Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 9 tulosta

AriJ
heinä 13, 2005, 12.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

TimoS kirjoitti: Niin ja tietenkin yhtenä suurimmista eroista verrattuna Bujinkanista haarautuneita Jinenkania ja Genbukania meidän irtautuminenhan oli erilainen että Ikubo sensei on yhtä Matsuoi sensein opettaja. Käsittääkseni herrat Tanemura ja Manaka eivät ole enää Hatsumin oppilaita.
Hmm, juu, tuo saattaakin "kimuroittaa" tilannetta. Ja, juu, herroilla Tanemura ja Manaka ei ole enää opettaja-oppilassuhdetta Hatsumi-sôken kanssa (ainakaan tietääkseni :D ).
AriJ
heinä 12, 2005, 11.05
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

TimoS kirjoitti: Eli ei (tämäkään) ero ollut riidaton, ja kärsivä osapuoli on riviharrastaja
Hmm, missä määrin riviharrastaja tästä kärsii?
AriJ
heinä 12, 2005, 10.06
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

Asiahan ei minulle mitenkään kuulu... kuten Pätkän muistelen elokuvissa tokaisseen, mutta syy miksi asiasta kyselen on omassa organisaatiossamme aikojen saatossa tapahtuneet linjojen jakautumat (herra Tanemuran Genbukan 80-luvulla ja herra Manakan Jinenkan 90-luvulla) ja mietin että kuinka muissa perinteissä vastaavissa tilanteissa toimitaan.

EDIT: korjattu linkin teksti
AriJ
heinä 11, 2005, 16.07
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

Ah, ok.

Jos oikein ymmärsin, niin:

a) vaatimukset ovat samat (kaikilla) ja osattava
b) muutakin saadaan opettaa kunhan tuo mitä kuuluu kurrikulumiin on mukana ("pääosassa")
c) tärkeämpää on se mitä, kuin se miten
AriJ
heinä 11, 2005, 15.46
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

kenttiensankari kirjoitti: No on noista yakusokukumiteista sitten omia sovelluksia joissa ilmeisesti pyritään lyömään läpi, tästä asiasta ei ole tarkempaa tietoa koska niitä tekniikoita en ole kerennyt kovin paljoa treenailemaan, ja kun viimeeksi niitä treenasin oli Matsuoi yhä pääopettajana. Tässä kohdassa en osaa siis sanoa juuta enkä jaata. Sovelluksia kuitenkin on, se on varma.
Eikös muoto/harjoite ole aina vain sitä? Realiteetti on aina eri asia - sitä ei voi oikeastaan kai edes harjoitella (lähemmäs voi ehkä pyrkiä, mutta)....
kenttiensankari kirjoitti: ...Iwao mielestäni on sanonut että hän ei aio puuttua Suomen opetukseen mitenkään, kunhan opetetaan tyylisuunnan mukaiset tekniikat kuten muuallakin. Eli se ei aiheuta ongelmia että käy vaikka Jalamon leireillä hakemassa bunkaisovellutusoppeja tai kobujutsutreeniä.
Jotenkin tuo lausahdus jättää "epäselvää"... "tyylisuunnan mukaiset tekniikat kuten muuallakin"?

Jos menee jonkun toisen leirille, niin siellä voi harjoitella omalla tyylillään niitä opetettavia asioita? Entä jos opetus vaatii tekemisen eri tavalla kuin itselle on opetettu?
kenttiensankari kirjoitti: Ja mitä tuohon Iwaon yritin parhaani kohtaan niin kyllä mielestäni kuulosti "vähän" kaunistetulta versiolta asiasta. Molemmat ovat varmaan sanoneet vahvasti kantansa ja "yritin parhaani" ei kerro juuri mitään siitä millaista liennytystä Iwao on yrittänyt, tuskinpa minkäänlaista. Eipä sillä ole kyllä mitään merkitystäkään enään.
Taase, herra Iwaon ollessa tyylin päämies ei hänen kai oikeastaan tarvitsisi kummoisemmin liennytellä. Kuten sanottua, hänen juttunsa, hän voinee päättää miten se menee - jos ei miellytä, niin muuallekin voinee menä (näin raaistetusti)?
AriJ
heinä 10, 2005, 21.26
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

fatman kirjoitti: Vähien tietojeni perusteella ymmärrän Matsuoin irtautumisen, mutta en pysty käsittämään tuota välien katkaisua. Ei tuo japanilainen luonne/ajattelu aukea tällaiselle avarakatseiselle länsimaalaiselle. Rauhaisa rinnakkaiselo sisarus Shorinjiryu tyylien kesken olisi ollut varmasti helpompaa ja hedelmällisempää. Varsinkin harrastajat ovat varmasti joutuneet hieman outoon ja hankalaan tilanteeseen. Ehkä aika parantaa haavat.

Asiasta enemmän tietävät ja ymmärtävät voisivat koettaa selittää?
Lienee ymmärrettävää siten, että jos opettavat eri tavoilla samoja asioita, niin siinä voi mennä treenaajilla puurot ja vellit sekaisin (varsinkin nuoremmilla) :shock:

"Nii, mutku se-ja-se sano sillä-ja-sillä leirillä, että näin, eikä noin....."

Pitäisi aina tehdä niin kuin opettaja opettaa, ja tämä saattaa jossain vaiheessa olla yllättävän vaikeaa :oops:
AriJ
heinä 9, 2005, 16.11
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

kenttiensankari kirjoitti: Tietysti kokusain puolella sanotaan että Matsuoi opettaa kuten oikeasti pitäisi, ja Iwao opettaa omiaan. Suoria lainauksia Kokusain nettisivuilta

"Iwao Tamotsu, joka nykyisin opettaa Japanissa isänsä tekniikasta muokkaamaansa Shorinjiryu -tyyliä."

"Kokusai Shorinjiryu Karatedo -tyylin päävalmentajana toimii Matsuoi Yuji, 8. dan hanshi, joka vaalii ja opettaa niitä tekniikoita ja periaatteita, jotka soke Tamotsu Isamu opetti aikanaan oppilaalleen Ikubo-senseille."
Hmm, eikö Iwao-sensei ole ko. tyylin Sôke? Sôkellahan on oikeus tehdä "omalleen" mitä haluaa :shock: tai toisaalta jopa velvollisuus - pitääkseen tyylisuunta elossa. Parhaaksi näkemällään tavalla.

Ja, jos joku ei ole linjassa ko. päämiehen linjan kanssa, on kai luonnollista että syntyy toinen, oma, linja. Kuten sanoin aiemmin, mikäli tyylisuunta ei "tue" personifiointia, lienee luonnollisen viisasta teiden erota omiksi linjoikseen.
AriJ
heinä 9, 2005, 11.59
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

kenttiensankari kirjoitti: Suomessahan ollaan tehty aina vähän erillä tavalla kuin muualla.
Tuo on mielenkiintoinen kommentti... Jos koulukunta ei salli "omaa variointia" ja toiset kuitenkin niin tekevät... Vai onko tämä sallittua? Jos on tehty eri tavalla kuin Sôke, niin onko kyse silloin(kaan) ollut samasta lajista?

HUOM! Ei provokaatio, vaan kummastelu :shock:
AriJ
helmi 24, 2005, 12.11
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kokusai Shorinji ryu
Vastaukset: 86
Luettu: 21235

TimoS kirjoitti: Erittäin hyvä kysymys. Matsuoi itse sanoi että Ikubo sensein kanta olisi ollut "tee miten haluat".
Eipä siihen kai voi muuta sanoa... Noin japanilaista ajattelutapaa yhtään tuntien (ja mähän olinkin jo osittain muuttunut yhdeksi heistä :D )... Tämä varmaan tarkoitti erkanemista, ei toimintaa vanhassa kuviossa (opeta miten haluat)?

Ah, Kokusai, kansainvälinen... Onko siis Dôjôja muuallakin kuin Suomessa?