Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Mika
kesä 21, 2017, 23.27
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Lengailu - Suomen romanien puukkotaito
Vastaukset: 163
Luettu: 58016

Lengailu - Suomen romanien puukkotaito

Jasse kirjoitti:Ihanteet on ihanteita ja realismi usein jotain muuta. Näin siis varmasti niin samuraiden, romanien sun muiden junkkarien kohdalla.
:D 8-)
Mika
kesä 8, 2017, 09.56
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Lengailu - Suomen romanien puukkotaito
Vastaukset: 163
Luettu: 58016

Lengailu - Suomen romanien puukkotaito

Tämä alkaa mennä ohi aiheen, mutta tuosta veriurasta on useampia tarinoita. Tässä on yksi.
Veriura on asia, joka puhuttaa vieläkin puukonharrastajia ja myös muita asiasta kiinnostuneita. Kerrotaan vakavalla naamalla tarinaa puukotuksesta, jota on ratkottu oikeudessa. Puukottaja oli saanut kovemman tuomion, kun verityössä käytetyssä puukossa ei ollut veriuraa. Tarinoita on kosolti. Kuitenkin veriuran tulo puukon hamaran ja terän lappeen väliin on vain näyttävyyden hyväksi tehty asia.

---

Tämä terän kevennys on ollut puukonkeräilijöiden kannalta mainio asia, sillä siihen alettiin etsata, eli hapolla syövyttää valmistajan nimi, joka terän teroittamisesta huolimatta säilyy aina. Eräs kuuluisimmista ”kirijoottajista” oli Elli Lindholm, joka kirjoitti metallipiikillä mehiläsvahatut terät ja etsasi hapolla niihin valmistajien nimiä yli 50 vuotta.