Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Mika
tammi 15, 2005, 18.15
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 10127

sokrates kirjoitti: Kun katselee valokuvista 60-70-lukujen urheilijoita, tajuaa, miten vähäistä fitness-ajattelu tai pelotevaikutuksenkaan hakeminen yleensä oli. Juostiin tai puntattiin suomiverkkareissa eikä mietitty rintalihaksen ylä- ja alaosan suhdetta.
:smt081

Aivan totta silti :thumbsup:
Mika
tammi 11, 2005, 11.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 10127

Siirto

Ronin, siirsin noi meidän viestit uuteen ketjuun tonne Saunaan :)

Täällä
Mika
tammi 10, 2005, 22.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 10127

Ronin kirjoitti: Miksei potkunyrkkeily olisi verrattavissa muihin lajeihin? Ja onhan se lajina käytännönläheisempi ja agressiivisempi kuin esim. Karate, Kung Fu, Aikido tai Taekwon Do.
Menee hieman ohi aiheen, mutta voisitko täsmentää, mitä Karaten tai Kung Fun tyylisuuntia tai koulukuntia tarkoitit tuolla kommentilla? :)
Mika
tammi 9, 2005, 22.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 10127

Korsi kekoon

Itse en osaa sanoa, mistä mikäkin asia on saanut syntynsä, mutta Tapani on kyllä oikeassa siinä, että jostakin väkivaltaiset ihmiset ovat saaneet vaikutteita.

Mutulla lataan että väkivalta on siirtynyt yhä harvempien, mutta sitäkin raaempien ihmisten käsiin (raaempien suhteessa johonkin toiseen aikakauteen, vaikka nyt vain 30 vuotta taaksepäin), kuten Tapanikin esitti.

Eräs tuntemani henkilö on päivittäin tekemisissä väkivaltaisten nuorten kanssa ja joutuu käyttämään taitojaan useinkin (on muuten tiukka plikka!). Hän kertoi taannoin, että nykyään nuoret osaavat mitä erinäisempiä juttuja, joita eivät ole itse keksineet (en nyt anna esimerkkejä, ymmärrettävistä syistä), vaan ovat joko oppineet matkimalla tai sitten - ja tämähän on se pahin vaihtoehto meille kaikille - joku hieman enemmän asiaan perehtynyt on heitä opettanut. Hieman ja hieman, tällainen kaveri ei taatusti edusta edistyneempää tasoa missään lajissa, mutta kuitenkin.

Vaikeita mutta tärkeitä asioita. Voisiko olla niin, että TV-viihde ei useimpien kohdalla sinällään aiheuta mitään suurempia muutoksia käyttäytymisessä, mutta että geneettisesti ja ympäristönsä puolesta sosiopatiaan taipuvaiset ihmiset imevät TV-viihteestä vaikutteita, ja koska TV-viihde on väkivaltansa puolesta huomattavasti monipuolisempaa nyt kuin koskaan aiemmin, tämä myös näkyisi?

Mutuilen vain...:-"
Mika
tammi 8, 2005, 19.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 10127

Re: Filosofia?

Keiju kirjoitti: Ei ole sattunut silmiini, että mikä on taistelulajien ja etenkin tämän sivuston filosofia? Vai onko se tuo lause "potkua elämään" kaiken kattavaa filosofiaa?
Potkua elämään on kaikenkattava filosofia :D

Mutta tuota, tuolla etusivulla on potku.netin kantava ajatus. Lyhyemmin puettuna se on eräs tapa toteuttaa vastavuoroista altruismia, mutta pidemmässä muodossaan se kuuluu näin:

Potku.net on kaikkien taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustuslajeista kiinnostuneiden kohtaamispaikka.

Sivustolla esitellään lajeja, seuroja ja henkilöitä, kerrotaan liikkumiseen ja ravitsemukseen liittyvistä tekijöistä sekä kehitetään eri lajien välistä yhteistyötä. Tarkoituksena on sekä tuoda lajeja ja niiden harrastajia lähemmäs toisiaan että kehittää taistelulajimaailman imagoa myös suuren yleisön silmissä.

Keskustelufoorumillamme on mahdollisuus keskustella mitä erinäisimmistä aiheista - myös lajien ulkopuolelta.

Yleensäkin ihmettelen, miten taistelulajien harrastus voi soveltua kaikille? Väkivaltaisiin playkkaripeleihin addiktoituneet lapset menettävät todellisuudentajun jo peleissään, sitten he innostuvat taistelulajeista, sisältäväthän suurin osa väkivaltaelokuvista nimenomaan itämaisia taistelulajeja. Lajeja harrastavat lähiöhuligaanit sitten hakeutuvatkin herkemmin ja rohkeammin tilanteisiin, joissa kokeilla taitojaan. :?

Itsepuolustamiseksi luulisi riittävän otteista irrottautuminen tavan kansalaisille ja poliiseille, vartijoille ja tämänkaltaisille ammateille olisi rajummat taistelulajit paikallaan. Onko siinä järkeä, ettei useampikaan poliisi saa autoonsa potkivaa hulttiota (tämä on itse nähty)?
Kokemus on osoittanut, että ne pikku- ja vähän isommatkin kovikset eivät ainakaan Kung Fu -kursseilla ole viihtyneet kahta viikkoa kauemmin. Usein se eka kerta on heille riittänyt. Ainakin kiinalaisten lajien opettelu vaatii kärsivällisyyttä ja juuri sitä ei elämä näille tyypeille ole vielä opettanut.

Ja mitä taas tulee lajien opetteluun muuten, niin monihan meistä on hakemassa siltä opettelulta myös paljon muuta varsinaisten tekniikoiden lisäksi. Kyllä ainakin itseni kohdalla on kyse omasta kasvusta ja omien resurssien paremmasta hyödyntämisestä. Haasteiden voittaminen on tätä, ja elämä itsessään on aika ajoin aikamoinenkin haaste (no joo, tästä päästään siihen "jännittämättömyyteen" ja miten sitä kautta näin ei välttämättä ole, mutta se on eri juttu se, säästetään Keiju se toiseen säikeeseen...;) )

Mitä tulee taustojen tarkistamiseen, niin näinhän se on, (mainoslauseista huolimatta!) taustoja ei tarkisteta, koska eihän nyt hyvänen aika sellaisia tietoja luovuteta kuin viranomaistahoille, mutta silti tuossa pätee se, että nämä tyypit eivät ainakaan kiinalaisissa lajeissa montaa tuntia viihdy - tai jos toisin käy, saattaa kaverin asenne ja arvotkin vähän muuttua matkan varrella.