Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

Njor
touko 27, 2018, 22.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51374

Autoista

Hybridi tosiaan houkuttaisi. Kun katselee (uudehkoja) käytettyjä niin farmarikokoinen perushybrid on noin 15% vastaavaa polttomoottoria kalliimpi.

Toisaalta jos vertaa toisen, ihan kelvollisen, firman saman vuosimallin samoilla kilometreilla olevaan farmariin tulee hybrid noi kolmanneksen kalliimmaksi.

Bensaa kuluu hybridillä noin neljännes vähemmän. Oma ajomäärä on kuitenkin sen verran maltillista, että ei taida ainakaan pelkässä taloudellisessa mielessä kannattaa, auton arvo kun laskee niin paljon muutamassa vuodessa.
Njor
touko 24, 2018, 21.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51374

Autoista

Kävin tankkaamassa ja meni taas 70e ihan hetkessä.

Onko teillä kokemusta noista uudemmista vähemmän kuluttavista (ilmoitettu yhdistetty <5l/100km) autoista? Tai hybrideistä?

Alkaa kuitenkin jossain vaiheessa tulla auton vaihto eteen, niin yksi prioriteetti voisi hyvin olla vähäinen kulutus. Vuositasolla tekee kuitenkin jo kivan säästön kohtuullisellakin ajolla. Kovin pitkää kokemusta ei uusista vehkeistä tietysti ole vielä kellään, mutta mitä olette tykänneet?
Njor
tammi 7, 2014, 12.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51374

Autoista

Jorge kirjoitti:
Njor kirjoitti: Hintalapussa pitää olla neljä numeroa. Corolla olisi ainakin aiemman maineensa perusteella se ns. idioottivarma valinta. Taitaa vain noin muuten olla varsin tylsä auto.
Sillain positiivisella tavalla mielenkiintoista autoa tuskin tuohon hintaan saa; melkein menee Suomessa lähelle kuutta numeroa, joten tylsä ja luotettava ajaa hyvinkin asiansa. :lol:
Joo totta :D Tarvii nyt tyytyä kiltisti siihen perustylsään. Pitää toivoa että joskus elämäntilanne olisi sellainen että voi edes harkita jotain mielenkiintoista.. ;)
Njor
tammi 7, 2014, 11.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51374

Autoista

Mika kirjoitti: Ford Focuksesta on kokemuksia ja hyviä sellaisia, mutta sitä tuli ajeltua vähän lämpimimmillä mailla. Suomessa ainakin jossakin vaiheessa mm. ennenaikainen ruostuminen vaikutti olevan Focukselle aika iso ongelma. Nykytilanteesta en osaa sanoa.
Focuksen hatchbackiin saattaisi mennä polkupyörä sisään. Tilaa olisi hyvä varalta olla olemassa ja farmaria ei kuitenkaan tän ikänen perheetön jamppa kehtaa ostaa.
Mika kirjoitti: Tyyppiviat kannattanee silmäillä, kun päätyy johonkin tiettyyn merkkiin, malliin ja vuosijakaumaan, vaikkei se mikään raamattu tietenkään olekaan
Tarvii tutustua tohon tarkemmin. Selailin jo Sadantuhannen kilometrin kestotestin sekä Luotettavimmat autot.
Samppa kirjoitti: Hintaluokka tuohon vaikuttaa paljon. Kerta edullista ylläpitää ja luotettavaa haetaan, niin ite varmaan lähtisin kattelemaan tuolta Toyota/Honda malleista ja sieltä sit kun sopiva löytyy, niin merkkifoorumeilta kaivaisin tyyppiviat esiin ja arvioisi onko ne tavanomaisia helposti/halvalla korjattavia vaiko kalliita remontteja. Joka laitteessa niitä kun tuppaa olemaan ainakin jonkun verran. Tuo onkin sitten hankalampi, että millä kehtaa ajaa :) Makuasioita kun tuppaa olemaan. Mutta ehkä varovasti voisi uskaltaa sanoa, että kyllä noi perus japsit on suht luotettavia laitteita tekniikaltaan olleet. Vie paikasta toiseen luotettavasti mutta perus tylsiä laitteita ilman fiiliksiä suuntaan tai toiseen.
Hintalapussa pitää olla neljä numeroa. Corolla olisi ainakin aiemman maineensa perusteella se ns. idioottivarma valinta. Taitaa vain noin muuten olla varsin tylsä auto.
Dojon Jäykin kirjoitti: Japsit ruostuvat. Jos ei muualta niin pakoputkesta ja alustasta. Eli jos pitkään meinaat pitää niin ostat jonkun tunnetusti ruostetta vastustavan suhteellisen yleisen auton. Yleinen laadukkuus tosin Japseissa monesti hyvää. 100tkm ei nykyautoille ole matka eikä mikään, valitettavasti vaan elektroniikan yleistymisen myötä niistä kaikista vioista ei olla päästy eroon kuitenkaan. Tai siis uusia tullut tilalle. Tosin sitten voi laskea niinkin, että jos ruostuva pakoputkisto maksaa neljäsosan siitä mitä se 4-5 kauemmin kertaa kestävä niin haluaako maksaa siitä kestosta. Noin esimerkkinä.

Sanoisin, että valitse pari-kolme merkkiä ja mallia joihin perehdyt paremmin niin osaat koeajolla tarkkailla ja verrata oikeita asioita. Hintakin kuuluu tähän.
Ajatuksena olisi että sillä autolla pärjäisi kivuttomasti semmoset 5 vuotta, joten mitään ihmeitä en vaadi. Mazda 3:a oli kovasti kehuttu jossain, mutta taitaa tuo ruosteongelma olla siinäkin. Top gearissa Clarkson kehui kovasti Kia Ceediä. Jostain syystä tuo Kia vaan epäilyttää, vaikka onhan Samsung myös eteläkorealainen firma..

VW Golf olisi melko klasikkovalinta. Mulla vaan on sellanen mielikuva että autoliikkeet hinnoittelee ne varsin korkealle ja Opel Astra olisi hinta-/laatusuhteelta ehkä jopa parempi valinta.

Top gear nostaa nuo jo mainitut samat autot omalle listalleen :D

Tarvii siis selvitellä lisää ja käydä potkimassa renkaita kun kiinnostava yksilö osuu kohdalle.
Njor
tammi 5, 2014, 16.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51374

Autoista

Njor kirjoitti: Harkinnassa on nyt Opel Astra, Ford Focus, VW Golf, Kia Ceed tai Mazda 3. Onko kokemuksia näistä?
Oho. Toyota Corolla jäi listasta.

Ajattelin pitkään: "ei o väliä kunhan on saksalainen", mutta kai ne muuallakin osaa? 8-)
Njor
tammi 5, 2014, 14.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51374

Autoista

Alkaa taas autokuume nostamaan päätään.

Minkälaisia asioita ensimmäistä autoa ostaessa tulisi ottaa huomioon?

Kaipaisin varmatoimista autoa joka olisi edullista ylläpitää - mutta jolla kuitenkin kehtaa ajaa.

Harkinnassa on nyt Opel Astra, Ford Focus, VW Golf, Kia Ceed tai Mazda 3. Onko kokemuksia näistä?

Autossa tulisi ratin ja renkaiden lisäksi olla vähintään neljä ovea ja mittarissa enintään 100 tkm. Onko hyviä suosituksia? Mitkä taas kannattaa suosiolla kiertää kaukaa?