika 5:50 ->
http://videa.hu/videok/sport/dortmund-v ... 1550670827" onclick="window.open(this.href);return false;
Oli paha virhe Hummelsilta kyllä mutta jos yhtään olet seurannut Realia tällä ja viime kaudella, Realin vastahyökkäykset on olleet murhaavan tehokkaita.
Minulle on edelleen epäselvää, että miten se on Realin vastaiskujen hyvyyttä, että vastustajan pakki pelaa paineettomassa tilanteessa palloa siten, että Real saa 2-0 -hyökkäyksen? :lol:

Vähän sama kuin viime kaudella Chelsean puolustusta ylistettiin maasta taivaisiin, kun päihittivät sumputustaktiikallaan ensin Barcan ja sitten finaalissa Bayernin. Todellisuudessa niiden puolustus ei todellakaan pelannut hyvin, vaan he antoivat vastustajalle roppakaupalla paikkoja tehdä maali (finaalissa Bayern mm ampui tolppaan ja tuhri rankkarin), mutta syystä tai toisesta vastustajat eivät näitä paikkoja onnistuneet käyttämään. Hyvä puolustus on sellainen, joka ei anna vastustajalle paikkoja.
Polvi
huhti 26, 2013, 12.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Nico kirjoitti:
Polvi kirjoitti: Real oli lähes yhtä aseeton, kuin Barca. Ja BD vähintään yhtä vaarallinen kuin Bayern. Realin ainoa maali oli täydellinen lahja, joita ei seuraavassa pelissä toivottavasti nähdä. Neljästä päästetystä maalista huolimatta Realin maalivahti pelasi hyvän ottelun, otti ainakin kaksi todella hienoa pelastusta.
En kyllä sanoisi noin, Real jatkoi pelaamista kun Dortmund vielä oli ihan kuumana kun ei tullut rankkaria (vaikka olisi tuomittu rike, niin kontakti tapahtui boxin ulkopuolella) ja sitten seuraavasta hyökkäysestä vastaisku maali. Mourinho osaa ton.
Ai meinaat, että Hummels ei tehnyt totaalista aloittelijan virhettä ja lahjoittanut palloa Higuainille? Vaikea pistää tuota Realin hyvyyden piikkiin. :) Toki Real käytti sekaannuksen hienosti hyödykseen ja iski nopeasti vastaan, mutta kyllähän tuo meni selvästi Hummelsin piikkiin.

Ja siitä edeltävästä tilanteesta tosiaan olisi pitänyt antaa vapari..

EDIT: video tilanteesta, aika 5:50 ->
http://videa.hu/videok/sport/dortmund-v ... 1550670827" onclick="window.open(this.href);return false;
Polvi
huhti 26, 2013, 08.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28579

Jalkapallo

Mika kirjoitti: Oma suosikkini ManU voitti siis Valioliigan.
Hieno juttu. Kerrotko vielä, kuka voitti Slovenian kakkosdivarin? :smt003

Nojoo, ManU on kuulemma pistämässä taalaa tiskiin ja vahvistamassa joukkuettaan ensi kaudeksi, joten ehkäpä ensi kaudella joukkue palaa omalle tasolleen eurokentillä. CL on kuitenkin ainakin meikäläisen kirjoissa se todellinen tasomittari joukkueille. :)