Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Oar
tammi 13, 2019, 04.31
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jim Shortt vastaa
Vastaukset: 179
Luettu: 49950

Jim Shortt vastaa

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 13, 2019, 02.53 Onko se korrekti tausta sitten joku laadun tae, siis mitä opetukseen tai edes toimintaan tulee?
Riippuu aika pitkälti taustasta. Jos joku on suorittanut SAS-palveluksensa kunnialla loppuun, on hänellä koko maineikkaan organisaation vuosikymmenien ja tuhansien operaatioiden suoma kokemus tekniikoista ja taktiikoista takanaan. Ja hän on todistetusti oppinut ne ja pystynyt niitä soveltamaan käytännössä, sekä melkein varmasti myös saanut kosketusta siitä, mitä oikeissa tilanteissa oikeasti tapahtuu. Näkisin, että kun liikutaan erikoisjoukkojen erikoisosaamisaloilla, niin tämän parempaa laadun taetta saa hakea. Aika luottavaisin mielin kuuntelisin jonkun entisen SAS-operaattorin näkemyksiä esim. terrorisminvastaisesta toiminnasta, verrattuna vaikka sitten Shorttiin, oli hän kuinka pätevä katutappelija tahansa.

Mä olen ollut tilaisuuksissa jossa virallisen tason lupakirjaa kantava virkamies on siis aivan tumpelo.
Asekoulutuksessa jossa kerrotusti poliisin eliittitason kouluttaja ampu huonommin (huomattavasti) ku minä, voimankäyttöjutuissa jossa majurismies ei selkeästi tajunnut tappeluksesta yhtään mitään eikä sitäkään, kaasuihin kovasti kyllä uskoi..
Asekouluttajanhan ei välttämättä tarvitse olla joka hetki missään kirkkaimmassa terässä pystyäkseen opettamaan oikeita tekniikoita. Toki se on uskottavuuden kannalta suotavaa.

Joku voimankäyttöä opettanut majuri, tai edes poliisien kouluttaja, eivät ole kuitenkaan taustoiltaan millään tavalla verrattavissa esimerkiksi SAS:iin. Sen korrektin taustan laadun tae riippuu siitä, mitä sen taustan saamiseksi on pitänyt tehdä.
Olen todennut omakohtaisesti että USmariinien kova maine ei riitä kadulla (tarkasti ottaen tuulikaapissa, menivät pellehermannit jonoon) edes alivoimaa vastaan, nähnyt kymmeniä kertoja kuinka poliisien keinot loppuu...
Jenkkien merijalkaväkihän ei treenaa katutappelua, eikä se ole sen funktiokaan. Kamppailulajeja harrastamattomat aika usein glorifioivat sotilaita mitä tulee aseettomaankin taisteluun, mutta Potkussa ei varmaan ketään yllätä, että sotilaat eivät ole supertappelijoita, varsinkaan kun puhutaan ihan rivisotilaista. Eikä varmaan yllätä sekään, että poliisina olo ei tee kenestäkään automaattisesti mitään katujen kingiä. Eli mielestäni sinänsä tämä meni vähän ohi, ottaen huomioon kohdeyleisön.
Oar
tammi 12, 2019, 18.23
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jim Shortt vastaa
Vastaukset: 179
Luettu: 49950

Jim Shortt vastaa

Andy kirjoitti: tammi 12, 2019, 17.35 https://en.wikipedia.org/wiki/James_Shortt
In The SAS Fighting Techniques Handbook, author Terry White thanked Shortt for his insights in close personal protection and counter-terrorism. White states in his acknowledgements that he believed Shortt to be a "former member of the British Parachute Regiment and Special Air Service".[6]
Ainakin tässä yhteydessä Shortt on tarjonnyt palveluita henkilösuojauksen ja antiterrorismitoiminnan saralla.
Valehteleminen jollekkin kirjailijalle on yksi juttu, mutta mielestäni tämä on paljon pahempi:
James Shortt was enrolled on the Register of Expert Witnesses some 15 years ago, He provided legal reports and expert testimony in court on subjects such as Terrorism and Protection skills. His last involvement was in Terrorist trials in UK in 2004.
Shorttin valheet ovat siis voineet vaikuttaa ihmisten tuomioihin.
Oar
tammi 7, 2019, 15.20
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jim Shortt vastaa
Vastaukset: 179
Luettu: 49950

Jim Shortt vastaa

voipa kirjoitti: tammi 7, 2019, 13.46 Ei nyt ehkä kannattaisi argumentoida vanhojen käytöstä poistuneiden nettitietojen perusteella. www.hokutoryu.com on se paikka, josta kannattaa käydä katsomassa lajiin liittyviä asioita eikä kaikkialta sieltä mistä kuukkeli löytää vanhempia "puppu"-versioita :D
Tarkoitus ei vissiin ollutkaan väittää mitään nykypäivän Hokutosta, vaan katsoa, mitä Shortt on itsestään ennen satuillut. Tähän tarkoitukseenhan ne vanhat versiot ovat nimenomaan välttämättömiä.