Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

T-T
huhti 24, 2016, 10.05
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 84981

Poliisin työ

MikkeM kirjoitti: Eikös taas esitetty täydennyspoliisien ottamista mukaan kuvioihin.

Aika kuollut ajatus, ilman kunnon koulutusta enemmän ehkä haittaa kuin hyötyä.
Passaisko kysyä perusteluja?

Sivuhuomiona, että ratikka, metro, junat, bussit, tapahtumat, baarit jne. on jo yksityisellä.

Ja, että vapaaehtoiset poliisit toimivat (tietenkin monilla eri nimikkeillä) aktiivisesti monessa maassa.

Ja että täydennyspoliisien toimivalta olisi muokattavissa.
T-T
maalis 24, 2016, 03.46
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 84981

Poliisin työ

Ollaan aika mielenkiintoisessa tilanteessa, ja muutos vain jatkuu.

Yksityisellä puolella on nykyään mahkuja kääriä varsin hyviä rahoja, jos työ vähänkään maittaa ja on jonkintason osaamista. Samalla kun poliisin puolella kiristetään oikeastaan kaikesta. Työpaikoista lähtien. Jos ajattelee esim. ihan perus järjestyksenvalvontaa niin nytkin varsinkin pääkaupunkiseutu on "kaavoitettu" lähes täyteen järjestyslain mukaisten järjestyksenvalvojien alueita.

Se idea että valtion väkivaltakoneisto hoitaa turvallisuuden on aika vesittynyt.
En tiedä onko se hyvä vai huono asia.

Poliisin toimea tai statusta kun ei korvaa kukaan.

Yksityiseltä puolelta on mahdollista saada ns. perustoimekaiannot ja jos rahnaa löytyy niin myös todella kovaa erikoisosaamista.

Muutamia ehdotuksia kannattaisi päättäjäsetien ja tätien pohtia huolella. Koska suunta on aika selvä. Poliiseja on vähän ja pahalta näyttää että vähenee entisestään.
Lakimuutos joka mahdollistaisi kunnan palkkaaman oman poliisin.
Toinen lakimuutos joka mahdollistaisi poliisin toimimisen jollain muulla kuin kikkailutasolla yksityisessä firmassa.

Yksityisen puolen selvempi lokerointi toimeksiantojen suhteen. Muutenkin huomioden työtaustat ja vaativuus. Koulutusten lisääminen. Ettei se olisi niiden harteilla jotka haluaa tehdä sitä ilmaiseksi niille jotka jaksaa tulla.
(Enkä nyt tarkoita sitä kun känniääliö kertoo että saa kolminkertaisen palkan kun on opiskellut ehkä jossain, mutta housut ei pysy kiinni ja uho kovenee kun etäisyys pitenee... että miten se saadaan teleportattua hymyllä sen omaan puuhamaahansa)

Poliisin ja yksityisen puolen yhteistyön lisääminen muutenkin joskun valtiolta on rahat vähissä. Tässä ollaan kyllä menty isoja harppauksia eteenpäin. Ainakin joissakin toimeksiannoissa. Tuskin sen Öllölän Siwan kuperkeikkamiehen tarvii olla muuten tekemisissä poliisin kanssa kuin näppäriä haettaessa. Eikä varmaan haluakaan.

Ja jos joku vanhempi herrassetä on sitä mieltä että "kurssit on kakkaa."
Niin hyvä niin. Hyvin usein nämä samat kaverit kuitenkin reenaavat tai reenasivat tuntitolkulla omalla ajallaan :)
Se on sitten muualla vika jos se koulutus on kakkaa kuin että lisäkoulutus on automaattisesti pahasta.

Mikähän helvetti mun pointti oli alunperin tässä... en muista.
T-T
heinä 26, 2015, 11.04
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 84981

Poliisin työ

Mika kirjoitti: Poliisien työttömyyden luulisi vähentyvän tätä kautta.
Poliisikoulutuksessa on pulaa kelvollisista hakijoista, uutisoi Turun Sanomat. Lehden mukaan yli kolmasosa Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) paikoista voi jäädä tästä syystä täyttämättä.

Poliisikoulutukseen voidaan tänä vuonna ottaa neljässä erässä yhteensä 320 opiskelijaa. Polamkin koulutusjohtaja Petri Alkioran mukaan näyttää siltä, että vaatimukset täyttäviä opiskelijoita löytyy vain noin 200.

On kovasti nurinaa tullut myös siitä, että kun hommasta tuli maksullisempaa niin sinne ei oikein hae enään sellaiset vähän vanhempaan ikään päässeet miehet ja naiset.
Mutta nopeasti saatiin yhdistettyä toi AMK-tasoiseksi kaikin tavoin. Kolme vuotta niukkarahasta opiskelua, ja sen jälkeen työpätkiä mistä nyt irtoaa :)
T-T
joulu 3, 2014, 17.54
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 84981

Poliisin työ

taikuri kirjoitti: Mikro/minikamera vaatteen rintamuksessa ei paljoa paina nykyään. Eli laitetaan päälle yhtä simppelisti kuin vaikkapa se kuuluisa vyö.

Tavallisen tallaajan(kin) näkökulmata nykytilanne ei usein näyttäydy oikeana, jos sitä puidaan eteenpäin.
Tää on nyt todellisuus vs pohdinta kysymyksiä, ja itsekin luulin tosiaan, että kyllä sen ehtii laittaan päälle aina. Tossa olisko noin pari viikkoa sitten taisin tehdä henkilökohtaisen ennätyksen. Ehkä noin kahden sekunnin aikaikkuna jostain omasta mielestä hauskasta tarinasta siihen, että oon yhden herran päässä kiinni. Ja kyllä se prioriteetti että homman saa hoidettua kunnialla menee sen ohi, että ottaa siihen yleisen räpläyksen vielä sekaan.
Mutta saa sillä kyllä hyvää materiaalia. Tajus myös itsekin, että kuinka paljon antaa ihmisille siimaa.
Sitäpaitsi jos se on rintamuksessa, niin silloin se kuvaa normaalilta puhe-etäisyydeltä kaverin rintaa.
Tän takia käytin korvassa kiinni olevaa pikkuista kameraa.

Tavallinen kaduntallaaja joka on nyt sellaisessa kunnossa, että ei osaa käyttäytyä kuten ihmisen kuuluu, niin on vähän niin ja näin että ymmärtääkö se puhetta, tai yleensäkään mitään. Silti sille joutuu joka päivä (useita kertoja päivässä) kokeilla selittää näitä asioita.
Kun kysymykset on usein sitä luokkaa, että "missä mä oon? "Skriääkkkhöhöhööh" "eix me voitas niiq kaikki nyt vaan chillaa heijj" " Olen Iso nalle ja puhkun kaikki nurin" "joo mä kusin, löin, yritin pölliä mutta ette te voi koskea muhun" tasoa.
Joudun myös aina kertomaan, että mitä herra(t) tai rouva(t) on juuri tehnyt. (Kun alkaa se litania, että mitämäoontehnytmitämäoontehnyt) Tosin tätä en enään jaksa kovin usein, vaan tyydyn totoeamaan, että kylläpäs sä oot sekaisin, jos et muista mitä tapahtui puoli minuuttia sitten.
Elikä oon täysin samaa mieltä, että tavallinen kaduntallaaja kokee saaneensa vääryyttä.

Mutta tää on niin kovin yleistä nykyään, että se oikeamielisyys ulotetaan muihin mieluummin kuin itseensä.
T-T
joulu 3, 2014, 17.05
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 84981

Poliisin työ

Kokeilin joskus kameraa, mutta ei siitä tullut välillä mitään, kun en ajattelun jäädä sitä asetteleen kun oli kiire, samoin en viittinyt laittaa sitä aina päälle, kun joku känninen ihminen lähestyy.
Muutenkin tilanteet tulee niin nopeasti välillä, että mieluummin sen kamerankäsittelyajan käyttää kävellessä/juostessa vaikka hanskojen vaihtoon tai voimankäyttöön varautumiseen tai johonkin. Kerran se tippukin.

Vaadin myös, että aina on päiväsaika ja kunnon näkyvyys ja vain yksi kohdehenkilö.
Lisäksi vaadin myös, että pää ja kroppa ei saa liikkua eri suuntiin.

Vai pysyttäskö siinä vapaassa todistelussa, että jos on kameratallenne, niin silloin se on, ja jos ei ole, niin sitten todistellaan joillain muilla tavoin?

Ihqua kun Taikuri vaatii lisää kontrollia, ja yksittäiselle ihmisille velvollisuuden todistaa itseään vastaan. :smt003

edit. ennekuin tää menee siihen, että halutaan piilotella asiaa, niin minulle käy todella hyvin kameralla todistettava nevuo-kehoitus-käsky- ja sitten kiinni linja. Ei tarvis kuunnella niin paljon sössötyshäiriköintiä ja uhkailuja ja mitään muutakaan. Lain mukaan niitä kun ei tarvi kovin paljon ihmetellä.
T-T
huhti 16, 2013, 23.12
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 84981

Poliisin työ

Mika kirjoitti: Minähän en aiheesta mitään tiedä, ja siksi jätänkin sanomatta ajatukseni, että tämä nyt vähän vaikuttaa imagon nostamiselta ja yleiseen korkeakoulukuumeeseen lähtemiseltä, ja sen sijaan esitän kysymyksen: miksiköhän näin on päätetty?
Viralliset syyt:

http://www.polamk.fi/poliisi/poliisiopp ... ri_www.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Selailin tuon koko muutoshärpäkkeen läpi...oikeastaan mikä sieltä pisti silmään oli tähän asiaan liittymätön juttu, eli

työttömien valmistuneiden poliisien järkyttävän kova nousu vuonna 2011.
Siihen asti oli vielä jotain järkeä mutta sen jälkeen on menty sillai, että parhaimmillaan 46 valmistutunutta joista 35 työtöntä.

Johon Kalifi Paatero on todennut vuonna 2008 näin.
Poliisien joukkotyöttömyys kääntyy poliisipulaksi lähivuosina. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo, että jo vuonna 2010 eläkkeelle jäävien poliisien määrä on selvästi suurempi kuin alalle valmistuvien joukko.

Paateron mukaan vielä tänä ja ensi vuonna työttömiä poliiseja täytyy työllistää jo myönnetyillä lisämäärärahoilla. Tämän jälkeen kaikille poliisiksi valmistuville on luvassa varma työpaikka, hän vakuuttaa.

Paatero harmittelee sitä, että puheet poliisien työttömyydestä ovat romahduttaneet poliisikoulutukseen hakevien määrän.
– Näyttää siltä, että tänä vuonna ei saada täyteen sitä määrää, joka voitaisiin ottaa sisälle. Tämä johtuu varmasti siitä, että opiskelun pelätään johtavan työttömyyteen, Paatero toteaa. 17.10.2008 Ilkka /(STT)