Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

AriJ
touko 1, 2020, 10.20
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Lajiuupumus - Burnout
Vastaukset: 32
Luettu: 20385

Lajiuupumus - Burnout

Mika kirjoitti:
Kymmenen vuotta myöhemmin olikin aivan erilaista tuoda maahan itämainen laji ja luoda sille perustaa. Se oli kovaa työtä, jossa sai useamman kerran lyödä päätään seinään. Oma treenaaminen, treenien suunnittelu ja ohjaaminen, ohjaaja- ja ensiapukoulutukset, leirit ja seminaarit, yhteydenpito Puolaan, leirimatkojen järjestäminen ulkomaille, ulkomaisten opettajien leirittäminen Suomessa, lajin markkinointi, suhteet muihin kamppailuyhteisöihin, kisojen järjestäminen muiden lajien kanssa... Sitä työtä vain oli todella paljon ja se oli melko epäkiitollista. Eipä siinä juuri jäänyt aikaa tai energiaa muulle elämälle. Vaikken tietenkään yksin tehnyt kaikkea, olin huono delegoimaan ihan siksikin, etten halunnut vaivata muita. Se oli oma oppituntinsa se. Noihin aikoihin ihan muissa yhteyksissä IT-guru @Terhonaattori sanoi, ettei kannata tehdä itsestään korvaamatonta. Se jäi mieleeni.
Tuo ohje korvaamattomuudesta minusta liittyy meidän alkuaikoina saamaamme toimintamalliohjeeseen salin pyörityksestä; ala heti katsoa kuka voisi ottaa ohjat sun jälkeen! Aka "älä pidä kesädojoa" :D

Oma esimerkkini tähän; kun avasin Bujinkan Dojon Vantaalle 2001, niin aloin siinä jo ekoissa treeneissä silmäillä mukaan tulleista potentiaalia, ja Kasken Tuomas nousi sieltä hyvin pian kuin kipeä peukku haarniskaan iskemisen jälkeen :)

Tuomas-sensei onkin nyt yksi parhaita lajin opettajia Suomessa!
AriJ
huhti 29, 2020, 11.52
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Lajiuupumus - Burnout
Vastaukset: 32
Luettu: 20385

Lajiuupumus - Burnout

Yksi burniksen estoajatus jota itse omille oppilailleni painotan, on pyrkiä keskittymään siihen olennaiseen, treenaamiseen, jättää sen kaiken muun niin vähälle kuin mahdollista (esim. yhdistyskuvioiden pyörittämisen).
AriJ
tammi 14, 2020, 22.15
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Lajiuupumus - Burnout
Vastaukset: 32
Luettu: 20385

Lajiuupumus - Burnout

Politiikasta jos pystyy pysymään erossa ja keskittymään vain siihen treenaamiseen ni a vot....