Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

mokuso
tammi 29, 2019, 23.13
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Naisten itsepuolustuskurssit
Vastaukset: 77
Luettu: 12175

Naisten itsepuolustuskurssit

Onko kursseista välitöntä hyötyä osallistujalle: Eipä välttämättä. Hyvin vedetyn kurssin tärkein anti lienee se, että lyhyt kurssi itsessään on hyödytön varsinkin tekniikkaharjoittelun osalta ja sen tajuaminen. Kaikki muu mitä kurssilla opitaan lienee paljon paljon tärkeämpää.

Onko kurssista välillistä hyötyä osallistujalle: On toki. Katso edellinen. Innostaa ehkä syvempään oppimiseen jonkin lajin parissa, joka on tietysti se ainoa realistinen tie itsepuolustuksen oppimiseen.

Onko kurssista välitöntä hyötyä seuralle: On tietysti. Seura saa rahaa (onhan tämä yksi selkeä motiivi tämmöisten järjestämiselle, turhahan siitä on jeesustella).

Onko kurssista välillistä hyötyä seuralle: On varmasti. Seura saa näinä aikoina mahdollisesti näkyvyyttä ja kurssin kautta myös uusia harrastajia.

Positiiviset asiat voittavat negatiiviset ihan ilmiselvästi. Molempia on, ja riippuu tietysti myös kurssin sisällöstä, vetäjän ammattitaidosta ja persoonasta miten ne painottuvat.

Itse vedin noita 90-luvulla ihan urakalla, ja kysyntää oli erittäin paljon. Tunnistan tuon (en muista kenen) huolen valheellisesta turvallisuudentunteesta.
Siltikin olen sitä mieltä, että homma kääntyy positiivisen puolelle.