Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 40 tulosta

Atticora
tammi 13, 2020, 12.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Wind River oli hyvä kuin mikä. Yo. kommentit oli tullu luettua, niin stetsoni pisti kyllä silmään. Oli aika punaiset korvat välillä - jos päänäyttelijä ois itse saanu päättää, varmaan olisi pipoa pitäny koko leffan ajan. Kannattaa muidenkin elokuvista pitävien katsoa, on areenassa melkein kuukauden vielä.

Areenassa pyörii myös Ulvova Mylläri. Tämä on niin kuin Suomen Rambo, 1982 molemmat elokuvat valmistuneetkin. Epäsovinnainen mylläri on liikaa pikkusieluiselle kylän väelle. No, kun mylläriä tökitään tarpeeksi, saadaan reaktio (don't push me). Rambon tapaan ongelma auktoriteeteille. Lopulta kutsutaan jo armeijaa avuksi, jotta esivaltaa pilkkana pitävä mies saadaan kaivettua esiin metsistä. Rooleissa Loiria, Eija Ahvoa ja Juha Mujetta. Hyviä teemoja tässä käsitellään ja ihan onnistuneesti: mielenterveys, ihmisten pikkusieluisuus ja erilaisuuden kammoaminen. Miinus hollywood-lopusta.
Atticora
tammi 7, 2020, 12.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Katsoin Kala nimeltä Wandan viikonlopun aikana puolitoista kertaa, kun nukahdin ekana iltana.
Jamie Lee Curtisin roolia ei ole edes kirjoitettu kovin hauskaksi, mutta ihan keskeinen juttu siinä että leffa jotenkin toimii. Hän laittaa miehet koheltamaan. Rooli on rohkea ja varsin estoton. Voi olla enemmän naisia naurattava juttu.

Mutta komediapuoli muuten. Onhan se ajoitus ihan ilmiömäistä, kirurgintarkkaa työtä. Eräs tanskalainen lääkäri jopa kuoli nauruun tätä elokuvaa katsoessaan. Nelisen päivää areenassa vielä.

https://areena.yle.fi/1-2662848
Atticora
joulu 23, 2019, 13.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

kimmokammo kirjoitti:
marras 24, 2019, 18.17
Joker tuli katsottu eilen, Phoenix oli hyvä pääroolissa, ja elokuva kertoi oikeastaan suoraan nykyisestä yhteiskunnallisesta tilanteessa varsinkin jenkeissä, kun köyhyys lisääntyy, ja rikkaat hokevat vain mantrana että köyhät ovat alempia ihmisiä. juonesta on vaikea sanoa suoraan mitään spoilaamatta elokuvaa. Ahdistava se ei ollut, ja miksi olisi, sairaskertomustahan se seuraa.3/5
Amerikassa hyperventilointiin kai sen takia, että jotkut kokivat elokuvan herättävän sympatiaa pahaa ihmistä kohtaan. Siis niiden muiden viirupäiden keskuudessa. Mutta varmuuden vuoksi on itsekin parempi poistua kesken leffasta, mieluiten inhon vallassa. Eihän siitä sympatiasta koskaan tiedä.
Käytiin kattoo viikonloppuna. Mukavan väljää teatterissa, kun ensi-illasta on jo aikaa.
Joaquin Phoenix ei ollut hyvä, vaan ihan mahdottoman hyvä. Poika oli leffan jälkeen ihan häkeltynyt ja itteä leffan aikana melkein ärsytti, kun tuli välillä vaan ihailtua sitä osaamista.
Jos toteutus olisi ollut hieman vakavammin otettava draama tästä ei olisi jäänyt mitään nokan koputettavaa. Todd Phillips ja toinen käsikirjoittaja Scott Silver totesivat, ettei tällä tosiaan ole mitään tekemistä minkään supersankarijuttujen kanssa. Niinpä tämän sovittaminen osaksi Jokerin tarinaa tuntui turhalta väännöltä. Jos ei olisi tiennyt sarjakuvan hullusta rikollisnerosta mitään, olisi loppuun jäänyt itselle tulkinnan varaa. Katsottava uudelleen joskus, tuon näyttelysuorituksen takia, jos ei muuten.
Atticora
joulu 11, 2019, 12.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Kari Aittomäki kirjoitti:
joulu 9, 2019, 02.34
Tajuais Stalkeria ehkä ja ois päässy Afganistanin bileisiin!
Leffa jäi mietityttämään pahan kerran nyt. Taideteoksena sitä ei kai ole tarkoituskaan tajuta, vaan just kokea (kliseinen ilmaus). Näkisin, että elokuva on ikään kuin meditaatio-alusta, siinä on todella paljon yhtäläisyyksiä jonkun tunnepuolen syvemmän oivalluksen, meditaation tai mystisen/psykeedelisen kokemuksen kanssa. Tsykologiaa tms. Ei niinkään, että mitähän ohjaaja nyt haluaa tuolla koiralla viestiä, mihin henkilöön se liittyy. Outojen tapahtumien avain löytyy, jos on löytyäkseen, omasta alitajunnasta. Stalker toimii oppaana leffan kahdelle muulle henkilölle. Olen aika varma, että Tarkovski piti itseään Stalkerina, joka näyttää tietä katsojalle. Huoneessa, jos sinne asti pääsee, on kurkistus omaan sielun syövereihin - mutta eihän sinne voi vaan huvikseen kurkistaa.


Katsottiin eilen Netflixistä The Laundromat. Elokuva siis kertoo Panama-papereista ja niiden ympärille liittyvistä lieveilmiöistä. Meryl Streep on leskirouva, jolta huijataan rahat. Oldman ja Banderas puolestaan nämä Panama-kaverit, jotka pyörittävät satoja tuhansia pöytälaatikkofirmoja hämäräveikoille. Rahan himosta seuraava pahuus ja ihmisen loputon ahneus on kantavia teemoja ja ote hyvin komediallinen. Elokuvassa esitellään Streepin kokeman vääryyden lisäksi pari muuta minitarinaa tiimoilta. Kerrontatyyli on erikoinen, pitkät tovit näyttelijät selittävät asioita suoraan katsojalle. Lopussa muistutetaan, että Panama-tapaus oli vain jäävuoren huippu, jotain tarttis oikeasti tehdä. Oikein hyvin otteessaan pitävä ja laadukas elokuva.

Atticora
joulu 6, 2019, 13.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Eilen tuli katsottua Stalker. Jonkinlainen kommunistipuolueen elokuvakomitea ilmoitti Tarkovskille, että on vaarana että katsojat vieraantuu, koska elokuva on niin tylsä. Ohjaaja julisti nomutta siitähän täytyy ehdottomasti tehdä vielä tylsempi!
Ei se kyllä tylsä ole, jos ei ole kiire mihinkään. Oli tai ei, heittämällä parhaita elokuvia ikinä.

https://areena.yle.fi/1-4149293
Atticora
joulu 4, 2019, 10.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Olen tosta Babesta nähnyt pätkän ja pidin. Usein leffaa valitessa se tulee vastaan ja olen yrittänyt manipuloida lapsiseurueita valitsemaan tämän, mutta ei ole vielä onnistunut.

Viimeksi tuli katsottua Zombieland (2009). Kahden päästaran (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson) yhteistyö toimii, mutta koko leffan pointti jää auki. Kyseessä siis Zombie-maailmanloppu-elokuva. Jotkut näistä on minusta hauskoja, kuten Braindead ja muistaakseni vaikkapa Shaun of the dead oli myös. Tämä oli tyhjänpäiväinen, niin tarkoitus oli kai sitten olla hauska, ei vaan nyt osunut nauruhermoon.

Viimeisen jälkeen tuli katsottua vielä Lucky (2017), Harry Dean Stantonin vika rooli. Hyvää, filosofista asiaa vanhenemisesta ja kuolemisesta, sun muusta kivasta. Aina en tahtonut pysyä kärryillä, painoin eteenpäin kuin mummo hangessa. Erinomainen silti, tai sen takia. Ei keskivertokatsojaa paaponut tämä, pitänee katsoa uudestaan. Areenalla vielä noin kuukauden päivät:

https://areena.yle.fi/1-4661416
Atticora
marras 13, 2019, 10.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

The Mule pitää tosiaan katsoa. Hyvä vinkki, kiitos.

Teeman leffafestivaalissa on hyviä paloja. Siellä hehkutetaan tätä venäläistä "nykymestaria", ohjaajaa nimeltään Zvjagintsev. Yritin katsoa yhtä, mutta en pystynyt keskittymään tarpeeksi hyvin. Kaurismäet on silkkaa hollywood-toimintaa ton Zvjagintsevin rinnalla. Aion yrittää uudestaan paremmalla ajalla ja asenteella.

Eilen katsottiin Netflixistä The King. Kertoo Henrik femmasta, Shakespearen näytelmiin pohjautuen. Elokuva ei ole sitten ollenkaan historiallisesti pätevä. Haitannee vähemmän meitä, jotka ei tunne historiaa eikä Shakespearea. Ranskikset on erityisen ylimielisiä mulkvisteja. Komedian puolelle heilahti, kun överiksi vedetyllä aksentilla tehdään julmaa pilaa Henrikin peeniksestä. Näyttely on kuitenkin sinänsä mainiota ja hovijuonittelu toimii. Sotakohtaukset varmasti historiavinkkelistä taas suoraan stetsonista, mutta silti mukavaa toimintaa ja kaoottista menoa. Suurin miinus omasta ja näköjään koko internetin mielestä tulee Henrikin hiustyylistä - Jota ohjaaja perustelee sitten varsin epäloogisesti historiallisella tarkkuudella. Ei nyt mestariteos, mutta ihan viihdyttävä ja sinänsä laadukas elokuva.

Atticora
loka 23, 2019, 16.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

No, Monster ja Kultainen hanska nyt kertovat oikeista sarjamurhaajista. Hitto kun en nyt muista mikä se amerikkalaisesta lesbogangsterista kertova leffa oli, jossain potkun tasa-arvo/metoo-keskustelussa siitä kuitenkin jotain höpisin. Siinähän taasen ei-niin-kaunista esikuvaa ehostettiin muistaakseni aika paljon. Taiteen nimissä toki, kukapa nyt maksaa toista kymppiä nähdäkseen karvaisia rekkalesboja piehtaroimassa.
Atticora
loka 23, 2019, 09.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Niin, toki joidenkin jediritareiden tai haltijoiden, kuten Liv Tyler, pitää ilmentää sitä mitä edustavat.
Se, että "häiritsevät" tekijät raakataan pois, minua kuitenkin henkilökohtaisesti joskus tökkii realistisuuteen pyrkivissä kuvauksissa, jos näyttelijät on liian kauniita. Ei mene läpi, kun jossain ruma ankanpoikanen-draamassa kaunottarelle laitetaan hammasraudat ja liian isot rillit ja uskotellaan että se ei kiinnosta ketään. Tämä on kärjistetty esimerkki, mutta siis tavallisista ihmisistä kertovat elokuvat menisivät mulla alas helpommin, jos näyttelijät eivät aina olisi niin silmiinpistävän kauniita. Voi tökkiä myös niin päin.
Brokeback mountainin kautta tuon taiteellisen pointin kyllä ymmärtää. Ehkä noin rakastuneet näki toisensa ja kirjailija välitti sitä tunnetta. Onhan näitä, katsoin vähän aikaa sitten Monster-elokuvan (2003). Charlize Theron laitettu hieman vähemmän nätiksi, kuin mitä oikeasti on. Ei ole maskeraajillakaan helppoa aina. No, hyviä ajatuksia molemmilta, onhan asiassa rahan lisäksi muitakin puolia.
Atticora
loka 22, 2019, 14.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Taijin harjoittaja kirjoitti:
loka 22, 2019, 14.00
Kirjojen perusteella minulle jäi käsitys, että Viktor Kärppä olisi keskikokoinen, tummiin vaatteisiin pukeutunut huomaamaton mies, jonka kunto olisi parempi kuin mitä päältä näkee ja hoksaavaisuus paljon parempi. Aika paljon sellainen joita näkee bussissa tai metrossa menevän Hakaniemestä kohti Itä-Helsinkiä. Samuli Edelman ei sovi tähän odotukseen ollenkaan.

Ja tuo poliisin esittäjä ei näytä poliisilta - niiden ryhti on tavallisesti parempi ja vaikka ne joskus heittävätkin huulta niin pieni varovaisuus ja valppaus näkyvät koko ajan.

Elokuvien pääosissa on pääsääntöisesti keskimääräistä kauniimpia ihmisiä ihan kaupallisista syistä. Joissain elämänkertaelokuvissa se on jopa häiritsevää. En ole tätä kirjasarjaa lukenut, mutta ymmärrän kyllä jos tuommoinen häiritsee. Muutenhan Edelmann oli minusta oiva introvertti.

Kauan siiitä on kun leffan katsoin. Suosalosta minulla on kuitenkin päinvastainen mielikuva, että se höpötys oli sumutusta.. Kyllä kai ne silmät välähteli paikoin?

Ja samaa mieltä kuin Kari itse elokuvasta. Elokuva oli hyvä yritys, mutta ei ihan sitä mitä tavoitteli.
Atticora
loka 18, 2019, 10.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

^ Eikös Neverending story ole kanssa kova sana tossa genressä (80-luvun fantasiaelokuvat) ?

Sattumalta katsoin just Netflixistä samantyyppisen satuelokuvan, Stardust (2007), pohjautuu Neil Gaimanin kirjaan. Mitä olen Gaimanin sarjakuvia joskus lukenut, niin lahjakas tyyppi. Kunnon satu kyseessä, eipä juonesta sen enempää. Yllättävän raadollinen satumaailma tässä. Huumori sitä ainoota oikeata, eli brittiläistä sellaista, mustana kiitos. Ei olekaan tarkoitettu kaikkein pienimmille lapsille, vaan meille isommille (siinä sadan kilon hujakoilla on hyvä). Parhaat näyttelijäsuoritukset pokkaavat, vähemmän yllättäen, Mmmichelle Pfeiffer (paha noita) ja De Niro (homppeli merirosvokapteeni). Oikein hyväntuulen elokuva.
Atticora
loka 6, 2019, 10.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Onpa noita supersankarileffoja tehty tehty hurja määrä. No, mikäs siinä, kuka nyt lypsävää lehmää tappaa ja mukavaa viihdettähän ne on.

Katsottiin Gravity. Hieman yllättäen olivat ryssät taas hieman ryssineet asioita, edes avaruudessa et pääse niitä karkuun. Jotenkas astronautit George Clooney ja Sandra Bullock sitten poukkoilevat tyhjiössä, pähkäillen miten päästä kotiin. Ärsyttävin piirre elokuvassa oli se, että se yritti olla realistinen, mutta sitten draaman vaatiessa painovoima toimi välillä ihan omalla logiikallaan. Ja astronauttien kohdalle osuvan vaarallisen avaruusromun määrä oli ihan posketon, ei niistä alun tapahtumista sellaista määrää voi ainakaan maalaisjärjellä ajateltuna syntyä. Olin yllättynyt ja närkästynyt siitä, miten puolivillaisesti noihin leffan olemassaolon oikeuttaviin asioihin suhtauduttiin.
Näyttelijät tietty olivat hyviä ja pidin myös siitä, että enimmäkseen toimivat tehokkaasti ja fiksusti, astronauttiamiksessa ei oltu nukuttu. Sitten, edes George Clooney ei kyllä oikeasti lohduttaisi itseään tai ketään höpöttämällä näteistä silmistään kun on kuolemassa. Ehkä se on vaan amerikkalaisutta, mitä en ymmärrä, mutta välillä dialogi häiritsi. Mutta sitten varsinainen pihvi. Avaruuteen (hitaasti) kuoleminen on kyllä kiehtova kohtalo, kun ote irtoaa ja aivot hahmottaa, että tässä ei auta enää mikään mahti. Se jotenkin tuntuu raskaalta kohtalolta verrattuna tavanomaisiin maanpäällisiin tapoihin heittää henkensä. Ray Bradburyn Kuvitettu mies -kirjassa oli myös tarina, jossa seurattiin onnettomuuden takia avaruudessa eri suuntiin porhaltavien astronauttien viimeisiä hetkiä. Palat sitten tähdenlentona tai päädyt kiertämään tyhjyydessä maailmankaikkeuden loppuun saakka, siinä on jotain erityisen lopullista.

Hyvää oli myös kauniit kuvat maapallosta. Kyllä siinä roska menisi monella pojalla ja tytöllä silmään, jos pääsisi ihailemaan maapalloa tuolla tavalla "lähietäisyydeltä" avaruuspuvussa leijuen.

Pitää nyt katsella luupään kehuma the highwaymen loppuun. Jouduin keskeyttämään ekalla yrittämällä, mutta lupaavalta se vaikutti.
Atticora
syys 25, 2019, 12.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

DiCaprio esittää juu TV-staraa, jonka ura alkaa olla taputeltu. Jos ajaudut TV-sarjan tähdeksi, hankala siitä on ponnistaa oikeaksi näyttelijäksi, kaikilla ei edes taidot riittäisi.

Totta, tarinaa ei ole siinä mielessä, että sillä tarkoitetaan juonta tai jotain tarkoitusta, miksi elokuva piti tehdä.
Missään Tarantinon kirjoittamassa leffassa ei kyllä ole tarinaa(?), niin eihän tässäkään. Välillä riittää elokuvassakin vain seurailla ihmisten elämää, jos se on tehty kiinnostavasti. En koe omaa elämäänikään miksikään tarinaksi, tää vaan on tässä ja kohta ei oo.

Lassen väkivaltapohdinta oli hyvä, itse vaan
paljastus:
tunsin mielihyvää ja ajattelin että graafisuudella haettiin hyvitystä, koska Mansonin porukoiden teot oli aika mielettömiä. En ollut oikein tietoinen tästä Tarantinon ja median väkivaltadebaatista - Lassen tulkinta on varmaan oikea. No pidän omasta kiinni edelleen, kun katson seuraavan kerran tämän.
Atticora
syys 23, 2019, 08.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Lasse Candé kirjoitti:
syys 22, 2019, 17.37
Missattiinko jotain?

Tarantinon pätkät ovat melkeinpä aina heränneet vielä jollakin uudella tasolla henkiin seuraavana päivänä. Ehkä tämäkin, mutta tuskin riittävän hyvin.
Ei mitään olennaista. Jotain asiaan sinänsä liittymätöntä bonusmateriaalia oli, IMDB:ssä crazy credits-osiossa listattu.

No siis, päämäärättömältä elokuva vaikutti välillä, mutta en itse kaipaillut mitään elämää suurempaa tarkoitusta, tai että homma sidotaan nerokkaasti yhteen lopussa. Itse suosin tämmöistä rentoa, tavallaan elämänmakuista, juttua enemmän kuin Kill Billejä. Eri genreäkin ovat, niin en lähde arvuuttelemaan, kumpi on parempi.
paljastus:
Surkein vaihe oli kertojan saattelema osuus, kun Rick piipahti spagettirikoselokuvissa. Aika turha ja sekava homma sinne väliin. Kai sen kaiken tarkoitus oli tarkoituskin jäädä jotenkin etäiseksi, mutta vähän kömpelö oli minusta. Siitä pääsin takas aikaisempiin tunnelmiin kuitenkin.
Atticora
syys 16, 2019, 08.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9658
Luettu: 551692

Viimeisin katsomasi elokuva

Hyvin mielenkiintoinen ja asiantunteva, suosittelen muillekin. Ja hyvä nosto tähän voimaantumiskeskusteluun. Kaikki koulun pojat fanitti Ripleytä viimeistään Aliensin jälkeen. Se eka oli kyllä hyytävä, hyvinkin vielä juniorina ihastuin saman tien elokuvan verkkaiseen ahdistukseen. Siihen aikaan ei nuoria vielä ihan oltu keretty marinoimaan jatkuvilla aistiärsykkeillä, niin pari vilahdusta alienin hännästä riitti sekoittamaan pään pitkäksi aikaa. Rockradiokin taisi tulla kerran viikossa, sormet täristen rec-nappulalla sitäkin odoteltiin.

Katsoin napapiirin sankarit 3: Aika turha, eipä juuri naurattanut. Taneli Mäkelä heitti leffan parhaan vitsin (spoilerivaroitus): "Kuinka monta äänimiestä tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?" - "Yksi-kaksi. Yksi-kaksi... Äänimiestä". Lapin murre oli kiva yksityiskohta, kuten myös Pamela Tola.