Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Jopo
elo 6, 2013, 21.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 88
Luettu: 15529

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Joo, mulla unohtui laittaa kaneetiksi, että tuo mun sykemittarivalinta putoaa nimenomaisesti tuohon max 200€ kategoriaan, mutta on silti erittäin hyvä perusmittari.
Jopo
elo 6, 2013, 20.09
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 88
Luettu: 15529

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Minä olen suosinut Polarin ja Suunnon mittareita. Ensin mainittua enemmän. Garminin mittaria lainasin kaverilta, mutta en oikein syttynyt, en kyllä osaa kovinkaan kaksisesti määritellä miksen. Kuten arvata saattaa niin en suuremmin arvosta gps-toimintoa mittarissa, Polarissakin olen luottanut kiihtyvyysantureihin. Asia saattaisi olla toisin jos käyttäisin enemmän tietokone pohjaisia reenipäiväkirjoja. Toki Polar ja Suunto tarjoavat kohtuu hyvät reenipäiväkirjat käyttäjilleen jos halua sellaisen pitämiseen löytyy.

Suunnon mittareissa ongelmana on sykevyö. Se ei ensinäkään tunnu kestävän kovinkaan pitkään. Toisekseen se ei kestä iskua irtoamatta. Silti yksi parhaista koskaan käyttämistäni sykemittareista on suunnon T6. M-sarja ei oikein sytyttänyt ja quest tuntuu olevan huononnettu symbioosi t3 ja t6 välillä. Ambit taas oli hippasen kallis minun käyttööni, eikä täällä Porissa ole edes sopivaa nyppylää vuoristoharjoitteluun.

Polarissa miinuksena on tietynlainen jäykkyys aloituksessa. Mittaria joutuu oikeiasti tutkailemaan ennen käyttöönottoa. Herran vuonna 2013 toivoisi, että ikä, paino ja maksimisyke riittäisi, sitten mittari kroppaan ja menoksi. Polarin lippulaiva rs800 on kyllä ihan järjettömän hieno kone, kunhan viitsii vähän perehtyä. Kun ostaa multisportin mikä maksaa nykyään kellon verran niin tilpehööriä on mukana riittämiin. RCX5 on ilmeisesti ihan kova kello myös, toimii myös uinnissa, mikä on käsittämätön plussa.

Edelliset mittarini ovat olleet: Polar 625, Suunto T6 ja Suunto T3. Kaksi viimeistä hajosivat, ensimmäisessä meni sykevyö ja tuli hirveä tarve vaihtaa koko laite (ei ehkä olisi kannattanut). Mihin siis päädyin: RCX3, hyvä hinta-laatu -suhde, tarvittavat tilpehöörit saa ostettua tarvittaessa erikseen (en ole tarvinnut). Uskaltaa käyttää lajireenissä, koska kellon hajoaminen ei johda masennukseen, mutta silti polarille ominainen äärimmäisen tarkka ja luotettava sykemittaus. Eikä tee suunnolle ominaista syke arvontaa. Suunnot alkavat kohtuu helposti veikkailemaan sykettä silloin kun sykevyö yrittää sanoa sopimustaan irti.