Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Vesa Vuorinen
kesä 23, 2016, 06.59
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30667

Commando Krav Maga

Haluaisin kiittää asiallisista viesteistä tähän ketjuun. Ihan ohimennen todeten ainakin minun on hieman vaikeaa logata tänne sekä vanhoilla että uusilla tunnuksilla. Tein nyt vielä uudet tilapäistunnarit, koska halusin vielä muutaman sanan sanoa. Ehkä tuossa tunnusten rekisteröinti-ja aktivointisysteemissä on jotain ongelmaa.

Ylipotkija: Sinulla on vain yksi tunnus. Aiemmat tunnuksesi on yhdistetty alkuperäiseen tunnukseesi. Säännöissä kielletään kaksoisrekisteröityminen. Ole hyvä ja lue yksityisviestisi. Ota yhteyttä jos et pysty kirjautumaan: admin@potku.net.

Kuitenkin, jos on asiallista palautetta tai kysymyksiä CKM:n suhteen, minulle voi lähettää suoraan sähköpostia. Osoitteeni löytyy CKM Finlandin kotisivuilta, http://www.commandokravmagafinland.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;. Vastaan kyllä mielelläni aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Valiettavasti minulla on paljon muita asioita CKM:n lisäksi, joihin aikaa menee. Tästä syystä en pahemmin käy esimerkiksi keskustelupalstoilla. Osasyynä on ollut se, että yleensä näkemissäni keskusteluissa on lähinnä keskitytty juuri lajin mollaamiseen. Oman kokemukseni mukaan tuollaisten keskustelujen kommentointi ei mihinkään johda. Kohta on vain uusia viestejä tai uusia keskusteluja. Korostaisin vielä, että jos minulla olisi enemmän aikaa niin vastailisin kyllä ilokseni asiallisiin viesteihin.

Haluaisin sanoa pari sanaa tuosta keskustelua aiheuttaneesta lyöntitekniikasta nimeltä Cat Strikes. Kyseessä on juurikin enemmän häirintätekniikka kuin varsinainen lyönti. Syy on hyvin yksinkertainen: tuollaisen huitomisen osaa jokainen. Vanha tai nuori, nainen tai mies. Kaikki pystyvät huitaisemaan muutaman kerran vastustajaa naamaan. Tämä riittää yleensä tekemään sen, että tilanteesta pääsee irti. Tai mahdollistaa jonkun muun tekniikan käyttämisen perään. Minä myönnän sen että joskus osa ihmisistä tekee harjoituksissa kyseisen teknikan hieman huolimattomasti. Se saattaa näyttää ulospäin tästä johtuen hieman hassulta välillä. Vakuutan että silmille tulevat lyönnit lujaa tehtynä eivät ole yhtään hauskoja. Minua lyöntiin Israelissa 2014 vastaavalla lyönnillä kasvoihin niin, että yhden sormen kynsi osui silmään. Suomeen päästyäni silmälääkäri totesi naarmun silmässä. Tästä johtuen olen itse korostanut aika paljon sitä, että harjoituksissa pitää lyödä olkapäähän kovempaa / reilusti ohitse. Osa ihmisistä ehkä tämänkin takia lyö sen aika varovasti. Meillä on sama tekniikka käytössä esimerkiksi kuristustilanteissa pystyssä ja maassa. Sen takia, että Cat Strikes aiheuttaa aina jonkinlaisen reakition. Tämä antaa aikaa ja mahdollisuudeen poistumiseen / muihin tekniikoihin. Toivon tämän selventäneen asiaa.

Sanon vielä tekniikoista sen verran, että CKM:Ssä ei lyödä nyrkillä (paitsi vasaralyöntejä), eikä kovin paljon potkita. Lähinnä matalia potkuja jalkoihin. Siinä on paljon hallintaan ja kontrolliin perustuvia tekniikoita. Ase-ja veitsitekniikoissa pääajatus on mahdollisimman pian kontrolloida ja / tai poistaa ase vastustajalta. Tämä on minusta suurin ero vaikkapa krav magaan, jossa tekniikat ovat erittäin suoraviivaisia. Tämä siksi että usein on kysytty tuota eroa CKM:n ja magan välillä.
Vesa Vuorinen
kesä 22, 2016, 18.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30667

Commando Krav Maga

Luultavasti kaikki muut ovat huomanneet mikä osa videosta on kuvattu harjoituksistamme, tai missä kohtaa tehdään tekniikoita. Mukava kuulla että videomme saa ihmiset noinkin paljon kiinnostumaan, että oikein puhutaan kokeneiden valmentajien kanssa. Olisi mielenkiintoista tietää miksi tämä video häiritsee noin paljon? Jos joku kokee sen antavan lajistamme huonon kuvan, sehän käsittääkseni ei ole keneltäkään teistä pois? Päinvastoin. Muiden lajien ihmisten pitäisi olla onnellisia, kun kaikki ihmiset lähetävät CKM:n parista muihin lajeihin.

Videomme on ajanut hyvin asiansa ja olemme saaneet siitä ihan positiivista palauetta yleisesti ottaen. Totta kai voisimme tehdä realistisemman videon, joka keskittyy vain lajin esittelyyn. Sellaiselle ei toistaiseksi ole ollut mitään tarvetta. Voimme käyttää halutessamme kattojärjestömmekin videoita, joilla esitellään enemmän itse lajia. Pelkään lajiesittelyyn käy vaikka videomme Moni AIzikin seminaarista Lempäälässä: " onclick="window.open(this.href);return false;. Tai video Israelin ohjaajakoulutuksesta: " onclick="window.open(this.href);return false;.

Minä en aio kommentoida tällaisia keskusteluja jatkossa tämän jälkeen. Halusin kuitenkin muutaman sanan sanoa, koska osa tämän ketjun palautteesta on hieman ikävää.

Lajin nimi viittaa sen alkuperään ja käytössä oleviin taktiikoihin ja tekniikoihin. Moni Aizik on halunnut lajinsa näin nimetä. Se on hänen asiansa. CKM on kuitenkin tarkoitettu kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Jos täällä jonkun mielestä tällaiseen lajiin ei sovi pieni kevennys silloin tällöin, vaikkapa pukkihyppelyn merkeissä, oma on asiansa.

Yleisellä tasolla haluaisin vielä sanoa, että CKM:ää opetetaan kymmenissä eri maissa. Osa eri maiden organisaatioden vetäjistä on turvallisuusalan ammattilaisia, osa siviilejä kuten minä itse. Minä olen harjoitellut CKM:ää kohtalaisen pitkään. Minulla ei ole vaikuttavaa lajitaustaa muista lajeista, vaikka melko paljon olen kaikenlaista ehtinyt harrastamaan. Minä uskon kuitenkin tähän lajiin ja olen siihen keskittynyt jo monta vuotta. Voisin ohimennen todeta, että vaikkapa Gracie Barra Springfieldin BJJ:n pääohjaaja Marcos Barros on myös 4. tason CKM ohjaaja. Hän opettaa BJJ:n lisäksi CKM:ää omassa salissaan. Asian voi ajatella myös niin, että maineikas BJJ ohjaaja ja opettaja tuskin ottaa mitä tahansa lajia mukaan omaan saliinsa. Kun täällä nyt videoista pidetään, ohessa on muutaman muun BJJ ohjaajan kommentti CKM:stä: " onclick="window.open(this.href);return false;.

Jos tätä palstaa lukevista joku päätyy videomme perusteella analyysiin että CKM ja me ohjaajat olemme huonoja kokeilematta itse lajia henkilökohtaisesti, se on jokaisen oma asia. Ainakin minä itse muodostan mielipiteeni asioista hieman eri tavalla.

Minä jätän omasta puolestani tämän keskustelun tähän ja toivotan kuitenkin kaikille hyvää kesää!