Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

el-jefe
syys 8, 2010, 18.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 17425

Sikaflunssa-rokote

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... 09/1183141
Ruotsalaistutkimus kumoaa sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian yhteyden MTV3 Katsomo
Kommentoi 78 kommenttia
Julkaistu 08.09.2010 10:45 (päivitetty 17:17)
Sikainfluenssarokotus Helsingissä 12. tammikuuta 2010. (LEHTIKUVA)

"Tutkimustulos on toistaiseksi luotettavinta tietoa tästä yhteydestä", sanoo THL:n asiantuntija.

MTV3 - Jussi Eronen

Narkolepsia on lisääntynyt yhtä paljon Pandemrix-rokotetuilla ja rokottamattomilla, kertoo Ruotsin lääkeviraston alustava tutkimus.

Tukholman läänin alueella on sikainfluenssapandemian aikana todettu lapsilla kuusi narkolepsiatapausta, kun aikaisempina vuosina tapauksia ei ollut edes joka vuosi. Kuudesta sairastuneesta lapsesta neljä on saanut Pandemrix-rokotteen, kaksi ei ole saanut rokotetta. Tukholman läänissä 65 prosenttia alle 18-vuotiaista on saanut Pandemrix-rokotteen.

Pandemian aikana Tukholman läänin yli 18-vuotiaista kymmenen on sairastunut narkolepsiaan. Viisi sairastuneista on rokottamattomia, viisi on saanut sikainfluenssarokotteen. Alueen aikuisista puolet on rokotettu.
"Toistaiseksi luotettavinta tietoa"

Tukholman läänissä rokotetut on koottu rekisteriin, jossa on 1,1 miljoonaa ihmistä. Kyseessä on Ruotsissa ja ilmeisesti maailmassa ensimmäinen väestötason tietoon perustuva tutkimus.

- Tukholmassa on erittäin hyvä rekisterijärjestelmä, siksi he ovat päässeet tutkimuksissa näin pitkälle, kertoo tilastotutkija Jukka Jokinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

- Tutkimustulos on toistaiseksi luotettavinta tietoa tästä yhteydestä, mutta se ei missään tapauksessa vielä riitä. Lisää huolellista epidemiologista tutkimusta tarvitaan, Jokinen sanoo.

Suomessa väestötason tutkimuksissa ei olla vielä yhtä pitkällä.

- Kuumeisesti lupia väsätään ja pyritään keräämään tieto, että voitaisiin väestötasolla katsoa tätä asiaa.