Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

fudo
touko 7, 2019, 14.13
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Shintaido
Vastaukset: 20
Luettu: 2659

Shintaido

Kieltämättä hienoa kehonhallintaa tuossa ketjun aloittavassa Gankaku-videossa. Kiinnitin huomiota erityisesti yoko geri -potkuihin: kurkiasennon (manji uke & tsuru ashi dachi) jälkeinen viritys on periaatteeltaan samanlainen kuin Kase Ha Shotokanissa — toisin sanoen erilainen kuin Shotokanissa yleensä. Olen ollut siinä käsityksessä, että Kase (s. 1929) oppi Gankakunsa Yoshitakalta (s. 1906), mutta en ole asiasta suinkaan varma. Nyt herääkin ajatuksia ja kysymyksiä.

Shintaidon perustaja Hiroyuki Aoki (s. 1936) oli em. Wikipedia-sivun mukaan Egamin (s. 1912) oppilas. Myös Kase harjoitteli Egamin kanssa. Sekä Egami että Kase saivat oppia myös Tadao Okuyamalta (s. 1918). Epäilemättä Kase ja Egami saivat oppia muiltakin yhteisiltä mestareilta. Oletan kuitenkin edelleen, että sekä Kase että Egami saivat Gankaku-oppinsa Yoshitakalta, joka tunnetusti lisäsi monipuolisuutta Shotokanin potkutekniikoihin.

Minkälainen on siis Shotokain Gankaku? YouTubesta löytyi muutamia versioita, joissa yoko geri lähtee suoraan kurkiasennosta. Mutta myös tällainen Egamiryu-versio (!) löytyi; yoko gerin viritys on jokseenkin samanlainen kuin tuossa Shintaido Gankakussa.

Millainen mahtaa olla KDS Gankaku?