Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Daddy
syys 5, 2019, 12.45
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Apinan Nyrkki
Vastaukset: 67
Luettu: 28265

Apinan Nyrkki

Kielletyt esineet ja aineet löytyy Järjestyslain kolmannesta luvusta, tarkemmin 9 § ja 10 §:
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/ ... 30612#L3P9

Lista on suht pitkä, joten en viitsi copypastata sitä kokonaisuudessaan tänne. Kuula-apinannyrkki mennee kymppipykälän kakkoskohtaan:
Järjestyslaki 3 luku 10 § kirjoitti:2) patukat, ketjut, jouset, vaijerit, kaapelit, pesäpallomailat ja muut näihin rinnastettavat lyömiseen soveltuvat esineet
Huom: tämähän ei siis koske esineitä tai aineita, joiden hallussapito on työtehtävän tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi tarpeen.

Penalttina on luvassa sakkoa tai putkaalinnaavankeutta max 6 kk (Rikoslaki 41 luku 6 §)

Mutta mitäpä seuraa, jos moista joutuu käyttämään kadulla?
Veikkaan, että silloin tulee edellä olevan lisäksi myös tarkasteluun hätävarjelu ja/tai pahoinpitely, joissain erikoisemmassa tilanteessa mahdollisesti myös pakkotila.

Ei nimittäin ole mitenkään kiellettyä puolustaa itseään (tai jotakuta muuta) hätävarjeluperusteisesti järjestyslaissa kielletyllä esineellä/aineella. Tosin tämmöisen hallussapidossa yleisellä paikalla voi seurata oma, erillinen rangaistuksensa.

Luonnollisesti hätävarjeluperusteisesti voi käyttää myös tilapäisvälineitä, kuten vaikkapa sitä repusta löytynyttä halkoa. Tai pesäpalloharkkoihin mennessä mukana olevaa pesäpallomailaa.

Pahoinpitelystä sen sijaan yhteiskunta antaa näpeille, ja järjestyslain kieltämillä esineillä/aineilla tehdyllä pahoinpitelystä voisi ajatella annettavan rangaistus ankaroitettuna tms.

Pakkotilaperusteinen tilanne voi tulla kysymykseen... hmm, en kyllä keksi nopeasti hyvää esimerkkiä. Mutta siis pakkotila on ikäänkuin hätävarjelu, mutta ilman sitä oikeudetonta hyökkäystä. Jonkun itsemurhayrityksen estäminen jotenkin menisi ehkä tähän settiin?
Daddy
elo 26, 2019, 20.18
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Apinan Nyrkki
Vastaukset: 67
Luettu: 28265

Apinan Nyrkki

Kysytäänpä laatikon ulkopuolelta: eli miten toimia tuollaista vyömäistä aseuhkaa vastaan? Kylmästi vain etäisyys pois siinä vaiheessa kun sitä rosmo heiluttaa vai mitenkä?