Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

mokuso
tammi 14, 2018, 00.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?
Vastaukset: 160
Luettu: 15347

Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?

No kyllähän se vähän näin on. Perusduunilla ne seurat pyörii. Kouluhommat toimii jos on jo proseduurit kunnossa ja ryhmät toiminnassa minne kiinnostuneet ohjaa. Yhteistyöstä sen verran, että itse en ainakaan ottaisi omaa näytetuntiani sekaamaan ketään muuta toisesta lajista/seurasta. Jokainen hoitaa oman hommansa. Idealisti minussa varmaan sanoisi että tuohan on hyvä idea tuo yhdessä tekeminen, mutta käytäntö sanelee toisin.

Joki syntyy pienistä virroista, ja siitä on lähdettävä. Turha varmaan vuosikausia miettiä sitä viisasten kiveä jolla yht´äkkiä olisi salit täynnä kerralla. Niin ei tapahdu. Ihmiset menee sinne missä on ihmisiä. Pikkuhiljaa hyvää toimintaa pyörittämällä saa kyllä porukkaa. Se on usein kiinni pienistä asioista jotka monesti jää hoitamatta. Ne on asioita joita kukaan ei välttämättä huomaa jos ne on hoidettu, mutta varmasti huomaavat jos niitä ei ole hoidettu.

Ja tosiasia on vaan se tänä päivänä, että some on oltava hallussa ainakin jollain tasolla.
mokuso
tammi 11, 2018, 14.22
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?
Vastaukset: 160
Luettu: 15347

Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?

Kommentoin keskustelun sivujuonnetta kouluihin liittyen. Koulujen liikuntatunneille näytetunnin saaminen on mahdottoman helppoa. Uuden OPSin myötä liikuntaopeilla on suorastaan huutava pula eri lajien osaajista. Seurastamme käytiin syyskaudella vetämässä 12 näytetuntia eikä niitä' tarvinnut enää itse järjestää ja soitella vaan opettajat soittelivat ja pyysivät vanhojen kokemusten perusteella. Lisääkin olisi haluttu, mutta (oikeanlaisen) vetäjän saaminen kesken päivän koululle ei aina tietenkään ole helppoa.

Optimaalisin paikka vetää näytetunti on valinnaisen liikunnan ryhmät. Normiryhmissä on nykyään liian usein niitä farkkujalkaisia ja pipo päässä ja kädet taskussa möllöttäviä joita ei yksinkertaisesti kiinnosta mikään liikunnalta kalskahtava toiminto.

Ainakin minun vetämät ryhmät ovat käyttäytyneet moitteetta ja olleet oppivaisia sekä kiinnostuneita. Sitä kautta ainakin on helppo saada tietoisuutta oikealle ikäryhmälle ihan suoraan. Potkutyynyt on toki helpompi roudata paikalle kuin tatamit, se on selvä, joka tietysti voi hiukan mattolajien esittelyä hidastaa.
mokuso
tammi 8, 2018, 21.50
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?
Vastaukset: 160
Luettu: 15347

Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?

Karaten osalta voin sanoa, että meillä aloitti syksyllä 70 alle 10-vuotiasta, 15 10-15-vuotiasta, ja 10 sitä vanhempaa. Toki seura on kohtuu iso, mutta suhdeluku lienee sama kaikilla joilla junnutoimintaa on.

En tiedä mitä HannuL hakee, mutta mielestäni ei niinkään kannata haistella trendejä vaan opettaa sitä mitä itse parhaiten osaa. Pistää vaan toiminta siihen kuntoon että sinne halutaan tulla vaikka ei ihan se sillä hetkellä seksikkäin laji olisikaan.