Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Daddy
syys 8, 2019, 02.42
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25154

Re: Taisteluasento

Semmoinen perusasento on sellainen, jossa vahvempi käsi on takana (oikeakätisillä oikea käsi, vasenkätisillä vasen), jalat samalla lailla, eli ei ristiin.

Jalat ovat noin hartioiden levyisessä haara-asennossa mutta niin, että toinen jalka on taaempana - siis sen puolen jalka, kumman puolen käsi on taaempana. Tällöin ollaan hieman kylki edellä vastustajaa kohti.

Jalkaterät voivat olla hieman sisäänpäin kääntyneinä, jolloin luonnostaan paino asettuu enemmän päkiöille. Kuten Kari totesi, niin silloin jalat ovat virittyneinä ja liikkuminen on helpompaa.

Itse liikkuminen tapahtuu niin, että se jalka liikkuu ensin mihin suuntaan mennään. Näin ikäänkuin haara-asento laajenee "askeleen" aikana - lainausmerkit siksi että varsinaisesti ei oteta askelta, vaan jalkaa ikäänkuin liu'utetaan pintaa pitkin / vain hieman irti siitä. Näin toimiessa mahdolliset kynnykset, epätasaisuudet yms asiat tuntuvat jalassa heti = pienempi kompastumusvaara.

Virheellinen tapa liikkua on sellainen, jossa haara-asento pienenee liikkumisen aikana: mitä lähempänä jalat ovat toisiaan, sen huonompi tasapaino; perusmenaniikkaa.

Kädet sitten fencessä, muistaakseni Magassakin oli niin, että kämmenpohjat vastustajaan päin (ei siis nyrkissä vaan sormet suorana), tästähän esim lähtee suoraan yksi Magan perusjutuista, eli 360 (samanaikainen torjunta & vastahyökkäys).


Tuossa siis semmoinen lyhyt tiivistys, johon voi tehdä muutoksia lajin ja/tai oman kropan liikkuvuuden suhteen.

Olen samaa mieltä siitä, että tämä kannattaa EHDOTTOMASTI käydä läpi oman valmentajan kanssa livenä. Muuten voi tulla virheasentoja/-liikkeitä, joista poisoppiminen on hornaa.