Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

fudo
touko 6, 2019, 01.10
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 20872

Karate Do Shotokai (KDS)

diesel 64 kirjoitti: maalis 10, 2015, 19.12 KDS on perinteisen Shotokanin (Wasedan) linja johon ajan kuluessa Harada tuonut omaa kokemustaan ja näkemystään.
JariKDS kirjoitti: maalis 10, 2015, 23.35 Harada kun puhuu niin käyttää yleensä termiä Shotokan.
Tuli nyt viikonloppuna treenattua yllättäen parin KDS-karatekan kanssa, ja sain vahvistusta em. näkemykseen, jonka mukaan KDS on Shotokania. Harada on kuulemma todennut jokseenkin näin: ”I’m a Shotokan man. My style is Shotokan Harada Ha.”

Harada (synt. 1928) käy edelleen vuosittain Suomessa; saapuu kesäkuussa Espooseen KDS-leirille.
fudo
maalis 22, 2018, 19.20
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 20872

Karate Do Shotokai (KDS)

Vieläkö Harada käy Suomessa opettamassa?
fudo
kesä 22, 2015, 17.32
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 20872

Karate Do Shotokai (KDS)

Lueskelin ketjun ihan uteliaisuuttani ja huomasin, että myös Kase mainittiin muutamassa postauksessa. Täsmennän näissä postauksissa esitettyjä asioita Kasea koskettavilta osin:

Vuoden 1944 syksyllä Kase anoi pääsyä harjoittelemaan Funakoshin Tōkyō Shōtōkan -dojolle. Yoshitaka hyväksyi 15-vuotiaan Kasen anomuksen. Kase harjoitteli Yoshitakan opissa seuraavaan kevääseen asti, jolloin Tōkyō Shōtōkan tuhoutui Tokion pommituksissa. Kase liittyi laivastoon, mutta sota loppui ennen kuin Kase ehti osallistua varsinaisiin sotatoimiin. Syksyllä 1945 hän palasi siviiliin — enemmän judon kuin karaten pariin. Karate oli Tokiossa hieman jäissä, koska dojo oli maan tasalla, Yoshitaka menehtynyt ja Gichin muuttanut Kyushulle vaimonsa luokse.

Kase opiskeli 1945–1951 Senshun yliopistossa ja harjoitteli siellä karatea lähinnä Genshin Hironishin johdolla. Epäilemättä hän harjoitteli myös Chuon yliopistolla, sillä ennen uuden oman dojon valmistumista (1949) Funakoshin seuraajat harjoittelivat milloin missäkin, lähinnä Keion ja Wasedan yliopistojen sekä erään alakoulun tiloissa.

Lähteet: Taiji Kase; Graham Noble; Harry Cook: Shotokan Karate — A Precise History; Sachiko Kase.

— — —

Nimim. akuman edustaman seuran nettisivuilta löytyi yllättäen video, jossa Slater Williams 7. dan suorittaa Ten no katan. Sikäli mielenkiintoista, että Williams suoritti aikoinaan 4. daninsa Kaselle.

Olen osallistunut yhdelle Shotokai-leirille. Kovin tuttua karatea — olikohan siinä oikeastaan mitään eroa harjoittamaani Shotokaniin verrattuna? No, merkittävimpänä erona jäi mieleen, että kaatoja treenattiin paljon. Saattaa tosin johtua osin siitäkin, että Kase Ha -porukat treenaavat pääsääntöisesti puulattialla; sen sijaan tämä Shotokai-leiri järjestettiin pehmeällä tatamilla. En tiedä lainkaan, minkä linjan karatea ko. leirillä harjoitettiin. Hyvää se joka tapauksessa oli minun mielestäni.

Käykö Harada edelleen Suomessa opettamassa? Onkohan Harada ainoa jo sota-aikoina karatea harjoittanut japanilainen, joka on säännöllisesti opettanut Suomessa viime vuosina?
fudo
maalis 10, 2015, 13.27
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 20872

Karate Do Shotokai (KDS)

diesel 64 kirjoitti: Tässä muuten taitaa olla minun kuvaama glippi .

" onclick="window.open(this.href);return false;
Hyvä pätkä. Yksinkertaista ja toimivaa, oleelliseen keskittyen. Kokemukseni mukaan haasteellista opetettavaksi, vaikeaa opittavaksi.