Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Samikido
kesä 25, 2013, 16.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 77
Luettu: 8123

Bittihelvetti

IIsakki kirjoitti: Olen tuossa katsellut näyttöjä ja alkanut himottaa 27 tuumainen samsungin näyttö (+ tv-samassa).... mutta onko 24 ja 27 tuumaisella kuvanlaadullisesti/ käytön kannalta jotain erovaisuuksia?

Näen itse asian niin, että mikäli resoluutio on sama (halpis-27" näytöissä siis sama Full-HD kuin 24" näytöissäkin), niin sitten muutamasta tuumasta kokoa lisää ei ainakaan päätekäytössä ole hyötyä - pikemminkin päinvastoin (Full-HD:ssa pikselit ovat aika harvassa jo noissa 24" näytöissäkin).

Mikäli sitten puhutaan 27" laatunäytöstä, siinä on resoluutio tupla 24" Full-HD -näyttöön verrattuna. Näin voidaan jo todeta, että on MERKITTÄVÄÄ EROA kuvanlaadussa ja käytettävyydessä. Itselläni Applen 27" näyttö (resoluutio 2560 x 1440 ) korvasi aiemman 2 x 24" monitorin. Kotosalla, pienellä työpöydällä makkarin nurkassa tuo säästi tilaa ja tuntuu ainakin itsestäni selvästi ergonomisemmalta. Ja kuvakin on Applen pöntössä aivan tolkuttoman hyvä.

Toimistossa (isommalla pöydällä jne.) saattaisin preferoida kahta 24" näyttöä...

Mutta 1920x1080 resoluutiolla ainakin itseäni on kiusannut tuijotella 27" näyttöä - pikselit ovat aika harvassa. Voi tietty vaikuttaa sekin tässä, että vertailukohtana on tuo Applen näyttö... ;)