Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Atticora
heinä 13, 2019, 02.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ennen ja jälkeen Internetin
Vastaukset: 13
Luettu: 14756

Kamppailulajit ennen ja jälkeen Internetin

Mika kirjoitti: heinä 13, 2019, 00.51 Uskon että näin voi olla. Mutta tähän asti tämä on ollut vähän teoreettista keskustelua. Jos rajaamme tämän ihan vain Suomeen, kuinka yleistä tuollainen on? Mitkä ovat esimerkkejä?

Millä kanavilla nämä huijarit vaikuttavat niin, etteivät sinne muut pääse? Ymmärrän että seuroilla voi olla esimerkiksi suljettuja Facebook-ryhmiä, mutta näissä on suuri vuotovaara. Lisäksi jos Facebook on alustana, siellä tällaisen suljetun ryhmän jäsenet voivat lukea vaikka mitä ihan järkevää kamppailulajeista. Toivottavasti he lukevatkin.
Ei rajata Suomeen, kun tämä on niin pieni maa. Suomesta ei tosiaan varmaan löydy yhtään laadutonta tai laadukasta online-karatekurssia. Vai mihin minun piti vastata.

Aika yleisesti tunnustettu fakta on, että kaiken hyvän lisäksi internetiä on enemmän ja enemmän myös valjastettu kaikenlaisen lahkoutumisen, huijaamisen ja väärän tiedon levittämisen alustaksi - ja se vaan toimii, vaikka faktat on kuinka tarjolla siinä viereisellä sivulla. Sinä viittaat kamppailullisen yleissivistyksen tason nousseen netin ansiosta. Varmasti, ei nämä asiat sulje toisiaan pois tai ole ristiriidassa keskenään. Toivottavasti hyvä voittaa, niin kuin elokuvissa.
Atticora
heinä 12, 2019, 23.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ennen ja jälkeen Internetin
Vastaukset: 13
Luettu: 14756

Kamppailulajit ennen ja jälkeen Internetin

Mika kirjoitti: heinä 12, 2019, 16.15 Minuakin kiinnostaisi tietää, millaiset tarinamunkit ja muut vastaavat übergurut tällä hetkellä sumuttavat ihmisiä päättömillä tarinoilla ja ehkä jopa lajisisällöllä. Maailmalta tietysti löytyy vaikka mitä. Vain murto-osa maailman valtioista on oikeasti sivistyneitä. Täten ehkä enemmän kiinnostaisi, miten yleistä huijaaminen on näissä maissa (Eurooppa pl. entinen itäblokki, Pohjois-Amerikka, Japani, Australia ja Uusi-Seelanti nyt ainakin).
Pessimistinen näkemykseni on, että kaikesta internetin tiedosta huolimatta ihmisiä on yhtä helppo jujuttaa kuin ennenkin, ellei helpompikin. Jos 80- tai 90-luvulla oli mahdollista suorittaa karaten musta vyö vhs-videoita katselemalla, tänään google antaa 18 miljoonaa osumaa hakusanalla online karate lessons. Hakutulosten määrä ei kerro yksinään mitään, mutta tein tämän hakukokeen esimerkinomaisena selvennyksenä tolle munkkimestarille, jonka oli siis tarkoitus olla enemmän kielikuva kuin kirjaimellinen väite.

Tottakai netistä on niin uskomattoman paljon hyötyä. Netti on ihan kaikessa aarreaitta sekä tietoa janoaville että niille jotka haluavat tulla huijatuksi. Kamppailulajit ei voi olla tässä poikkeus. Kunhan muistutin huvikseni kolikon toisesta puolesta.
Atticora
heinä 12, 2019, 14.16
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ennen ja jälkeen Internetin
Vastaukset: 13
Luettu: 14756

Kamppailulajit ennen ja jälkeen Internetin

Internet on myös mullistanut ja demokratisoinut höpöhöpön levittämisen. Ihmisluontoon liittyvien seikkojen johdosta voisin pitää hyvin mahdollisena että tämä on kamppailualalla(kin) toimiville esoteerisille munkkimestareille kulta-aikaa.

Voihan netti myös olla jollekin kriittistä ajattelua harrastavalle hyvä työkalu, kuten yllä on todistettu. Itselle voi selvittää asioita, mutta jokainen uskoo edelleen mihin uskoo.