Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Atticora
joulu 7, 2018, 21.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Katupainit
Vastaukset: 64
Luettu: 15246

Katupainit

Joo..Nimen syntytarina on valitettavan lyhyt ja vähemmän mielenkiintoinen: Kirjoitin viestin flow-tilassa, eli kovassa humalassa. Kunnianhimoinen tavoite lieni anonymisoida tarinaa ja samalla alleviivata kokemaamme halveksuntaa naapurikoulua kohtaan. Sana nyt vain juolahti mieleeni, olihan se tuohonkin aikaan heti "senkin" jälkeen yleisin nuorten käyttämä sana. Suuntautuminenhan luokiteltiin sairaudeksi vielä 80-luvun alussa. Onneksi siitä ollaan päästy eteenpäin.

Aiheesta vielä. Kyllä meillä päin tuohon yläasteikäiset ja hieman vanhemmat viikonloppuisin toisiaan pahoinpitelivät aika ronskisti. Veikkaisin, että oli yleisempää kuin nykyään ja ehkä keskimäärin raaempaa meininkiä. Nykyäänhän aika moni nuori viettää illat ja viikonloput kotona tai kavereilla ja alkoholia käytetään vähemmän.
Atticora
joulu 6, 2018, 04.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Katupainit
Vastaukset: 64
Luettu: 15246

Katupainit

Timpa kirjoitti:
joulu 6, 2018, 00.31
Asiat nähdään kulloistenkin ikäsilmälasien läpi. Kun tässä muistelen kovimpia yläasteen pihalla nähtyjä tappeluja,
Lienet asian ytimessä.
Saman tien tuli mieleen ainakin 2 hauskaa tapausta. Joskus 1985 (tms) Mika käveli tukijoukkojensa kanssa 2 km päästä Homoisten yläasteelta meidän koulun pihalle selvittämään asiat Pekan kanssa (en kuolemaksenikaan muista mistä riita oli saanut alkunsa, todnäk. naisista oli kiistaa). Jotain kontaktia saivat aikaan, ennenkuin opettaja tuli paikalle ja lopetti leikin. Se oli virhe, sillä seuraavana päivänä lähti (kultaiset muistot) ainakin 20-30 tyttöä ja poikaa kesken koulupäivän Pekan turvaksi sinne Homoisten koululle, kun asiaan ei tullut selvyyttä. Homoisten jämerä opettaja hääsi meijät takaisin omaan kouluun. Retuutti "Pekkaa" meidän mielestä epäreilusti. Hyvä mies oli muuten, arvostan miestä edelleen.
Itekki jouduin kerran tappeluun ja piti lähteä "parakin taakse" selvittämään asia. Kannustusjoukkoja oli vähän ja kumpikaan ei halunnut oikeasti tapella. Ei siitä sen enempää.

Kelataan nykyaikaan. Lapsi on valitettavasti saanut mun geenit, joten ei ole kovin suosittu. Sen erilaisuutensa takia (eli omaa tyhmyyttään) on saanut osansa. Yläasteaikoina tuli yhteydenottoa koulusta, että oli mennyt lyömään kaveria ja sanktioita tiedossa. Vastaajan versio asiasta oli, että se tyyppi oli joidenkin "koviksien" hännystelijä tms. urpo ja ainoa keino lopettaa homma alkuunsa oli lyödä sitä. Muuten kuulemma siitä ei olisi tullut ikinä loppua. Muistan miten hykertelin, kun ojensin "ei noin saa tehdä, pitää ottaa yhteyttä opettajiin jne.". Taido rules :rok: