Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

AriJ
touko 23, 2020, 10.39
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja uskonnot
Vastaukset: 69
Luettu: 14393

Kamppailulajit ja uskonnot

Stephen Hayes toi hyvin paljon noita samankaltaisia asioita esille Ninjutsua käsitelleissä kirjoissaan silloin 80/90-luvuilla.
AriJ
touko 10, 2020, 10.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja uskonnot
Vastaukset: 69
Luettu: 14393

Kamppailulajit ja uskonnot

Tuota on tullut vastaan meilläkin, muutaman kerran. Olen antanut luvan olla osallistumatta "alkurituaaliin" niin halutessaan, mutta eivät nämä henkilöt ole kyllä kovin kauaa mukana pysyneet.

Nodan Honbu Dojolla jotkut paikalliset opettajat, jotka ovat oikeasti kokonaisuudessa pitkällä, saattavat tehdä alusta joillekin varmaan aika "vääräuskoisen" kokemuksen useampien lausumisten, ja jopa toistattamisten, muodossa. Toiset opettajat siella taas käyvät "alkurituaalin" hyvin nopeasti lävitse, saa olla tarkkana ja nopsa että pysyy mukana :D

Itse käytän tätä "rituaalia" enemmän vain juurikin sinä kynnysmuistuttajana; nyt alkaa treenaaminen, keskitytääs siihen että saadaan siitä paras hyöty irti. Ja lopussa taas "noniin, nyt voi taas relata, keskittyä arkeen".

Mutta joillekin tosiaan on se kulttuurisidonnainen kumartaminenkin jo ollut liikaa. Oma toimintamallini treenien suhteen on että "niin tarkkaan kuin mahdollista Honbu Dojon mallin mukaisesti".
AriJ
syys 12, 2012, 16.01
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja uskonnot
Vastaukset: 69
Luettu: 14393

Kamppailulajit ja uskonnot

Itse en ole japanilaisissa lajeissa joissa olen mukana ollut sen kummemmin uskontoon törmännyt, vaikka tiedän että se on siellä taustalla. Japanilaisittaon kuitenkin se paketti saattaa olla sen verran kokonainen että kaikki kuuluu. Mutta ei sitä ole tuotu uskonnollisesti esiin, saatettu muiden tehtäväksi.

Toisaalta olen taas törmännyt kristittyihin treenaajiin jotka skippaavat treenejä kirkkopyhinä kun on päällekkäin kirkonmenojen kanssa.

Eipä ole minusta uskonnollisuuden paikka treeneissä.