Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Mika
tammi 18, 2008, 23.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Jaksaminen
Vastaukset: 20
Luettu: 1708

Sitä peruslihaskuntoa noissa kahdessa lajissa, judossa ja nyrkkeilyssä, taatusti harjoitutetaan joka harkoissa.

Kuten kollegiassessori sanoi, kaikki harkat ovat nyt olleet todella rankkoja. Siinä ei paljoa perustekniikka pienillä sykkeillä harjoitella.
Mika
tammi 18, 2008, 23.16
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Jaksaminen
Vastaukset: 20
Luettu: 1708

Pelkkä syöminen ei kyllä auta palautumiseen. Keho tarvitsee lepoa kehittyäkseen.
Mika
tammi 18, 2008, 19.11
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Jaksaminen
Vastaukset: 20
Luettu: 1708

kollegiassessori kirjoitti: En oikein ymmärrä miten jotkut oikeasti urheilevat sitten edes jaksavat.
1) He ovat aloittaneet systemaattisen harjoittelun jo lapsena (laji voi toki olla eri).

2) Heidän harjoitussuunnitelmansa on toimivasti laadittu.

Toki vain toinen noista voi olla totta ja keho toimii hyvin, mutta aina parempi jos molemmat ovat. No, ykköseen ei voi vaikuttaa, joten sitten on keskityttävä kakkoseen. Eli se kuntoon. Ja juuri tästä syystä esim. kamppailu-urheilulajit ovat hyviä, siellä valmentajat, ainakin ne parhaimmat, tietävät mitä tekevät. Tietty näitä osaajia on myös perinteisissä lajeissa, mutta koska urheilulajeissa tuota osaamista mitataan kisoilla, jotka ovat koko toiminnan ydin, urheilupuolelta saattaa olla helpompi löytää osaava valmentaja. Tosin sun tapauksessasi ongelman aiheuttaa se, että harrastat kahta lajia, jotka eivät liity toisiinsa eli niiden valmentajat eivät kommunikoi keskenään (ja miksi kommunikoisivatkaan).

Olen silti Taifuunin kanssa samaa mieltä: unohda se puntti ihan suosiolla tässä vaiheessa. Keskity lajeihin ja niiden perusteiden oppimiseen, niin ehdit vielä palautuakin.
Mika
tammi 17, 2008, 21.44
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Jaksaminen
Vastaukset: 20
Luettu: 1708

Eelo kirjoitti: Mutta semmosta oon kuullu, ettei ainakaan ylikunnosta pitäis olla nuorilla kauheeta vaaraa, ettei sitä toivottavasti oo.
Mihin tällainen mahtaa perustua?

Ja samaten itse itselleni vastaten sanon kollegiassessorille että juuri tuosta saattaa olla kyse. Lukekaa molemmat vaikka tämä ketju, saattaa antaa ajateltavaa ja uusia kysymyksiä tähän ketjuun.