Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

renne
kesä 2, 2005, 15.38
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50671

renne kirjoitti: Jos lapseni johonkin kamppailulajiin veisin niin valitsisin lajin kyllä ohjaajan mukaan. Vaikka laji olisi kuinka hoopo, mutta ohjaaja pätevä niin voisin muksun sinne viedä. Huonolle ohjaajalle en veisi vaikka mikä laji olisi kyseessä.
taisin juuri niin sanoa ja osaa japskilajeista siitä samalla kritisoida

Esim BJJssä on niinsanottua positiopainia junnuille, jossa lukkoja tai kuristuksia ei opeteta (samankaltaista kuin muksujudo). Tämä on juuri sen ohjaajan vastuu. Lapsille on turha opettaa henkimaailman juttuja tai vastaavia. Urheilua lapsille opetettaessa tulee painottaa siihen urheilun hauskuuteen ja samalla kanssaharjoittelijoiden huomionottamiseen ja sosiaalisuuteen. Liikunnan monipuolisuus on pääasia.
renne
kesä 2, 2005, 15.17
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50671

Voihan kilpalajejakin treenata huvinvuoksi. Itse laittaisin (jos niitä olisi) muksuni erittäin mielelläni muksujudoon tai nassikkapainiin. Yrittäisin loppuun asti vältellä perinteisiä japanilaisia lajeja joissa tulee mukaan melkoinen hierarkkinen harjoittelijarakenne ja uskomusten mukaantulo ym (itse olen siis harjoitellut perinteisiä japanilaisia lajeja). Perinteisissä lajeissa mukaantulevat muinaisen maailman katsomustavat ym vaativat harjoittelijalta jo jonkinlaista arvostelukykyä, jota katson lapsilta puuttuvan.

Jos lapseni johonkin kamppailulajiin veisin niin valitsisin lajin kyllä ohjaajan mukaan. Vaikka laji olisi kuinka hoopo, mutta ohjaaja pätevä niin voisin muksun sinne viedä. Huonolle ohjaajalle en veisi vaikka mikä laji olisi kyseessä. Puhun siis kyvystä käsitellä lapsia ja vaikuttaa niiden kehitykseen ja käyttäytymiseen + (treeneissä viihtymiseen).

En kyllä tuohon klippiin viitaten muksujani tuollaiseen laittaisi.

EDIT: Kirjoitusvirheitä.