Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 33 tulosta

Mika
marras 16, 2018, 11.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Kiisseli, hyvä kun et yrittänyt selitellä mitään. Kollegoihisi verrattuna olet ihan omalla tasollasi. Palkinto siitä, että oikeasti osallistuit keskusteluun, on se että tuo linkki jää tuonne louhittavaksi. :)

Vai ovat ne vähentäneet noita pisteitä... Kai se olisi pitänyt arvata, että kun lentoyhtiö tunkee rahoitusmarkkinoille, sen on tehtävä se suurin lupauksin, joista on ajan mittaan vähin äänin vetäydyttävä. Pysyn silti asiakkaana, koska se kortti on ilmainen.

Kokemukseni Nordean kanssa olivat sen verran vastenmielisiä, että jos nykyään saan ensimmäistä kertaa laskun joltakin vähän suuremmalta yritykseltä, katson ne tilinumerot. Jos yksi niistä on Nordean, maksan mille tahansa muulle tilille. Tämä on ns. hiljaisen miehen protesti. :laughing:
Mika
marras 16, 2018, 08.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Tuo on kyllä niin hyvin kirjoitettu mainosviesti, että minun puolestani se saa olla. :D

Tuo Norskin oma sisäinen valuutta eli CashPoints on hyvä huomio. Tarkistin juuri että minulle on kertynyt niitä vähän toista tuhatta. Koska yksi piste vastaa yhtä norjalaista kruunua, tarkoittaa se noin sataa euroa. Odotankin koska pääsen korkkaamaan Norskin lennon.
Mika
marras 2, 2018, 13.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

:naurupyorii:

Tottahan tuo kyllä on.

No, nyt ei ollut niin vakavasta asiasta kyse, mutta olihan tuo vähän hassun positiivisesti kirjoitettu. Minulle rehellisyys on todella tärkeä arvo. Mutta tämä oli pientä.

Tuo lainojen myöntäminen tarkoituksellisen avokätisesti onkin sitten jo isompi asia, ja kuten fudo osoitti, tuo likavesi voi hyvinkin valua laajemmalle kuin vain lainakurimuksessa räpiköivien niskaan. Kysymys on siis yhteiskunnallinen.
Mika
marras 2, 2018, 10.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Itse asiassa kirjoitin harkitusti. Tuo uutiskirje oli mielestäni ikävän harhaanjohtava, koska siinä mainittiin nykyinen talletussuoja kruunuissa ja tuleva talletussuoja euroissa. Sitten maininta siitä, että nyt kaikki Euroopan Unionin jäsenmaiden kansalaiset ovat samalla viivalla, vain lisäsi käsitystäni pienoisesta sumutusyrityksestä. Ymmärrän ja suuresti tuen positivismia, mutta tässä oli mielestäni kyse vähän muusta.

OK, pysyn toki asiakkaana, mutta vähän olen näihin viimeaikaisiin uutisiin pettynyt. Mutta samapa tuo kai, kun en ole talletussijoittaja, ja ainakin toistaiseksi olen tässä elämässä pysynyt pinnalla lainarahalla leikkimisessä.
Mika
marras 2, 2018, 05.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Olen Fudon kanssa samaa mieltä siitä, että tavallaan Bank Norwegianin luottokorttitoiminta rinnastuu pikavippiyhtiöihin. Kilpailu asiakkaista on kovaa, joten kaipa sitten kaikki keinot ovat sallittuja. Muutenkin tuo 2-6 viikon maksuaika on melko lyhyt, joten jo pelkästään se voi yllättävissä tilanteissa aiheuttaa vaikeuksia.

Talletussuoja nimenomaan puolittui. Tämän takana on Norjan hallitus.
Alennus johtuu ministeriön mukaan juuri Bank Norwegianin toiminnasta. Pankin kasvavaa talletuskantaa etenkin Suomessa pidetään riskinä Norjan talletussuojajärjestelmälle.
IS

Tuo talletuskoron laskeminen on sen verran suuri, että ainakin niille, jotka ovat laskeneet toimiaan sen koron varaan, tämä on ollut melko suuri muutos.
Mika
marras 1, 2018, 12.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Pari kuukautta sitten Bank Norwegian laski talletuskorkonsa 1,75 prosentista 0,75 prosenttiin. Sen hyöty oli sitten siinä.

Talletussuoja kuitenkin nousee ensi vuoden alusta. Ainakin joillekin.
Bank Norwegian on Bankenes Sikringsfondin jäsen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien säästötiliasiakkaiden rahat on suojattu norjalaisia pankkeja koskevalla talletussuojalla. Talletussuoja on tällä hetkellä NOK 2 000 000. Norjan viranomaiset ovat päättäneet, että talletussuojan tulee vastata EU:n määräystä ja talletussuojan on oltava yhtä suuri kuin kotimaassa 1. tammikuuta 2019 alkaen. Uusi talletussuoja on kaikille asiakkaille 100 000 euroa EU-maissa. Muutos tarkoittaa sitä, että saat saman talletussuojan talletuksellesi Bank Norwegianissa kuin suomalaisissa ja muissa eurooppalaisissa pankeissa.
lähde: asiakaskirje

Tuo kaksi miljoonaa kruunua on silti yli 200000 euroa, mutta muutos on muutos.

Tuosta Bank Norwegianin luottokortista ja sen myöntämisperusteista on keskusteltu. Tässä on tuore kirjoitus aiheesta.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005884109.html
Mika
touko 16, 2018, 09.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Tuo onkin hyvä kysymys. Maksuaikakortti oli vielä muutama minuutti sitten ihan tuntematon sana minulle. Vaikuttaisi siltä, että sen ja luottokortin väliset erot ovat melko pieniä.

https://www.vertaaensin.fi/luottokortti ... nne-termit

Joka tapauksessa Bank Norwegian puhuu itse luottokortista. Veikkaisin että markkinointi voi olla yksi syy, sillä luullakseni tuo maksuaikakortti on melko tuntematon käsite monille muillekin kuin vain minulle. En silti osaa vastata siihen, onko Bank Norwegianin Visa maksuaika- vai luottokortti.

https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti
Mika
touko 16, 2018, 09.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Käytän nykyään mobiilipankkia varmaan jopa enemmän kuin verkkopankkia. Vaikka olen vain yhden suomalaisen pankin, S-pankin, asiakas, pidän tällaista kehitystä hyvänä. :jepa:

https://yle.fi/uutiset/3-10205639?origin=rss

Norwegianin luottokorttiin, toimintaan ja asiakaspalveluun olen ollut tyytyväinen. Edelleen se 45 päivän maksuaika - joka käytännössä voi olla vain 15 päivää, jos on ostanut jotakin kuun lopussa - on tiukka ja sen jälkeinen korko kireä, mutta esimerkiksi ilmainen matkavakuutus maailman yhdessä isoimmassa yhtiössä eli AIG:ssä on hieno lisä palveluun. Matkavakuutuksen saa automaattisesti, jos on maksanut matkastaan vähintään 50 % Norskin kortilla.
Mika
loka 12, 2016, 08.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Björn Wahlroosin lempilapsi on pulassa (eikä taatusti vähiten siksi, miten Wahlroos on esiintynyt julkisesti). Panama-paperit oli kova kolaus, samoin käteisnostojen rajoittaminen neljään kuukaudessa ilman veloitusta. Olen onnellisesti entinen asiakas.
Nordea on pudonnut yhdessä ainoassa vuodessa finanssiyhtiöiden pohjimmaiseksi, selviää T-Median toteuttamasta mainetutkimuksesta. Vielä vuosi sitten kesällä Nordea oli keskikastissa Varman ja Ilmarisen seurassa, joiden maine on tyydyttävällä tasolla.

Maineeltaan kaikkein parhaimpaan sarjaan kuuluvat OP ja S-Pankki. Kolmannella sijalla on pieni vahinkovakuutusyhtiö Turva.
Mika
syys 8, 2016, 11.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Kysyin tuosta Pointin mainitsemasta ongelmasta Virossa. Tässä on sitä koskeva osa saamastani vastauksesta:
Olemme tietoisia vain ongelmista Virossa käyttää korttia. Muualla ulkomailla korttimme on kyllä toiminut. Viron kohdalla asiaa selvitetään enkä osaa tarkemmin kertoa, mistä vika johtuu.

Phoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa.
Mika
syys 2, 2016, 12.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Tuo maksuttomuus on Norwegianille selvä kilpailuetu. Sama koskee S-pankkia. Maksan tällä hetkellä 11,75 euroa kuukaudessa asiakkuuden ihanuudesta (6,25 euroa Gold-kortista, Electron 2,50 euroa ja pankkitunnukset 3 euroa). Jos se Norwegianin kortti oikeasti pelittää, tilanne on hyvä. Toki se 45 päivää on lyhyt aika, ja sen jälkeinen korko on aika hulppea.
Esim. maksulykkäyksen yhteydessä vuotoinen korko 21,92%, 1500 eur/12kk yhteensä 1668 eur.
S-pankin, kuten muidenkin pankkien Norwegiania lukuun ottamatta, luottokortin saavat vain ne, joilla katsotaan olevan riittävästi maksukykyä. Kaikki eivät sitä siis ilmaiseksi tai muutenkaan pankkitunnusten yhteydessä saa. Siksi tämä Norwegian on iso muutos markkinoilla.
Mika
syys 2, 2016, 10.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Point kirjoitti: Jos oikeasti haluaisi pankkikulut nollille ja jonkin verran jopa korkotuloja, niin käyttäisi s-pankkia palkkatilinä, josta siirtäisi palkan Norskin säästötilille ja maksaisi kaikki ostokset Norskin kortilla. Vähän ennen laskujen maksupäivää siirtäisi takaisin s-pankkiin riittävän määrän rahaa laskujen maksua varten.
Taidatkin olla ajatustenlukija. :D Kun juuri näin ajattelin toimia. Tosin ne siirrettävät summat jäävät minimaalisiksi, koska olen vähävarainen ja vähätuloinen, mutta aina se kaikki on kotiin päin.

Odottelen tässä nyt Bank Norwegianin luottokorttia saapuvaksi. Haluan kuitenkin testailla sitä ensin ennen kuin käyn näyttämässä keskaria Nordeassa, ja sen suhteen tuollaiset ongelmat Virossa kuulostavat huolestuttavilta...
Mika
elo 30, 2016, 16.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Bank Norwegianista pitää muistaa se, ettei se ole samanlainen pankki kuin suomalaiset pankit, sillä Bank Norwegianilla ei ole käyttö- vaan vain talletus- eli säästötilejä. Toki tuo lainatoiminta on varmaankin aika suosittua ja tuottoisaa.

Nykyään on kaikenlaista.
Mika
elo 29, 2016, 22.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

Vaikka tuo ei minua koskisi, kyllähän tuo hieman erikoiselta kuulostaa. Onkohan tuon takana sitten jonkinlainen laki vuonojen maassa?
In June 2010 the Norwegian Government passed a law that forced all banks in Norway to deny the customers the use of credit and debit cards at land and online casinos all over the world.[4]
Wiki
Mika
elo 29, 2016, 22.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pankit
Vastaukset: 89
Luettu: 7441

Pankit

"Valitettavasti"... :D Kiitos vastauksestasi. Lähetin äsken pankille pari kysymystä. Voin referoida vastauksia tähän ketjuun, jos vaikka jotakuta muutakin kiinnostaisi.

Oma motiivini vähän penkoa tätä on edelleen tuo sama, josta kaksi vuotta sitten tässä ketjussa mainitsin.