Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 34 tulosta

Atticora
marras 13, 2019, 10.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

The Mule pitää tosiaan katsoa. Hyvä vinkki, kiitos.

Teeman leffafestivaalissa on hyviä paloja. Siellä hehkutetaan tätä venäläistä "nykymestaria", ohjaajaa nimeltään Zvjagintsev. Yritin katsoa yhtä, mutta en pystynyt keskittymään tarpeeksi hyvin. Kaurismäet on silkkaa hollywood-toimintaa ton Zvjagintsevin rinnalla. Aion yrittää uudestaan paremmalla ajalla ja asenteella.

Eilen katsottiin Netflixistä The King. Kertoo Henrik femmasta, Shakespearen näytelmiin pohjautuen. Elokuva ei ole sitten ollenkaan historiallisesti pätevä. Haitannee vähemmän meitä, jotka ei tunne historiaa eikä Shakespearea. Ranskikset on erityisen ylimielisiä mulkvisteja. Komedian puolelle heilahti, kun överiksi vedetyllä aksentilla tehdään julmaa pilaa Henrikin peeniksestä. Näyttely on kuitenkin sinänsä mainiota ja hovijuonittelu toimii. Sotakohtaukset varmasti historiavinkkelistä taas suoraan stetsonista, mutta silti mukavaa toimintaa ja kaoottista menoa. Suurin miinus omasta ja näköjään koko internetin mielestä tulee Henrikin hiustyylistä - Jota ohjaaja perustelee sitten varsin epäloogisesti historiallisella tarkkuudella. Ei nyt mestariteos, mutta ihan viihdyttävä ja sinänsä laadukas elokuva.

Atticora
loka 23, 2019, 16.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

No, Monster ja Kultainen hanska nyt kertovat oikeista sarjamurhaajista. Hitto kun en nyt muista mikä se amerikkalaisesta lesbogangsterista kertova leffa oli, jossain potkun tasa-arvo/metoo-keskustelussa siitä kuitenkin jotain höpisin. Siinähän taasen ei-niin-kaunista esikuvaa ehostettiin muistaakseni aika paljon. Taiteen nimissä toki, kukapa nyt maksaa toista kymppiä nähdäkseen karvaisia rekkalesboja piehtaroimassa.
Atticora
loka 23, 2019, 09.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Niin, toki joidenkin jediritareiden tai haltijoiden, kuten Liv Tyler, pitää ilmentää sitä mitä edustavat.
Se, että "häiritsevät" tekijät raakataan pois, minua kuitenkin henkilökohtaisesti joskus tökkii realistisuuteen pyrkivissä kuvauksissa, jos näyttelijät on liian kauniita. Ei mene läpi, kun jossain ruma ankanpoikanen-draamassa kaunottarelle laitetaan hammasraudat ja liian isot rillit ja uskotellaan että se ei kiinnosta ketään. Tämä on kärjistetty esimerkki, mutta siis tavallisista ihmisistä kertovat elokuvat menisivät mulla alas helpommin, jos näyttelijät eivät aina olisi niin silmiinpistävän kauniita. Voi tökkiä myös niin päin.
Brokeback mountainin kautta tuon taiteellisen pointin kyllä ymmärtää. Ehkä noin rakastuneet näki toisensa ja kirjailija välitti sitä tunnetta. Onhan näitä, katsoin vähän aikaa sitten Monster-elokuvan (2003). Charlize Theron laitettu hieman vähemmän nätiksi, kuin mitä oikeasti on. Ei ole maskeraajillakaan helppoa aina. No, hyviä ajatuksia molemmilta, onhan asiassa rahan lisäksi muitakin puolia.
Atticora
loka 22, 2019, 14.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Taijin harjoittaja kirjoitti:
loka 22, 2019, 14.00
Kirjojen perusteella minulle jäi käsitys, että Viktor Kärppä olisi keskikokoinen, tummiin vaatteisiin pukeutunut huomaamaton mies, jonka kunto olisi parempi kuin mitä päältä näkee ja hoksaavaisuus paljon parempi. Aika paljon sellainen joita näkee bussissa tai metrossa menevän Hakaniemestä kohti Itä-Helsinkiä. Samuli Edelman ei sovi tähän odotukseen ollenkaan.

Ja tuo poliisin esittäjä ei näytä poliisilta - niiden ryhti on tavallisesti parempi ja vaikka ne joskus heittävätkin huulta niin pieni varovaisuus ja valppaus näkyvät koko ajan.

Elokuvien pääosissa on pääsääntöisesti keskimääräistä kauniimpia ihmisiä ihan kaupallisista syistä. Joissain elämänkertaelokuvissa se on jopa häiritsevää. En ole tätä kirjasarjaa lukenut, mutta ymmärrän kyllä jos tuommoinen häiritsee. Muutenhan Edelmann oli minusta oiva introvertti.

Kauan siiitä on kun leffan katsoin. Suosalosta minulla on kuitenkin päinvastainen mielikuva, että se höpötys oli sumutusta.. Kyllä kai ne silmät välähteli paikoin?

Ja samaa mieltä kuin Kari itse elokuvasta. Elokuva oli hyvä yritys, mutta ei ihan sitä mitä tavoitteli.
Atticora
loka 18, 2019, 10.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

^ Eikös Neverending story ole kanssa kova sana tossa genressä (80-luvun fantasiaelokuvat) ?

Sattumalta katsoin just Netflixistä samantyyppisen satuelokuvan, Stardust (2007), pohjautuu Neil Gaimanin kirjaan. Mitä olen Gaimanin sarjakuvia joskus lukenut, niin lahjakas tyyppi. Kunnon satu kyseessä, eipä juonesta sen enempää. Yllättävän raadollinen satumaailma tässä. Huumori sitä ainoota oikeata, eli brittiläistä sellaista, mustana kiitos. Ei olekaan tarkoitettu kaikkein pienimmille lapsille, vaan meille isommille (siinä sadan kilon hujakoilla on hyvä). Parhaat näyttelijäsuoritukset pokkaavat, vähemmän yllättäen, Mmmichelle Pfeiffer (paha noita) ja De Niro (homppeli merirosvokapteeni). Oikein hyväntuulen elokuva.
Atticora
loka 6, 2019, 10.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Onpa noita supersankarileffoja tehty tehty hurja määrä. No, mikäs siinä, kuka nyt lypsävää lehmää tappaa ja mukavaa viihdettähän ne on.

Katsottiin Gravity. Hieman yllättäen olivat ryssät taas hieman ryssineet asioita, edes avaruudessa et pääse niitä karkuun. Jotenkas astronautit George Clooney ja Sandra Bullock sitten poukkoilevat tyhjiössä, pähkäillen miten päästä kotiin. Ärsyttävin piirre elokuvassa oli se, että se yritti olla realistinen, mutta sitten draaman vaatiessa painovoima toimi välillä ihan omalla logiikallaan. Ja astronauttien kohdalle osuvan vaarallisen avaruusromun määrä oli ihan posketon, ei niistä alun tapahtumista sellaista määrää voi ainakaan maalaisjärjellä ajateltuna syntyä. Olin yllättynyt ja närkästynyt siitä, miten puolivillaisesti noihin leffan olemassaolon oikeuttaviin asioihin suhtauduttiin.
Näyttelijät tietty olivat hyviä ja pidin myös siitä, että enimmäkseen toimivat tehokkaasti ja fiksusti, astronauttiamiksessa ei oltu nukuttu. Sitten, edes George Clooney ei kyllä oikeasti lohduttaisi itseään tai ketään höpöttämällä näteistä silmistään kun on kuolemassa. Ehkä se on vaan amerikkalaisutta, mitä en ymmärrä, mutta välillä dialogi häiritsi. Mutta sitten varsinainen pihvi. Avaruuteen (hitaasti) kuoleminen on kyllä kiehtova kohtalo, kun ote irtoaa ja aivot hahmottaa, että tässä ei auta enää mikään mahti. Se jotenkin tuntuu raskaalta kohtalolta verrattuna tavanomaisiin maanpäällisiin tapoihin heittää henkensä. Ray Bradburyn Kuvitettu mies -kirjassa oli myös tarina, jossa seurattiin onnettomuuden takia avaruudessa eri suuntiin porhaltavien astronauttien viimeisiä hetkiä. Palat sitten tähdenlentona tai päädyt kiertämään tyhjyydessä maailmankaikkeuden loppuun saakka, siinä on jotain erityisen lopullista.

Hyvää oli myös kauniit kuvat maapallosta. Kyllä siinä roska menisi monella pojalla ja tytöllä silmään, jos pääsisi ihailemaan maapalloa tuolla tavalla "lähietäisyydeltä" avaruuspuvussa leijuen.

Pitää nyt katsella luupään kehuma the highwaymen loppuun. Jouduin keskeyttämään ekalla yrittämällä, mutta lupaavalta se vaikutti.
Atticora
syys 25, 2019, 12.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

DiCaprio esittää juu TV-staraa, jonka ura alkaa olla taputeltu. Jos ajaudut TV-sarjan tähdeksi, hankala siitä on ponnistaa oikeaksi näyttelijäksi, kaikilla ei edes taidot riittäisi.

Totta, tarinaa ei ole siinä mielessä, että sillä tarkoitetaan juonta tai jotain tarkoitusta, miksi elokuva piti tehdä.
Missään Tarantinon kirjoittamassa leffassa ei kyllä ole tarinaa(?), niin eihän tässäkään. Välillä riittää elokuvassakin vain seurailla ihmisten elämää, jos se on tehty kiinnostavasti. En koe omaa elämäänikään miksikään tarinaksi, tää vaan on tässä ja kohta ei oo.

Lassen väkivaltapohdinta oli hyvä, itse vaan
paljastus:
tunsin mielihyvää ja ajattelin että graafisuudella haettiin hyvitystä, koska Mansonin porukoiden teot oli aika mielettömiä. En ollut oikein tietoinen tästä Tarantinon ja median väkivaltadebaatista - Lassen tulkinta on varmaan oikea. No pidän omasta kiinni edelleen, kun katson seuraavan kerran tämän.
Atticora
syys 23, 2019, 08.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Lasse Candé kirjoitti:
syys 22, 2019, 17.37
Missattiinko jotain?

Tarantinon pätkät ovat melkeinpä aina heränneet vielä jollakin uudella tasolla henkiin seuraavana päivänä. Ehkä tämäkin, mutta tuskin riittävän hyvin.
Ei mitään olennaista. Jotain asiaan sinänsä liittymätöntä bonusmateriaalia oli, IMDB:ssä crazy credits-osiossa listattu.

No siis, päämäärättömältä elokuva vaikutti välillä, mutta en itse kaipaillut mitään elämää suurempaa tarkoitusta, tai että homma sidotaan nerokkaasti yhteen lopussa. Itse suosin tämmöistä rentoa, tavallaan elämänmakuista, juttua enemmän kuin Kill Billejä. Eri genreäkin ovat, niin en lähde arvuuttelemaan, kumpi on parempi.
paljastus:
Surkein vaihe oli kertojan saattelema osuus, kun Rick piipahti spagettirikoselokuvissa. Aika turha ja sekava homma sinne väliin. Kai sen kaiken tarkoitus oli tarkoituskin jäädä jotenkin etäiseksi, mutta vähän kömpelö oli minusta. Siitä pääsin takas aikaisempiin tunnelmiin kuitenkin.
Atticora
syys 16, 2019, 08.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Hyvin mielenkiintoinen ja asiantunteva, suosittelen muillekin. Ja hyvä nosto tähän voimaantumiskeskusteluun. Kaikki koulun pojat fanitti Ripleytä viimeistään Aliensin jälkeen. Se eka oli kyllä hyytävä, hyvinkin vielä juniorina ihastuin saman tien elokuvan verkkaiseen ahdistukseen. Siihen aikaan ei nuoria vielä ihan oltu keretty marinoimaan jatkuvilla aistiärsykkeillä, niin pari vilahdusta alienin hännästä riitti sekoittamaan pään pitkäksi aikaa. Rockradiokin taisi tulla kerran viikossa, sormet täristen rec-nappulalla sitäkin odoteltiin.

Katsoin napapiirin sankarit 3: Aika turha, eipä juuri naurattanut. Taneli Mäkelä heitti leffan parhaan vitsin (spoilerivaroitus): "Kuinka monta äänimiestä tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?" - "Yksi-kaksi. Yksi-kaksi... Äänimiestä". Lapin murre oli kiva yksityiskohta, kuten myös Pamela Tola.
Atticora
syys 13, 2019, 08.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Toi Highwaymen täytyy katsoa, kiitos vinkistä. Netflix on tullut koluttua läpi, harvoin sieltä mitään löytää enää.

Marvel-leffat on kuin liikkuvia sarjakuvia, syvyyttä riittää nilkkoihin asti. Senpä takia voisi sanoa, että kehno näyttely tavallaan kuuluu asiaan. Onhan siellä välillä jotain, kuten Magneto (Ian Mckellen, mm. Gandalf) ja Batmanissa tietty on ollut hyviä Jokereita. Sitten se, että niihin liimataan päälle jotain menossa olevia trendejä niin että liisteri roiskuu. Esimerkkinä metoo-voimaantuminen Endgamen loppukohkauksessa - tämä on tietysti hyvä asia, onhan jo korkea aika vähän ravistella setämiesten rakenteita niin että tissit heiluu. Tuskin itsekään niistä piittaisi liiemmin, ellei olisi herkässä iässä pilannut tyylitajuaan hämiksillä ja ryhmä-x:llä.

Joaquin Phoenix onkin muistaakseni seuraava Jokeri ja saa toimia aasinsiltana viimeksi eilen katsomaani elokuvaan, Woody Allenin ohjaama ja käsikirjoittama Irrational Man (häviää Areenasta varmaan tänään). Phoenix on leffassa elämään kyllästynyt filosofian opettaja, jolla on pääpiirteittäin aika korkea moraali (ei esim. pane opiskelijatyttöjä). Sitten hän löytää elämänilon, mutta, tämän seurauksena moraali alkaa rapista kuin laatat nousussa olevan avaruussukkulan kyljestä.
Hyvää: musta huumori. Erikoista: olen aina ihmetellyt, miten Allenin leffoissa näyttelijät usein ovat kuin kopioita siitä vinkuvasta ja lässyttävästä hahmosta. Minua ei sinällään häiritse, mielestäni jotkut Woody "metoo" Allenin leffat on ihan sikahyviä, on näppärää juonta (vaikka Match Point) tai saa nauraa vatsa kippurassa (Mitä kaikkea oletkaan aina halunnut tietää seksistä, mutta et ole rohjennut kysyä). Tämä ei ollut sikahyvä, mutta asetelma kyllä mietitytti leffan jälkeenkin. Vieläkin vähän.
Atticora
syys 7, 2019, 01.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

HArtaasti odottami tilaisuus päästä tarkistamaan Once upon a time in Hollywood koitti. Leffa oli pitkä (noin 2:40) ja hyvä kuin mikä. En lähde mitään arvostelua kirjoittamaan, kun en osaa.
Elokuvassa oli siis kuitenkin monia tasoja, välillä vaikka kuvattiin studiolla vanhoja kunnon länkkäreitä ja seuraavassa hetkessä lännenelokuvien kuvat ja tunnelmat olikin oikeaa elämää. Rekvisiita oli väliin oikein erinomaista. Vaihdeltiin kerrontatyylejä. Di Caprio ja Pitt pisti menemään ja sopasta keittyi pikkuhiljaa tosiaan oikea Hollywood-satu, jälleen monessa merkityksessä. Tästä olisi saanut vielä varmaan 100 kertaa enemmän irti jos tuntisi paremmin tuon ja aiemman ajan leffat ja henkilöt. Tarantinon rakkaus aihetta kohtaan tuli kyllä ilmi. Eli ei juuri valittamista.

Kuva

Di Caprio pisti menemään. Kuvituskuva.
Atticora
syys 4, 2019, 09.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Kello 15:10 lähtö Yumaan. Areenassa vielä kolmisen viikkoa.

En oikein loppujen lopuksi ostanut sitä jopi jalkapuolen kujanjuoksua, mikä oli kai leffan pointti.
Vähän rikkonainen, rosvopäällikön ja pääsankarin naisen värinät sun muut meni hukkaan.
Russell Crowe pikimustine sieluineen oli kyllä mahdottoman hyvä rosvopäällikkö - ja sitten se auringonpilkahdus oli sitten taas vähän "meh", noinkohan. Samaten Peter Fonda teki vaikutuksen, nyt tiedän jo nähneeni kaksi elokuvaa, jossa Fonda esiintyy. Negatiivisesta arvostelusta huolimatta ei silti harmittanut. Kyllähän tuon katsoi.

https://areena.yle.fi/1-751947

Tuo Rambo-selittelijä olisi kyllä voinut pikkuisen valmistautua ja tiivistää. Hatunnosto jos ton kuuntelit läpi, pitää olla tosi fani. Sillee ettätota niinku varastaa rekan, eikuajelee rekalla ja niinnitota seolikintotaniin siinäkirjassa.
Atticora
elo 25, 2019, 10.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Kari Aittomäki kirjoitti:
elo 25, 2019, 05.04
Joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu. Kaunis lause.
Koska sen faija tuntee enkeliporukoita.

..
En ole mitään mainittavia katsonut viime aikoina, mutta kohta aion. Teattereissa pyörii yhtaikaa Tarantinon Once upon a time in Hollywood ja sitten Jarmuschin "hidastempoinen zombie-elokuva" The Dead Don't Die. Bill Murray, Buscemi, Tom Waits ja vaikka ketä. Iggy Poppikin mukana, sai zombien roolin. Olen aivan täpinöissäni.
Atticora
heinä 16, 2019, 09.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Pitääpä katsoa Our Kind of Traitor, kiitos.

Hyvä bongaus tuo hattu. Itellä hämähäkkivaisto varoitti niistä station wagoneista taustalla. Kuittasin sen sillä, että nyt ollaan Amerikassa, drive-in eläintarha. Sitten mietin, että kosinta ei varmaan tapahtunut vahingossa tiikerin patsastellessa taustalla? Mutta se biisi oli vasta kolmosessa, niin oliko kahdessa ekassa enemmänkin tiikerijuttua.. En voi muistaa, joten lopulta päädyn itsekin googlailemaan. Tuosta elokuvassa esiintyvästä Kundur-nimisestä tiikeristä kertovassa jutussa sitten mainittiin, että autot taustalla ei todellakaan kuulu asiaan, vaan laiskoille leffantekijöille!

Ihme höpinää taas, tullut nukuttua vähän huonosti. Kohtaus on kyllä hieno. Saattaa olla ainakin pari kymmentä vuotta, kun nämäkin on viimeksi tullut katsottua. Näiden suitsutusten ansiosta tekee mieli katsella näitä leffoja uudestaan, jos vaikka niistä saisi enemmän irti nyt. Jäihän vielä askarruttamaan sekin, että onko tiikeri ollut Rockyn toteemieläin aina.
Atticora
kesä 9, 2019, 13.34
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9594
Luettu: 541885

Viimeisin katsomasi elokuva

Katsoin areenasta elokuvan Kertomus sokeudesta. Esittelyssä sen kehuttiin perustuvan Nobel-palkitun kirjailijan tarinaan. Tieteiskuvitelmassa ihmiskunta sokeutuu yhtäkkiä ja huomataan, että ihminen on toiselle susi. Minun mielestäni psykologiset jutut ei olleet uskottavia, tårta på tårta ryömivät sokeiden ulkomuoto ja kampaus pysyi vähän liian hyvin kuosissa. Epäusko iski. Näyttelyä ja käsikirjoitusta en arvostele, tässä oli tärkeämpi tuon konsepti, jonka toteutus siis epäonnistui. Olisi ollut hauska, jos tekijät olisivat älynneet esim. ottaa BJJ:n tai vastaavan mukaan.
Istuskellessani illalla terassilla kokeilin sitten hakea sisältä olutta silmät suljettuna. Mietin myös, miten saisi kodin ympäristöön hälyttimiä ja ansoja estämään muiden sokeiden läpikulkua. Ensimmäinen juttu, mihin ryhtyisin, olisi itseni panssarointi niin hyvin kuin mahdollista.