Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

AriJ
loka 12, 2005, 12.26
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

Tässä kaik ollaan taas - kerran - siinä miten kukakin missäkin lajissa asennot mieltää. Meillä puhutaan paljon asennoista (Kamae), mutta usein puhutaan myös niistä vain välietappeina, ei alku/loppupisteinä :shock:

Karrikoituna esimerkkinä on joskus annettu koripallon asennot... Niillä kavereilla ei linen aikaa paikalla seisoskeluun (asento) vaan kokoajan on liikuttava, pidettävä pallo hallussa, oltava valmiina heittämään, ottamaan vastaan, puolustamaan, vaihtamaan suuntaan jne. Vie kamera korismatsiin ja räpsi kuvia pelaajasta kuljettmassa palloa lävitse kentän ja koriin!!!!

Siinä olisi "Kamaet"....
AriJ
loka 12, 2005, 11.51
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

sivarinlötkö kirjoitti: Helpompi shootata?
Siis kohteelle vai tekijälle? Ja matalampi miten? Olisiko tässä otettava huomioon niin selän asento, kuin polvien koukistaminen ja asennon leveyskin? :shock:
AriJ
loka 11, 2005, 15.19
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

Ronin kirjoitti: Joo, tuolle Jussin kanssa saunalla naureskeltiinki. Ero tosin treenissä on se, että mun ja VKA:n treenitavassa on mukana myös se verbaalinen puoli, eli toinen rähisee ja itse koitetaan tyynnytellä uhkaajaa/uhkaajia (joskus useampi kuin yksi uhkaaja).
Kuten Any jo sanoikin, eihän se ääntely kuulu itse Kamaeen (asentoon), vaan sitä voi tehdä mistä tahansa (asennosta). Tietty, joissain asennoissa tietynlainen äänenkäyttö saattaa tuntua luontevammalta - keho saattaa toimia mielen peilinä, ja ääni heijastaa sitä samaa.

Jos asento on tyynnyttelevä (esim. Fence [aita]), niin silloin tuskin käytetään kovin käskevää, alistavaa sävyä, ja taas päinvastoin, vaan mennevät hyvinkin helposti (luonnollisesti) käsi kädessä.

Kehon kieleksi kai myös luetaan :)
AriJ
loka 11, 2005, 12.32
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

Potkumiitti kakkosen tiimoilta tähän asentokeskusteluun vielä (ettei puhuta pelkästä miitistä, vaan sen annistakin) :)

Paikalla oli siis lajeja/tyylejä yli kymmenen (äkkiseltään). Ja kun asentoja katsoi, niin sitä samaa ne kaikki teki :shock:

Aluksi Ronin esitteli RBSDn Fencen... joka oli ihan samaa kuin Häkkisen Jussin esityksessä... joka ei niin kaukana ollut apinakungfun olemuksesta... saati sitten Wingtsunin kolmiosta... tai VKAn herkkien alueiden suojaamisesta.

Mikä näitä kaikkia erotti oli mielestäni se kulttuuri ja/tai aikakausi josta "tulee". Mutta idea oli sama - pidetään ne haavoittuvat alueet kauempana ja omat työkalut siinä välissä torjumistehtävissä!
AriJ
loka 3, 2005, 08.29
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

Andy kirjoitti: Ahah. No tietenkään sitten, jos hartialinja on käännettynä suoraan kohti vastustajaa, ei leuan laskeminen auta, koska se ei silloin mene hartioiden taakse piiloon.
Hmm, jos leukaa laskee kovasti, niin päätä on vaikea kääntää - eli mitä enemmän on kylki kohti vastustajaa sitä pystymmässä pään pitää olla :shock: Tai sitten meikäläisellä vaan on tosi jäykkä niska :D

Oonkohan vaan ymmärtänyt (taas) jotain väärin........
AriJ
loka 2, 2005, 10.52
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

tabitha kirjoitti: joo minäkin mieluummin väistän kuin torjun. Kikkarissa olen huomannut, että vaikka mulla olis suojaus päällä ja leukarinnassa ja kaikkea vielä, niin jos isku osuu täysillä, niin se menee kuitenkin läpi, koska olen niin katkarapu. Eli yritän lähinnä väistää ne.
"Torjunnasta" tulee aina mielestäni kuvaan mukaan se, miten se tehdään ja mitä sillä haetaan.... :shock:
AriJ
loka 1, 2005, 14.18
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

Panu Suominen kirjoitti: Paljailla nyrkeillä oteltaessa ei yksinkertaisesti pysty suojaamaan itseään pitämällä hanskoja naaman edessä. Samoin yksikin läpi tullut isku voi jopa tappa. Tämän takia tärkeintä on nähdä (tai tuntea) tulevat lyönnit. Nykynyrkkeilyn mallisella siilipuolustuksella ei kadulla pidemmän päälle pärjätä.
HEHEH ei voi paljain nyrkein hanskoilla suojata ei :D Tietty jos ne kädet ovat siinä edessä kuten haskoitettunakin, niin kyllähän ne estävät osaltaan niitä iskuja osumasta omiin kasvoihin. Käsiin tietty saattaa sattua, ja ehkä jopa kasvoihin kun oma käsi osuu niihin (ei pehmustetta siinäkään välissä).

Muistan kuulleeni kertomuksen Rocky Marcianosta(?) jossa hän hakkasi pidemmän vastustajansa kämmenselkiä (hanskoitetussa ottelussa ymmärtääkseni) kunnes tästä ei ollut enää jatkamaan ottelua rikotuin käsin.
AriJ
loka 1, 2005, 12.26
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24922

Leuka pystyssä vai painettuna alas... Ööö... Oisko silleen luonnollisesti mitään? :shock: