Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

qing
loka 20, 2011, 15.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Metsästys
Vastaukset: 1622
Luettu: 110964

Metsästys

nassesetä kirjoitti: Mitähän susikannalle kävisi, jos se vapautettaisiin metsästysrajoituksista lisääntymisaikojen ulkopuolella? Äärimmäisen vaikea eläin se vissiin on saada hollille, joten epäilen kiinnostaisko ketään peninkulmakaupalla jahdata niitä pitkin saloja. Eli ehkä rajoittamaton metsästys karsisi juuri nämä asutuksen lähelle tulevat yksilöt tehokkaasti pois ja näin laumojen ihmispelko säilyisi paremmin.

Sopeutuva ja evolutiivisesti nopeasti muuttuva eläinhän se on ja tuo ihmisen lähelle hakeutuminen oli juuri se tekijä, joka aikaansai tämän molemminpuolisen kesytys- ja palvelussuhteen lajiemme välille.
Lopputulos olisi se, ettei yhtään sutta enää olisi Suomessa.
Lauma tai yksilöt, jotka rupeavat asustelemaan pihapiirissä tai tekee liikaa tuttavuutta ihmisten kanssa pitäisi kyllä saada poistaa (oli kyse sitten hirvestä, karhusta, sudesta etc. mahdollisesti vaarallisesta eläimestä), jos ei niistä muuten pääse eroon. Ongelmia toki tuottaa myös se, ettei noi elikot ihan tasaisesti ympäri maata jakaudu, joten ymmärrän kyllä hyvin joillain paikkakunnilla syntyneen susivihan. Sitten jos on taas elinkeinosta kyse esim. lampaat etc. ei nuo ihan helppoja asioita ole. Toisaalta olisi mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu, jos valtio esimerkiksi tukisi laumavahtikoirien ostamista etc. Muuttuisiko rinnakkaiselo yhtään helpommaksi.

MIelestäni taas jos mennään metsälle (eli elikoiden kotiin), niin sitten ollaan vähän niin kuin vieraissa. Jos koira joutuu suden suuhun, niin ei se kyllä lähtökohtaisesti sen suden vika ollut. Tietoisen riskihän se metsästäjä on ottanut, koska jossainhan niiden eläintenkin pitää pystyä asustelemaan. Samaan luokkaan kuuluu tapaukset, että muutetaan keskelle korpea ja sitten ruvetaan valittamaan, että pipari kun nämä karhut sun muut mennikäiset kiusaa ja kaikki pitäisi ampua.
qing
syys 20, 2011, 13.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Metsästys
Vastaukset: 1622
Luettu: 110964

Metsästys

Kiitoksia vinkeistä! Ryöstökalastelua ei olisi tarkoitus ruveta harrastamaan ja voisi melkein säästää kuvat valokuvaus hommiin jos menee jo liian helpoksi. Ei vaan ole ikinä noita koittanut ja kaikkeahan pitäisi testata :)
Viime sunnuntaina tuota suhauttelua tuli harrastettua, ongelmaksi tuli se, että vahti pölähti 100 m päähän puun nokkaan mutta risukon taakse ja eipä sitä osannut pitää persettä tarpeeksi alhaalla etteikö se olisi sitten liikettä huomannut ja sinne meni se parvi. Mutta hienon näköiset kinkerit niillä oli kyllä suolla meneillään, höyhenet pöllysi ja mökä oli hirveä.
qing
syys 20, 2011, 12.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Metsästys
Vastaukset: 1622
Luettu: 110964

Metsästys

Onkos kukaan käyttänyt kaaveita (kuvia) teerien kanssa? Jos on, niin mites on homma luonnistunut ja mihin olette kuvat laittaneet?