Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 6 tulosta

Jörri
kesä 27, 2019, 17.38
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47543

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Andy kirjoitti:
kesä 26, 2019, 23.15
Varsinkin isoissa lajeissa, kuten taekwondo tai karate, löytyy kyllä sen miljoona eri senseitä, jotka opettavat tekniikat kukin millä tavalla sattuvat, osa järkevämmin, osa typerämmin. Yksimielisyyteen ei päästä, kun eri versioiden paremmuutta ei tarvitse mitata millään ja jokainen voi olla omissa oloissaan sitä mieltä, että hänen tapansa on paras.
Itseasiassa tuossa männäviikolla mittailimme potkuvoimaa, ihan siis elektroniikan avulla saadaksemme vertailukelpoista dataa potkijoille, miten te teette mittauksia? Meillä pistetään Bobin päälle panssari, e-sukat jalkaan ja menoksi.

Isossakin lajissa, kuten Taekwondossa, on muita korkeampia auktoriteetteja jotka määrittävät oikeaa tekniikkaa, tässä Kukkiwonin käsitys (perus)kiertopotkusta (kohdassa 2.06)


Andy kirjoitti:
kesä 26, 2019, 23.15
Totta kai se oikea suoritustapa löytyy nimenomaan
huipputasolta.
Huipputaso tässä taekwondon tapauksessa on WT kilpajärjestön huippukilpailuissa näkyvät suoritukset. 'Oikea suoritustapa' sinun ajattelusi mukaan on siis pätevä vain näissä rajoissa. Suurin syy ettei haluamaasi potkua tahdo näkyä siellä, on sen hitaus tuolla tasolla ja noilla ehdoilla, ei se että se ei kuuluisi valikoimaan, vaan se ettei sitä ehdi tehdä. Eiväthän huippunyrkkeilijätkään toista huippua vastaan useinkaan pääse vetämään mouhijärveläistä.
Andy kirjoitti:
kesä 26, 2019, 23.15
Nyt ihan kehottaisin käytännössä treenaamaan niitä thainyrkkeilypotkuja laadukkaassa opetuksessa, ennen kuin kommentoi enempää.
Voisitko tehdä samoin ennenkuin saarnaat taekwondon kiertopotkuista?
Jörri
touko 30, 2019, 17.53
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47543

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Ile kirjoitti:
touko 30, 2019, 14.38
Mun mielestä nämä vertailut johtavat hieman harhapoluille.

En allekirjoita Andyn kärjistettyä väitettä, että noissa takevideon potkuissa ei olisi voimaa ”ollenkaan”.

Mutta jos potkitaan siten, että kiertopotku pysäytetään terävästi heti läpsyosuman jälkeen, niin kyllähän se sitten itsessään kertoo, että ei siinä potkussa maksimaalista miehekästä tuhovoimaa ole.

Toki siinä siis voimaa silti on, varsinkin noilla huipputekijöillä. Mutta on selvää, että tuo ei ole tuhovoimaisin versio kiertopotkusta. Samat tyypit pystyisivät kiertopotkun kovemmallakin voimalla vetämään.
Niin eihän kai yksikään taekwondoin ole väittänyt että nuo potkut olisivat olleet niitä tuhovoimaisimpia versioita, tyrskähtelyä aiheutti Andyn ajatus siitä että LÄPYSKÄ pysäytti potkun, kun tosiasiassa kaverit treenaavat tuhottomasti että pystyvät jalan liikettä kontrolloimaan tuolla tasolla.
Jörri
touko 28, 2019, 17.55
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47543

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Eizei kirjoitti:
touko 28, 2019, 12.50
Mappe kirjoitti:
touko 28, 2019, 10.30
Vieläkin on aivan väärä analyysi. Oikea analyysi on se että Taekwondo-ottelija nakuttaa potkuja hetken aikaa kuin Singerin ompelukone ja tuomari viheltää pelin poikki ottelun yksipuolisuuden vuoksi. Tyrmäyskin on näiden seurauksena vallan mahdollinen. Toinen skenaario voi tietysti myös olla se, että Thaikkumies ei halua menettää kasvojaan ja lataa ottelussa Taekwondosääntöjen vastaisia tekniikoita esim polvipotkuilla tai lyönneillä päähän ja sitten pudistelee päätään kun hänet diskattiin tällaisessa turhan päiväisessä ämmien lajissa.
Ok. Ymmärrän juu tuon pointin, että kiellettyjen tekniikoiden riski on olemassa ja sitä kautta diskaus. Mä oikeastaan poisluin tämän kokonaan. Ajattelin siitä lähtökohdasta, että molemmat kykenevät sääntöjenmukaiseen touhuun ja pääsevät tekemään sitä parasta omaansa. Tähän uskoisin nimenomaan - kovatasoisen -vierailijan kykenevän valmistauduttuaan koitokseen. Samoin hän myös valmistautuisi siihen, ettei hän lähtisi tyypilliseen taekwondoon, vaan mylvimään ihan huolella taekwondossa. Niin, että mennään sääntöjen sisällä, muttei missään nimessä taekwondonomaisesti. Tätähän nöyrät lajivierailijat usein tekevät. He lähtevät ottelemaan "lajin hengessä", kunnioituksesta tai halusta oppia juuri tätä tyyliä. Eivät ajellakseen röyhkeästi jengiä matolta. Eli on tietysti eri asia vierailla itselle tuntemattomassa vähän kokeillakseen, kuin valmistautua johonkin etukäteen ja jyrätä kaikella mitä on.

Mitähän tämä yksipuolisuus on? Tarkoitatko, että tämä singeri kykenee tanssimaan vastustajansa ympärillä niin pitkään, että tuomari pistää poikki? Tämä lienee juuri jotain mitä hain tuossa: Thaikkumies ei ota askeltakaan taaksepäin ja jahtaa kaveria, jolloin hänet nähdään jotenkin passiivisena osapuolena. Hänen täytyy saada kaveria jähistettyä ulos matolta. Vai onko tällöinkin tuomari pitämässä ottelua jotenkin yksipuolisena tkd miehen eduksi? Jos on, niin tätä mä haen tolla, että joku lajinomaisuusprinsiippi tulee kenties tielle. Ajojahdin ei anneta jatkua, vaikka sen lopputulema olisi sinällään selkeä. Toinen hallitsee mattoa vaikka todennäköisesti tekee paljon vähemmän. Lähinnä kävelee eteenpäin, suojaa ja vetää kovaa jos on paikka. Toinen pakittaa koska hyökkäyksillään ei riittävää vaikutusta. Osumat huomattavasti totuttua kovempaan suojaukseen sattuvat ja lannistavat hyökkäyshalua. Perääntyessä on vaikea olla singeri ajautumatta ulos.
Ei oikeastaan, tkd mies jää niin lähelle ettei thaikkukaveri oikeastaan saa potkittua omalla etäisyydellään, lyönneistä panssarin ei ehkä ole tarpeeksi apua ja samalla tkd kaveri napsii päästä potkuosumia thaikkukaverille oudoilla potkuillaan. Ottelu päättyy piste-eroon. Tkd kaverin ei ole mikään pakko perääntyä koska thaikkukaverilla ei ole potkuvälineitä halietäisyydellä. Näin siis jos mennään tkd säännöillä.
Jörri
touko 27, 2019, 00.23
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47543

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Andy kirjoitti:
touko 26, 2019, 23.57
Tyrmääminen kiertopotkulla vartaloon on erittäin hankalaa, etenkin kun ottelijoilla on vielä rintapanssarit. Siitä että se ei luultavasti onnistu taekwondo-ottelussa, ei seuraa että ilman tukijalan ponnistusta voisi tehdä yhtä kovia potkuja kuin sen kanssa. En ole ekspertti taekwondo-otteluissa, mutta sen kyllä näen, että ottelut eivät 99% ratkea sillä perusteella, kumpi potkii kovempaa vartaloon.

Aivan kummallinen perustelu.

No ei ole, kun on niitä vartalotyrmäyksiä nähty onnistuvan noilla 'heikoilla' taekwondoläppäisyilläkin, jopa lyönnillä panssarin, niin luulisi että tuhovoimaisella thaikku/potkis potkuilla latoisi taekwondoinit pinoon ja hakisi, jos ei nyt sentään olympiamitalit kaappiin niin ainakin kansainvälisistä tai edes kansallisista kisoista mainetta ja kunniaa.
Siinä olet oikeassa ettei taekwondoin yleensä pyri kovempaan potkuun kuin mitä panssari vaati, vaan useampi on parempi. Se ei kuitenkaan johda siihen etteikö voimaa kykene tuottamaan kun paikka on.
Jörri
touko 26, 2019, 22.48
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47543

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Eizei kirjoitti:
touko 26, 2019, 21.37
Osaa varmasti taekwondosetä potkia kovaa. Ja varmasti hyödyllisen kovaa jotta potkua voi hyödyntää edukseen erilaisissa olosuhteissa. Mutta jos kovan luokan thaikkumies laitetaan kovan luokan taekwondomatsiin olen melko varma seuraavasta lopputulemasta:

-taekwondoin peruuttaa ulos jatkuvasti jatkuvasta painostuksesta johtuen. Homma sakkaa tähän ja saattaa loppua jatkuvan ulosajamisen seurauksena.
-yrittäessään vastata tähän taekwondomies p*skoo jalkansa thaikkumiehen järkkymättömään puolustukseen. Hänen tapansa tehdä ei toimi muurin murtamiseen, vaan ohittamiseen, eikä kova thaikkumies aukkoja anna. Pystyvät selviytymään kehässä kovan nyrkkeilijänkin kanssa, joten miksi nopea potkijakaan olisi ongelma vielä totuttua suppeammalle osuma-alueelle?
-mahdollinen ko. Kiinni saaminen avoimella ja varsinkin yläpotkussa onnistuminen thaikkumiehelle on hankalaa mutta vastustajan ulosajaminen ei. Yläpotkun mahdollisuudet tosin lisääntyvät kybällä, jos esim. Vastustajan jalat menevät rikki kuten edellä on mainittu ja liike pysähtyy.

Enemmänkin uskon thaikkumiehen mahdollisen pärjäämättömyyden johtuvan siitä, että joku nostaa maitoja jostain ei lajinomaisesta tekemisestä. Että eihän tämä ole taekwondoa ja eihän tässä nyt ole mitään järkeä. Ja eihän siinä olekaan.
Tästä arviosta huolimatta ei niitä olympiamitaleja ole tultu pokkaamaan tuollakaan taktiikalla... Taktiikalla joka siis olisi ihan sallittu sääntöjen puitteissa.
Jörri
touko 26, 2019, 15.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47543

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Lainaus: 'Thainyrkkeilymallinen kiertopotku ei ole tietenkään hyvä taekwondossa jo sen takia, ettei siitä saa pisteitä, kun sääressä ei ole sensoreita ja osuma tulee sillä. ' Olethan Andy tietoinen siitä että Taekwondon sääntöjen mukaan KO on ihan validi tapa voittaa ottelu? Nyt näillä sinun premisseilläsi ylivertaisista potkuista pitäisi thaikku potkijan vain tulla kisoihin ja potkia taekwondoineilta taju pois, vartalokin käy ja eihän ne suojaa päätäkään... Murskaus on myös kilpailulaji ja sehän hoituu... Oikeasti nyt hämmentää tämä käsitys ettei potkuexpertti osaa potkia kovaa...