Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 16 tulosta

Keiju
syys 17, 2005, 12.34
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Suosittelevat, että kolmasosa lautasesta olisi lihaa, kanaa, kalaa.
Korjaan itseäni. Eihän Paikkareiden suositus todellakaan ollut kolmasosa lautanen vaan viidesosa, jos sitäkään. Viimeksi saaduissa ohjeissa lukee ruokapyramidissa, että valita runsaasti alhaalta (kasvikset, hiilarit) ja niukasti ylhäältä (rasvat, proteiinit) maitotuotteet ovat keskellä ja niitä kohtuullisesti.

Marko,
Onko sinulla minkä vuoden ohjeet? Näkyykö niissä mitään lautasmallia?
Minun ohjeissani sanotaan myös, että "nälkä ei saa mahdollisuutta, kun syöt perunaa reilusti 2 pisteen verran (niin paljon kuin jaksat) lounaalla ja päivällisellä. :roll:
Keiju
syys 8, 2005, 15.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

mawashi kirjoitti: Tosin tässä tarkoituksessa esim. mittava omaisuus toimii huomattavasti tehokkaammin.

:)
Julkisuus toimii vieläkin tehokkaammin. Tuskin se Simo Frangenkaan lihaksillaan naisia iskee, eikä taida hirmuisen ökyrikaskaan olla. :)
Keiju
syys 8, 2005, 11.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Jussi Häkkinen kirjoitti: lihasten suurin etu (naaraan houkuttaminen) on täyttynyt jo.
Jahas, ja naaras myös pysyy, kun lihaksista eroon pääset? Toivottavasti ainakin ja siinähän se testautuu, onko välillänne muutakin kuin lihasta. Mutta, uskon kyllä, että sitä lihasta voi olla jopa haitaksi asti. Siltikään on turha väittää, että lihasten olemassa ololla ja niiden kunnolla ei ole merkitystä, kunhan paino on alhainen. Vanhuksilla suora yhteys laitostumiseen on nimenomaan lihasvoiman heikkoudella ja lihasten puutteella yleensä. No et Jussi nyt varmaan muuta väitäkään ja sinun tapasi on sinun tavoitteellesi oikea...kai?
Tuo on kyllä ihan järjetöntä mielestäni, että tietyssä painossa olen onnellinen, koostuu se paino mistä vain. Jussi, jos mahtuisit niihin farkkuihin ja olosi olisi hyvä, mutta paino pysyisi nykyisellään tai jopa nousisi, niin olisko sillä väliä?
Keiju
syys 7, 2005, 20.15
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Samaa mieltä, että ihmedieeteissä ei ole järkeä. Kaikki perustuu siihen, että rajaamalla syömisiä sallittuihin ja ei sallittuihin tulee syödyksi vähemmän kuin kuluttaa. Minulle ei sovi mitkään rajoitteet ruokavalion suhteen. Inhoan katkarapuja, kaupan valmishampurilaisia jne. mutta jos kieltäisin ne itseltäni, niin himoitsisin kohta niitäkin.

Siinä mielessä Painonvartijat on hyvä, ettei mikään ole totaalisen kiellettyä, mutta liikaa siellä ylikorostetaan kaloreita.
Keiju
syys 7, 2005, 19.22
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Mika kirjoitti: On haittaa sairaille, tietenkin. Terveille ei siis ole.
Alakarppien sivuilta löysin seuraavaa, mutta linkkiä tuohon tutkimukseen ei ollut.
Jopa munuaisvaurioisten kohdalla suositus proteiinirajoitteiseen ruokavalioon on saanut tutkimuksiin perustuvaa vastanäyttöä. Munuaisvaurioisilla on näiden tutkimusten mukaan jopa suurempi proteiinin tarve typpitasapainon ylläpitämiseksi kuin terveillä ihmisillä.
Mutta tiedän itse, että joillakin joilla on munuaislääkityksiä, niin rajoitetaan myös proteiinin saantia. Oiskohan tuossa kyse kuitenkin sellaisista vaurioista, jotka ei tarvitse lääkitystä tai sitten pelkkää tuulesta temmattua tietoa.
Keiju
syys 7, 2005, 16.46
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Andy,
en tarkoittanut sinua, mutta kiitos vastauksestasi, joka on kuitenkin väärä. Liiasta proteiinista ei ole tieteellisesti todistettu olevan haittaa ainakaan terveille munuaisille, jos edes sairaillekaan. Tästä asiasta eräällä oululaisella olisi niitä tieteellisiä tutkimuksia osoittaa, mutta hän ei taida olla tämän forumin kalustoa. Se oli sellainen sisäpiiriheitto lähinnä Mikalle, Elinalle ym. hänet tunteville.
Keiju
syys 7, 2005, 15.16
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Jauheet ei lihaksia kasvata, kyllä sen eteen on muutakin tehtävä. Jauheet on hyödyllisiä laihduttajillekin, vaikka ei liikkuis yhtään. Siis, jos ravinto on muuten hiilarivoittoista ja proteiiniköyhää. Siihen nälän hillitsemiseen hyvä vaihtoehto on jauheet, mielestäni.

Mutta sama se minulle, miten ihmiset haluavat itseään kiduttaa.
Keiju
syys 7, 2005, 14.48
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Painonvartijoiden aikaan se nälän tunne oli minulla jatkuva, vaikka määriä ylitinki. Odotin aina vain seuraavaa hetkeä, jolloin saan syödä. Aterioiden välisiä taukoja piti sitten yrittää hillitä niillä "ilmaisilla" sokerittomilla karkeilla, kasviksilla, vedellä, kahvilla....aivan kauheeta.

Jussi, osta proteiinijauhetta. Itse teen siitä aina kaakaon, ei maistu jauhe miltään. Ai nii, mut sulla se maito.....no pakota itsesi juomaan se veden kanssa alas. :D

Edit: tai mehun kanssa

toinen edit: Ja ainahan voi ryhtyä tupakoimaan...
Keiju
syys 7, 2005, 13.03
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

Kyllähän niitä rasvoja (öljyä ja rasiamargariinia) suositellaan käytettäväksi vähintään 2 pisteen verran (1tl öljyä 1 piste), mutta kuka niitä olemattomia pisteitään öljyyn haluaa yli kahta tuhlata? Kasviksien kohdalla mainitaan, että avokado, siemenet ja pähkinät sisältävät paljon energiaa, mitään hyvää ei niistä kerrota.
Keiju
syys 7, 2005, 12.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

mronkain kirjoitti: pieni porkkana kuin että joku ulkopuolinen punnitsee viikottain, onnistuneesta pudotuksesta saa aplodeja, kivan tähtitarran kolmesta kilosta ja muovisia avaimia, lukkoja, tähtiä yms. killuttimia sekä kunniajäsenyyden, saa samaiset henkilö yrittämään kovemmin ja aika usein myös onnistumaan. Ainakaan minulla ei tuntunut toimivan kotioloissa minkään sorttinen palkitsemin, kiitos, kunnia, kiristys tai kusetus
:lol: :lol: :lol:
Tosiaan, oli kiva saada aina jotain ja varsinkin liimailla tarroja. No parempi motivaattori siellä käymiselle ole ex, joka tyrmäsi koko systeemin olevan hanurista. Sanoi, että hän voi puoleen hintaan antaa minulle paremmat ohjeet. No ne ohjeet olis ollu, että "syö muutama viikko kynsiäsi". :lol: Kai häntä eniten ärsytti ne kaalisoppien hämmentelyni.
Ryhmässä sitten oli kivaa "haukkua" porukalla puolisoja, jotka eivät ole hengessä mukana. :D Itseasiassa en noudattanut pilkun tarkasti ohjelmaa koskaan, suurimmaksi osaksi ylitin syömiset reippaasti koko ajan, silti paino putosi, joskus tuli lisääkin, mutta jatkoin, ettei tule enempää lisää.
Lopetin minäkin kerran siellä siten, että aloitin uudestaan. Se siinä systeemissä eniten ottaa kupoliin, kun ihmiset aivan syyttä suotta pitävät itseään ö-luokan kansalaisena, jos eivät onnistu "edes" painonvartijoissa.
Ei siellä elämänlaadun kannalta onnistutakaan. SE on jatkuvaa miettimistä, minne voin mennä kylään ja mitä syödä missäkin, jatkuvaa suunnittelua, jos haluaa tarkkana olla.
Keiju
syys 7, 2005, 11.41
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

YJT kirjoitti: Leike on leivitetty pihvi, joka paistetaan rasvassa. Liha itsessään ei taida olla kovinkaan "kallista", vaan se paistorasvan kyllästämä leivitys?
Olkoon vain, mutta ravintoarvoltaan varmasti viineriä parempi. Painonvartijoissa myös kuulin, että liika proteiini rasittaa munuaisia. (Nyt tässä tarvittais erään oululaisen herran kommentteja :D ) Suosittelevat, että kolmasosa lautasesta olisi lihaa, kanaa, kalaa. Noilla munuaishöpinöillä laihduttaja aivopeseytyy, että auta armias, jos syötkin yli kolmasosalautasen lihaa yms. niin johan munuaiset sanoo poks. Lihan, kalan jne. suhteen ei ainakaan minun aikanani erityisesti kehoitettu näiden suosimiseen vaan proteiinit suositeltiin ottamaan maitotuotteista.
Eivät he kyllä lihaskuntoharjoitteluakaan suosittele vaan aerobista liikuntaa.

No ohjelma toimii joidenkin kohdalla, en sitä kiellä, jos haluavat olla naimisissa vartijoiden kanssa (mielummin minä poliisin valitsisin :smt073). Mutta esim. eräällä kun laski kokonaiskolesterolin määrä, niin samalla laski myös hyvän kolesterolin osuus sellaiseksi, että lääkärin piti puuttua peliin. Hyvää rasvaakin sisältävät tuotteet eivät ole suositeltavia, koska sisältävät kaloreita.
Keiju
syys 6, 2005, 23.08
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

mronkain kirjoitti: Niin no, minä en ainakaan Painonvartijoiden ohjelmassa näe mitään erityistä kallistumista hiilareihin
Itse siellä olleena tiedän, kuinka ryhmässä hiilareita ja kasviksia painotetaan. Kyllä paino putosi, mutta en tuntenut voivan hyvin. Pienten pistemäärien tuotteet ovat suositeltavia siksi, että tunnet oikeasti syöväsi jotain määrällisesti. Syötpä aterialla leipää miten paljon tahansa, niin se vie vain 2 pistettä.
Proteiinit vievät paljon pisteitä, eli niihin ei kannata "tuhlata". Naudanleike vie 9 pistettä, viineri 7. Tässä tapauksessa laihduttaja, jolla on niitä himoja myös makeaan ja herkkuihin jättää leikkeen väliin ja säästää viineriin. Jeee, saa syödä viinereitä ja laihtuu silti....ihanaa!
Laihduttaja ei siellä opi, että proteiinipitoisempi veisi nälkää ja auttaisi mielitekoihin eikä heiluttelisi verensokeria.
No nyt tietäisin itse koostaa ateriat paremmin, mutta en sitä taitoa siellä oppinut. Palelu kuuluu vain asiaan kuulemma ja makeanhimoon voi ostaa Painonvartijoiden suklaata. Herätetään himoja ensin noudattamalla pistelaskua ja palkitaan sillä, että voit ostaa P-vartijoilta kallista herkkua.

Kun kyllästyin vartijoihin, aloin myös lihoa takaisin jakorkojen kera. Tietenkin, kun aineenvaihdunta oli hidastunut. Myöhemmin laihduin saman määrän uudestaan ilman pisteiden miettimistä, vilua, heikotusta, kun opin kokeneimmilta sen proteiinin hyödystä ja siitä, että kalorivajeen ei tarvitse olla suuri laihtuakseen. Ja ei tarvinnut eurojaan kantaa "hyväntekeväisyyteen".

Paikkareiden paketista kyllä löytää hyviä ruokaohjeita ja oppii korvaamaan rasvaisia kevyemmillä ym. mutta ravitsemusoppia sieltä on turha hakea.
Keiju
syys 6, 2005, 21.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

N. 10e vko on Painonvartijoiden maksu.
Keiju
syys 6, 2005, 14.52
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

flammee kirjoitti: No paino tippuu tehokkaasti kun lähtee lihastakin.. Ja sehän se tärkeintä on valistumattomille asiakkaille.
Tästäkin, kun on tullut lajinsa verran keskusteltua aikaisemminkin, niin joskus joku totesi, että pääasia on se, että paino putoaa, lähti ne kilot sitten, vaikkapa aivoista. :lol:
Keiju
syys 6, 2005, 13.58
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ravitsemuksesta
Vastaukset: 208
Luettu: 20859

mronkain kirjoitti: Tosin, eivät mielestäni ohjelman laadun kustannuksella (vielä ainakaan) mutta oheistuotteilla ja muuten vaan touhun hinnoittelulla.
Tavoite on ikuinen asiakkuus. Tavoitepainoon päästyäsi saat käydä ryhmässä ilmaiseksi, mutta jos painosi on noussut yli kilon, vaikkapa 1,5kg, niin olet syönyt epäterveellisesti ja herkutellut itsellesi läskiä.

Se on saletti, että suurin osa tavoitepainoon päässyt siellä myös maksaa jossain vaiheessa ja useitakin kertoja viikkomaksun, koska ruokamääriä ei paljoa lisätä lihomatta, koska olet nälkäkuurilla itsesi laihduttanut.
Laihduttaja on jatkuvien mielitekojen orja ja ryhmänohjaajat kannustavat vain sinnittelemään,kun eikö tavoite olisi sellainen ruokavalio, ettei oikeasti tule hirvittäviä himoja makeaan, rasvaiseen ym.

Kysessä ei todellakaan ole hyväntekeväisyyslaitos!