Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Mika
touko 23, 2007, 16.32
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puristusvoima
Vastaukset: 142
Luettu: 29184

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, painijoilla on aivan järkyttävä puristusvoima. Tuolla TaVon painijoissa on sellaisia teini-ikäisiä kavereita, jotka painavat minua vähemmän, mutta joiden otteesta en repimällä pääse irti.

Judossa tätä ei välttämättä huomaa yhtä helposti sen puvun takia, mutta uskoisin että kaikkien neljän painilajin (paini, judo, BJJ, lukkis) aktiiviharrastajat pystyvät puristamaan ihan prkln lujaa.

Noista linkin harjoitteista sen verran, että joihinkin kiinalaisiin lajeihin kuuluu tuollaisia harjoitteita. Tuolla Lankakorissa onkin sellaisia pätkiä.

Yksi mun mielestä hyvä harjoite on pyyheleuat. Eli kaksi käsipyyhettä leuanvetotangon yli, molemmat teipillä kiinni (että pysyy sen tangon ympärillä, siis ikäänkuin solmuksi) ja menoksi. Siis että otetaan pyyhkeistä kiinni ja vedetään leukoja.
Tätä muistaakseni joskus suosittelin Fedorille (ei sille venäläiselle, vaan Potkun :D), en tiedä auttoiko.