Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Brincadeira
joulu 27, 2010, 11.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Lajit Suomeen
Vastaukset: 531
Luettu: 183113

Lajit Suomeen

Jahve kirjoitti: Anita ja Ritva, kaksi tanssinharrastaja tyttöä jotka silloin eivät tienneet yleensäkään kamppailusta yhtään mitään. Nythän tässä Lajit Suomeen- yhteydessä oli puhetta siitä kuka oikeasti veti treenejä jonkun "seuran" alla, Peran tapauksessa se oli Tanssivintti. Anitan ja Ritvan tuominen tarkoitti osallistumista workshoppeihin. Hieman eri asia käsittääkseni.
"Seura" on yllä oikein lainausmerkeissä. Voit varmaan asiaa tuntevana kertoa mistä Pera oli oppinsa saanut ja kuka oli myöntänyt hänelle oikeuden opettaa capoeiraa, toisin sanoen todennut hänen tasonsa ja mitä koulua hän edusti? Alkoiko hän opettamaan Tanssivintissä vuonna 1989? Missä hän oli treenannut ennen tätä vuotta?

Anita ja Ritva olivat oppilaita aloittaessaan capoeiran harrastamisen ja treenien vetämisen. Heidän kohdallaan molemmilla oli oman opettajansa tuki ja lupa treenien vetämiseen, Anita on myös graduoitu capoeiraopettaja. Ritvaa ei graduoitu vain siksi koska tämä itse ei sitä halunnut. Tällä on mielestäni merkitystä capoeirassa eikä laji ole mikään vapaa temmellyskenttä jossa kuka tahansa voi sanoa olevansa opettaja ilman perusteita.
Jahve kirjoitti: Tiedoksi merimiehistä että esim 30- luvulla Riossa asusteli suomalainen Joni niminen merimies lukuisia vuosia putkeen tehden töitä välillä Bahia, Rio ja Bonares ( Buenos Aires noin kansainvälisesti).
Itse voit arvata mahtoiko hän olla törmännyt Capoeiraan mitenkään.
Merimies on erimies ja tytöt on tyttöjä. Jonikaan ei vetänyt mitään harjoituksia Suomessa Capoeiraan liittyen.
PS. Anitasta kehittyi aikanaan vallan mainio ja osaava capoeirista =)
Miten merimiehet liittyvät lajin tuloon Suomeen? En osaa arvata mitä joku näki tai jätti näkemättä 30-luvulla Etelä-Amerikassa, eikä sillä ole mielestäni merkitystä lajin historialle Suomessa. Jos sinulla on esittää faktoja asian tueksi niin anna tulla. Mieluiten voit lisätä lähteet vastaukseesi.
Brincadeira
marras 9, 2010, 18.29
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Lajit Suomeen
Vastaukset: 531
Luettu: 183113

Lajit Suomeen

Jahve kirjoitti: CAPOEIRA kohdalle voi laittaa nimeksi Pertti Mäki joka opettaa edelleen. Luultavasti vanhojen purjelaivojen merimiehet olivat saaneet ensimmäiset oppitunnit Capoeirasta jo 30-luvulla mutta eiköhän tuo 1989 ole hyvä vuosi sekin. Perahan oli myös ottelemassa ensimmäisessä Full Contact karate kilpailuissa Helsingin Urheilutalolla josta sittemmin taipui tuo kickboxing.
Laji:Capoeira
Vuosi:1989
Henkilöt ja opettajat: Ritva Saastamoinen (Mestre Jelon Vieira) ja Anita Valkeemäki (Mestre Samara)

Linkkejä:
http://www.capossu.fi/capoeira.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.capoeiracapital.fi/yhdistys/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=37&t=4333" onclick="window.open(this.href);return false;

Jutut merimiehistä voi jättää omaan arvoonsa.