Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 18 tulosta

Keiju
tammi 12, 2005, 14.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Andy,
Olenhan minä selvillä mistä kirjoitin. Eli heitä on olemassa, jotka harjoittavat lajejaan omiin vääriin tarkoitusperiinsä. Itsekin sen myönsit. Opettajinakin on mm. tällaisia, jotka suorittavat yhdyskuntapalvelusta jne. nimiä en todellakaan kerro.

Ja miksi ihmeessä suunsa saisi avata vasta, kun on jostain asiasta selvillä? Silloinko on vain oikeus sanoa ja muuten täytyy olla kyselevien osastossa? Ei toimi kohdallani ja varautukaa siihen. :lol:
On minunkin kanssa ihmiset ruenneet väittämään asioista, joista MINÄ tiedän paremmin ja en ole katsonut sen olevan mitenkään haitallista.
Jos meinaat, ettei saa yleistää, niin miksi ei saa? Muistan ikäni sen, kun opiskellessani terveydenhoitoalalla eräs oppilas sanoi ääneen, että "KAIKKI alkoholistit ovat hanurista ja ovat tiensä valinneet ja siksi en voi kohdella heitä hyvin." Opettaja oli innoissaan, että sanoi tuo ääneen, koska jos ei tule kuulluksi ajatuksineen, ei niihin voi muutostakaan saada.

Olen ryhtynyt myös väittelemään Jehovan todistajien kanssa heidän omasta uskonnostaan ja yleistänyt ne kaikki samanlaisiksi ja keskustelut ovat olleet varsin mielenkiintoisia. Eivätkä todellakaan saaneet minua käännytetyksi, mutta en mitään menettänytkään.
Keiju
tammi 12, 2005, 12.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Tottakai, mutta silloin sanon suoraan, etten tiedä yhtään mistä puhun.
Älä valehtele! :lol:
Ja minähän tiedän, mistä puhun...omista käsityksistäni. En vain jaksa joka sanan perään laittaa "mutu" yms. sanaa.
Keiju
tammi 12, 2005, 11.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

et ole syystä tai toisesta ottanut siitä aiemmin selvää
Hmmm, olettaisin, että sinullakin on joistain asioista vääristyneitä mielikuvia. Vai oletko ottanut selvää esim. transseksuaaleista, manneista, lestadiolaisista jne. Jos omat kokemukset jonkin asian suhteen on jotenkin huonot, niin välttämättähän niistä ei edes huvita ottaa selvää. Vastaavasti joistain asoista minulla voi olla liian ruusuiset kuvitelmat ja ne houkuttelevat enemmän ja saavat kiinnostumaan asiasta. 8)
Keiju
tammi 11, 2005, 20.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

"joku" levittää kamppailulajien mainetta mustaavia täsmentämättömiä juoruja ja vihjailuja suostumatta silti esittämään mitään konkreettisia toimia asiaintilan parantamiseksi ja vaivautumatta ensin ottamaan edes asioista selvää.
Ei se noin mene, vaan MUUT ovat tähän mennessä mustanneet kamppailulajien maineen, koska olen joutunut elämään näissä kuvitelmissani. Ja enkö ole tässäkin ketjussa juuri vaivautunut ottamaan selvää asioista? Kyseenalaistaminen voi olla katsos jollakin keino ottaa selvää. :)

Kunto pysyy hyvänä ja hauskaa on!
No sittenhän tämä alkaa jo kuulostaa ihan mulle tehdyltä harrastukselta! :)

Sanoisikohan sitä kukaan ääneen, edes täällä nimimerkin suojissa, että harrastaa lajia siksi, että uskaltais paremmin käydä esim. kapakoissa?
Keiju
tammi 10, 2005, 23.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Andy:
"On myös olemassa väkivaltaisia jääkiekkoilijoita, jalkapalloilijoita, mäkihyppääjiä ja postimerkkeilijöitä."

Miksihän skinit eivät harrasta noita lajeja vaan ovat mieltyneet näihin, joista olemme keskustelleet?

"jos et osaa nimetä yhtään jengiä"

Johan sen sanoin, skinit. Vai pitäisikö luetella etu- ja sukunimineen sekä sosiaaliturvatunnuksineen? Vai keksinkö heille omasta päästäni jonkin "jenginimen"? No sanotaanko, vaikka "Nahkakuulat".

Äläkä Andy ota itseesi näitä juttuja. Eihän sinulla ole mitään puolusteltavaa kunniallisena ja esimerkillisenä potkunyrkkeilijänä! Silti kysyn, että mikä sai sinut valitsemaan kyseisen lajin?

"Minä tunnen monta väkivaltarikollista, jotka eivät ole harjoitelleet kamppailulajeja."

Ja minä tunnen monta väkivaltarikollista, jotka harrastavat balettitanssia. :lol: ...no vitsi vitsi.
Keiju
tammi 10, 2005, 21.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Elina:
"ja omat motiivit ainakin olivat alunperin sekä kunnon kohottaminen ja uusien taitojen oppiminen."

Aivan, eli siis muutakin halusit kuin kunnon kohottamista. Esim. juoksemalla tai punttisalilla ei saa samalla keinoin älyllistä tyydytystä.

"Kiinalainen kulttuuri pitää sisällään paljon taistelulajilegendoja"

Aivan, ja luulenpa, että jos meidänkin kulttuuri olisi samanlainen, niin kaikki sitä harjoittaisi. Varmasti olisi jo peruskoulussakin liikuntatunneilla näitä lajeja. Olisiko siinä sitten jotain pahaa? Eipä kai.
Mutta jotenkin mulla on ollut aina tietynlainen kavahdus sitä nuorisojoukkoa kohtaan, joissa on karatea ym. harrastavia, en tiedä miksi. Ehkä olen kuvitellut ja varmasti monet muutkin kuvittelevat, että heillä on erityinen halu tapella ja potkia lähes jokaista vastaantulijaa huvikseen. Itselläni oli nuoruudessani tällainen kaveri (tyttö), joka oli lastenkodin asukas ja valitsi karaten harrastuksekseen ja oli kyllä poikkeuksellisen väkivaltainen tytöksi.

Andy,
en tiedä minkään "jengin" nimeä, mutta eräästä sattuneesta syystä nuo skinit ovat aika tuttua porukkaa mullekin. Yksi "tuttu" (ei skini), väkivaltarikoksista istumassa ollut tyyppi opettaa itse jotain potkunyrkkeilyä (ei vissiin verrattavissa taistelulajeihin sinänsä, vai onko? Mutta potkitaan niissäkin). Enempää en mene yksityiskohtiin, koska hekin saattavat olla tämän foorumin kalustoa.
Keiju
tammi 10, 2005, 10.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Andy:
" Tyypillisimpiä syitä ovat kuntoilu"

Epäilenpä tuota! Kuka pelkästään kuntoa kohottaakseen valitsee lajin, jossa edetään hitaasti.

"kuntoilu, kilpaurheilu, sosiaalinen harrastus ja itsensä kehittäminen."

Mutta nämä kaikki yhdessä voivat ollakin.

"Jutut taistelulajijengeistä pistäisin täysin urbaanilegendojen piiriin."

Eli olet nähnyt nimenomaan ulkomaalaisjengien tappelut ja vieläpä ulkomailla? Ja olivatko Roninin jutut skineistä täysin tuulesta temmattuja?

Kotimaisissa elokuvissa harvemmin näkee näitä tappeluja, joissa käytetään taistelulajeja, mutta ulkomaisissa lähes poikkeuksetta. Eli ulkomaalaisille se on tyypillisempi tapa tapella mielestäni.
Keiju
tammi 9, 2005, 23.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Sokrates:
"hommana oli kärrätä hiekkaa helteessä"

Heh, sulla löytyy siis noita mielenkiintoisia työrupeamia joka lähtöön? :lol:
Älä välitä, niin mullakin, esim. hinkata päivät pitkät toisten pohjaan palaneita kattiloita ja auta armias, jos siinä olis joutunut kattelee vielä jotain "hupaisaa" työkaveria. :evil:

Ronin:
" mikä olet naisiasi "

Se selvinnee sinulle joskus tai sitten ei! ;)

Ei videon sisältämät liikeet olleet liian rajuja. Mun käsitykseni taistelulajeista taisi vaan olla jotain "niskat nurin, vaikka väkisin" osastoa.
Tässä keskustelun edetessä käsitykseni ovat jo kerinneet muuttua. Mutta ovatko puheet ulkomaalaisista katujengeistä, joista suurin osa taitaa taistelulajeja vain huuhaa-puhetta? Jos joissakin maissa on suuri riski joutua väkivallan uhriksi, niin eikö näiden maiden nuorilla miehillä se pelkkä motivaatio lajin oppimiseksi riitä, vaikka kärsivällisyys ei huippuluokkaa olisikaan?

"tavallisten ihmisten ei pitäisi antaa oppia puolustamaan itseään tehokkaasti kyseisiä tapahtumia vastaan?"

Sitä lähinnä tässä ajattelin, että onko aina kyse pelkästään itsensä puolustamisessa vai vai olisiko muitakin tarkoitusperiä olemassa?
Keiju
tammi 9, 2005, 21.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Tapani kirjoitti: Moi!

Sorry jos kirjoittelen samaa kuin joku muu aikaisemmin, ei ollut aikaa lukea ihan kaikkia viestejä tarkkaan, mutta halusin kuitenkin kommentoida yhtä asiaa.
TV -väkivallastahan on tehty ja tehdään koko ajan tutkimusta. Lähes ainut varma tulos on kai ollut se, että lapset oppivat katsomastaan uusia väkivallan muotoja. esim Albert Bandura on tehnyt näitä tutkimuksia. Väkivaltaisia ohjelmia nähneet lapset siirsivät näkemäänsä leikkeihinsä, varsinkin jos väkivallan käyttäjä oli ohjelman sankari ja samastumisen kohde. Tämähän ei vielä sinänsä merkitse mitään, mutta leikki on kuitenkin lapsen tärkeimpiä oppimistilanteita.
Yksittäistapauksissahan on ihan mahdotonta sanoa, mistä jonkin yksittäisen lapsen väkivaltainen käytös johtuu(ilman tarkempaa tutkimusta), laajemmassa mittakaavassa johtopäätöksiä on helpompi tehdä. Kadulla tapahtuva väkivalta on raaistunut ja ihan tavallisissakin katutappeluissa käytetään esimerkiksi potkuja, joita ei vielä joitain vuosikymmeniä sitten suomessa juuri nähty. Olisi aikamoista silmien sulkemista päästää viihdeväkivalta vastuusta.

Tapani
Kyllä Tapani näin on näppylät!
Keiju
tammi 9, 2005, 21.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Inkeri M. kirjoitti:
Keiju kirjoitti:Tuskin opettajat kenenkään taustoja tarkistavat?
En silti tiedä jos +30v kaveri haluaa harrastaa jotain ns. taistelulajia mutta on 15-kesäisenä käyttänyt kioskiavainta ja saanut rekisterimerkinnän, pitäisikö se mahdollisuus häneltä evätä. Ei minusta.
(quote)...
Kokeilen, että onnistuuko välistä "turhien tekstien" poisto ja lainaus näin.

Joo, lähinnä tarkoitin väkivaltarikollisia niillä teksteissäni olevilla rikollisilla.
Ja kysäsin tossa yhdeltä kaverilta, jonka poika käy karatessa, että miten hänen poikansa on siellä pärjännyt ja hänhän nimenomaan on jaksanut ja ollut innokas, koska kärsivällisyyttä riittää. Aloittaneita kyseisellä "kurssilla" oli ollut samaan aikaan 60 ja heistä jäljellä vain 18, joten ei se varmasti jokaisen höyrypään laji olekaan.

No jopas tuli isolla tuo lainaus! :shock:
Keiju
tammi 9, 2005, 18.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Ronin,

Niin se laittamasi video on vilkaistu. Ihan käyttökelpoisia tekniikoita ja varmasti hyviä sellaisia. Mitä teet minun mielipiteilläni? :roll: :D

Andy:
"Aseeton taistelu on lopunperin melkoisen tehotonta".

Niin no, Halme pärjäsi nimenomaan ilman aseita taistelulajeja harrastaville hulluille, joilla oli aseetkin.
Keiju
tammi 9, 2005, 15.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Saattaisin hyvin kuvitella itseni tilanteeseen, jossa olisin sivusta seuraajana näkemässä, että jonkun päälle ollaan kohta menossa, niin menisin vähän siirtelemään näitä tyyppejä edestä(jos siis hallitsisin jonkin lajin) tietämättä sitä, vaikka tämä uhri olisikin selviytynyt tilanteesta itse puhumalla tai muuten. Eli kärpäsestä tekisin härkäsen.
Ehkä erona on se, että nyt, kun en hallitse mitään lajeja ja näkisin, että jotakin vanhusta, vammaista tai ketä tahansa puolustuskyvytöntä pahoinpidellään, niin menisin väliin ja tappaisin, kun taas lajien hallitsijana en tappaisi.

Opetetaanko niissä lajeissa muuten toisen päälle hyökkäämistä siten, ettei samaa lajia harrastava pysty puolustautumaan?

Ihmetellä täytyy Tony Halmetta, joka selvisi yksinään ulkomailla jengin hyökätessä kimppuun ja nämä hyökkääjät olivat jonkin lajin taitajia.
Keiju
tammi 9, 2005, 12.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Zherec,
sinullehan olisi voinut jäädä elokuvista muutakin mieleen kuin se nukke. Olisit voinut nähdä painajaisia jne. Tuskin ne väkivaltaelokuvat olivat elämäsi sisältö kuitenkaan. Ehkä enemmän luulisin pelien vaikuttavan mieleen, koska siinä helposti addiktoidutaan ja saattavat häiritä jopa kaverisuhteita, pelit menee kavereiden edelle.
Poikien sotaleikit ovat sellaista vastavuoroista leikkiä, jossa pääasia lienee kuitenkin se yhdessäolo ja leikki.

"Mikä siis mielestäsi lasten väkivaltaisessa käytöksessä näyttää sen, että se väkivaltaisuus on tullut juuri videopeleistä?"

No, hän sanoo aina olevansa jokin pelien hahmoista ja ne käsien ja jalkojen asennot kaikki on matkittu peleistä.

Sokru,
"Esim. rähinäkapakassa oleileva vapaaottelija usein ilmaisee olemuksellaan, pukeutumisellaan tai käytöksellään melko selvästi, kuka on tiukan paikan tullen niskan päällä"

Tollasten tyyppien soisin olevan portsareina!
Keiju
tammi 9, 2005, 00.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

Ronin,

Tunnen lapsia, jotka saavat kotonaan pelata mitä vain ja milloin vain ja ovat selvästi tämän vuoksi käytökseltään kimppuun kävijöitä jo 3-5 vuotiaana jopa vanhempiaan kohtaan. Vikahan on tietenkin vanhemmissa ja perheen vuorovaikutussuhteissa. Mutta väitätkö, että väkivaltapelit ovat lapsille soveltuvia, jos eivät käyttäydy itse huonosti?

Kun kaverini 5-vuotias poika potkii ja nyrkkeilee aina, kun häntä yritää estää jotenkin, niin äitihän siitä innostuu toteamaan, että "pitääpä viedä poika karateen, kun noin on innokas potkija", niin lähtökohdat on mielestäni aika huonot.
Mutta, jos se karateharrastus oikeasti opettaa lapsen tavoille tuon kärsivällisyyden suhteen, niin onhan se oikeasti hieno juttu.

En osaa tehdä noita lainauksia noihin hienoihin laatikoihin, joten käytän näitä lainausmerkkejä.

"arvostaisivat niitä maagisia "irrottautumisia" jotka suojaavat pesäpallomailan ja ruuvimeisselin iskuilta, jengin teräskärkisiltä saappailta ja mustasukkaisen aviomiehen nyrkeiltä."

Joo, irrottautumisen lisäksi myös väistelyt kuuluvat ihan perusitsepuolustukseen. Mutta eikö parasta itsepuolustusta ole juuri noiden esimerkkiesi tilanteiden välttely?
Jos hallitsen jonkun hienon itämäisen nimikkeen omaavan kurkihyppelyn, niin miten se auttaisi minua sietämään mustasukkaista äijää?

"Kuinka monessa itsepuolustustilanteessa olet siis itse ollut ja miten olet niistä selvinnyt?"

En yhdessäkään onnekseni. Paitsi aikoinaan liftasin yhden runkkarin kyytiin, mutta siinä ei ollut mitään välitöntä vaaraa....pitkä juttu...mutta opettavainen, liftailu ei kannata.
Jos joudun tilanteeseen, että minua uhkaillaan, aion jutella mukavia. :lol:
Keiju
tammi 8, 2005, 21.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8028

KungFuMiähen kirjoituksessa on varmasti asiaa. En tullut ajatelleeksi, että se nöyryyttäisi.

Andy,
ei siinä rikollisen harrastamisessa sinänsä mitään vikaa, jos se on noin niinkuin KungFu sanoi. Ajattelin vain, että tällainen vähemmän kärsivällinen voi ryhtyä itse sitten opettajaksi ja keksiä keinoja opettaa niitä muita kärsivällisyyden puutteesta kärsiviä ja ilman minkäänlaista filosofiaa tai psykologista näkemystä.


...piru, kun jotuu joka viestiään muokkaamaan...