Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Sylvesteri
tammi 21, 2008, 14.57
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kuristukset?
Vastaukset: 190
Luettu: 44728

Kiitoksia selventävistä kuvista.

Olen aina luullut tuota backgrabbia back mountiksi, enkä ole koskaan kuullut kenenkään käyttäneen tuota termiä aikaisemmin (en edes bjj/lukkopainia harastavien kavereideni), eikä googlauskaan auttanut. Aina sitä oppii uutta.

Mutta kai tuosta nyt edelleenkin aika nopeasti ja vaarattomasti pääsee ylös, mikäli haluaa paeta...kääntää sen kaverin ensin vaikka kyljelleen niin helpottuu...
Sylvesteri
tammi 21, 2008, 12.58
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kuristukset?
Vastaukset: 190
Luettu: 44728

jussip kirjoitti:
Sylvesteri kirjoitti:Mikä on backgrab? Pystyssä, mutta selän puolella?
Backgrab on edelleen se ketjun ensimmäisessä kuvassa näkyvä tilanne jossa istutaan ja kaveri on napattu syliin.
Olen sekaisin.

Toi positiohan on sama mikä on wikin back mount artikkelissa...?
(paitsi että kaveri kuristaa)

Kuva
Kuvateksti:
The back mount is very difficult to escape once the legs have been hooked in.

Vääntäkää nyt rautalankaa, en tajua.
Sylvesteri
tammi 21, 2008, 10.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kuristukset?
Vastaukset: 190
Luettu: 44728

sivarinlötkö kirjoitti:
Sylvesteri kirjoitti:Sivari, mikäli osaa hakea itsensä helposti back mounttiin ja tahtoo tilanteesta irti, niin kyllä varmasti ihan parissa sekunnissa pääsee ylös ilman mitään kuristuksia.
Puhuinkin back grab -tilanteesta, en backmountista. Backgrabiin kun saattaa esim. niskalenkistä päästä melko helposti vahingossa, eikä se nyt suuren suurta taitoa vaadi, toisin kuin isomman pahoinpitelyä yrittävän vastustajan alta poistuminen.
Mikä on backgrab? Pystyssä, mutta selän puolella?
Tuossa guard-tilanteessa kyllä minusta kuristuksen uhriksi joutuminen on ihan todennäköistä
Puhuinkin siitä, jos on itse ajautunut vaikka avoineen guardiin, eikä pääse pois kun toinen roikkuu ryysyissä kiinni. Toki jos toinen pitää käsistä kiinni niin voi olla vähän hankalaa lödä, mutta luultavasti se roikkuu edelleenkin rinnuksissa. Tällaiseen tilanteenseenhan voipi joutua vaikka kun kaveri pitää rinnuksista ja itse kampittaa, mutta joutuukin vahingossa mukana maahan asti.

Jos taas itse on ottanut guardin ja oikein sulkenutkin sen, niin varmaan osaa tehdä jotain kun se toinen yrittää kuristaa ;)
Sylvesteri
tammi 20, 2008, 17.27
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kuristukset?
Vastaukset: 190
Luettu: 44728

Sivari, mikäli osaa hakea itsensä helposti back mounttiin ja tahtoo tilanteesta irti, niin kyllä varmasti ihan parissa sekunnissa pääsee ylös ilman mitään kuristuksia.

Ja mitä tulee matossa lyömiseen, niin varmasti esimerkiksi mountista/side mountista nyrkeillä paukuttaminen saa henkilön nopeammin ja helpommin sekaisin ja irrottamaan otteensa ryysyistä, kuin kuristuksen haku ja kuristus. Ja mikäli ajautuisin kadulla jonkun guardiin, niin kyllä lähtisin avaamaan sitä joko lyömällä tai slämmillä, en kuristamalla.
Sylvesteri
tammi 20, 2008, 12.24
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kuristukset?
Vastaukset: 190
Luettu: 44728

Itselleni tulee mieleen, että olisi tärkeämpää pystyä vapautumaan erilaisista kuristuksista kuin kuristamaan itse. Vapautumisen harjoittelu taas ei oikein onnistu, ellei osata kuristaa.

Itse jouduin tuossa kesällä vapautumaan "välituntikuristuksesta", joten omasta mielestäni ainakin siitä ja RNC:stä olisi hyvä osata paeta. Toki pakeneminen on hankalaa jos kuristus on jo kireällä ja kohdillaan, mutta harvemmin sitä ihan samantien saa kiristettyä.

Mitä mieltä ekspertit VKA ja Mjölnir ovat? Paljonko treenaatte tuolla mielellä?