Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 10 tulosta

Kutsilyo
marras 2, 2016, 09.59
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Harjoitustoimintaamme aloiteltaessa osa harjoittelijoistamme toivoi, että mm. ammattinsa johdosta heistä ei julkaistaisi kuvamateriaalia tai että he eivät olisi julkaistussa kuvamateriaalissa tunnistettavia. Tämän johdosta sovimme julkaisupolitiikaksemme, että kaikki materiaali blurrataan ellei erikseen toisin sovita.
Kutsilyo
marras 1, 2016, 15.24
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Moikkka Mika! Kuvailemasi henkilö kuulostaa tutulta!
- En tiedä tiedetäänkö mekään teräasekamppailusta juuri mitään, mutta treenailu hyvässä seurassa on ainakin mielenkiintoista! (Alla oleva video saattaa hieman liittyä aiheeseen.)

Kutsilyo
tammi 19, 2016, 10.34
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Moikka Voipa ja Jasse!

- Luulen ymmärtäväni mitä Voipa tarkoitat; tarkkaa havainnointia! Esille nostamasi seikka on kyllä otettu huomioon siinä mielessä, että kyseinen riski on tiedostettu valitussa lähestymistavassa. Käytännössä tosin puolustautuja ei todennäköisesti ehdi saada (riittävää) otetta hyökkäähän veitsikädestä, jos tartuntaote ei ole välitön. Baraw Sugbolle tyypillinen pysäyttävä blokkaaminen ja välitön tartuntaotteeseen hakeutuminen+vääntö puolestaan hieman hidastaa ko. käteen kohdistuvaa countteria, jolloin countterin tunnistaminen ja siihen vastaaminen hieman helpottuu. Treenaillessa lähestymistapojen vaikutteen ero ja tartuntaotteen saamisen todennäköisyys on helppo havainnollistaa; ja nähdäkseni ero on huomattava.

- Esille nostamasi on lähestymistapa on nähdäkseni tyypillisempi tyyleille, joissa aseeton puolustautuminen pyritään suorittamaan aseellisen periaatteilla, eikä hyökkääjän veitsikäden kontrollia pyritä toteuttamaan aivan samassa mittakaavassa.
Kutsilyo
syys 2, 2015, 14.48
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Kiva, että Alapotkullekin kelpasi!
Kutsilyo
syys 2, 2015, 11.42
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Kiitti Asgeir kannustavista kommenteistasi!
Kutsilyo
elo 17, 2015, 18.02
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Hei Risto ja kiitos kommenteistasi!

Ehkä huomasitkin videoilta, että "palisut" tosiaan useimmiten pyritään toteuttamaan hieman eritavoin, kuin monessa muussa tyylissä. Kuten lähes kaikessa kamppailussa - kullakin tyylillä lienee omat hyvät ja huonot/haavoittuvat puolensa. Omien kokemusteni perusteella Baraw Sugbolle tyypillinen tapa on usein hyvin tehokas vähäistä puukottelukokemusta omaavia vastaan. Mikäli toteutus onnistuu hyvin, lopputulos on vastaanottajalle hyvin kivulias, jopa lamauttava. Harjoitusprogression jälkipuolella koetetaan toki myös Baraw Sugbon progressioissa selviytyä "palisut" counttereista.

Omat kokemukseni Sayocista ovat kovin rajallisia, muutamaan flow-drilliin rajoittuneita, mutta jo niiden pohjalta arvostan suuresti Sayocin monipuolista ja puolustautujan kannalta haastavaa, tai lähes mahdotonta veitsenkäyttöä. Sayoc on toki käsitykseni mukaan erityisesti veitsenkäyttäjän näkökulmasta erikoistunut - ja tietenkin tällöin myös puolustautujan kannalta erittäin haastava tyylisuunta. Muistaakseni viikon päästä Suomessa vieraileva Eduardo Cenizakin joskus tokaisi, että: "those Sayoc guys - they can be very tricky... ...it's very hard to defend against those guys..." Sama tosin pätee nähdäkseni useimpiin veitsenkäyttöön keskittyneisiin tyyleihin. Asiansa osaavaa puukottajaa vastaan puolustautuminen on äärettömän vaikeaa, ellei mahdotonta - kun se on hyvin vaikeaa varsin pelkistetyissä harjoitteluolosuhteissakin, mikäli puukottaja hiemankin enemmän vastustelee tai toimii epäodotetusti.

Ainakin Suomessa tapahtuvassa harjoittelussa ns. "alive" käden huomioiminen aloitetaan progressiivisesti perehtymiskurssin ensimmäisellä tunnilla. Toiseen viestiketjuun kirjoittelemani progressiokuvaus selventänee miten "alive" käden käyttö kehittyy harjoittelun edetessä. "Puukkokädessä" rimpuilu lienee lähinnä ideologinen tai taktinen tyyylisuuntakysymys. Sinällään filippiiniläiset opettajani eivät rimpuiluun kannusta, päinvastoin. Aloittelevien harjoitelijoiden (joihin myös lasken itseni) videoista tosin ymmärrettävästi saattaa tällainen rimpuilukuva muodostua, hädissämme kun rimpuilemme siitä mistä kiinni saamme silloin kun tahti ylittää omat taidot ja keinot.

Baraw Sugboa voi nähdäkseni pitää enemmänkin harjoitteluprogressiona kuin lajina, vaikka toki lajinomaisiakin piirteitä siitä löytyy ts. perustekniikkaa ja sovelluksia.

Ensimmäisessä harjoitteluprogressiossa harjoitellaan puolustautumista yksittäisiä tai helppoja ennalta sovittuja yhdistelmiä vastaan. Pääpaino on lähinnä torjuntojen hallinnassa eri kulmista ja tikkaukseen tottumisessa.

Toisessa harjoitteluprogressiossa hyökkääjä aloittaa aktiivisesti estämään veitsen poisottoja (counter to counter). Lyönnit tehdään samalle korkeudelle vaikeustason pysymiseksi kohtuullisena. Harjoittelu on virtaavaa, lukotukset ym. ovat melko keveitä puukottajalle. Pääpaino on puolustautujan (disarmausten) ketteryyden kehittämisessä sekä totuttautumisessa siihen, että puukko ei todennäköisesti pysy puolustautujan hallinnassa ensimmäisten torjuntojen tai hallintayritysten jälkeen. Harjoittelun nopeus on puolustautujan epämukavuusalueelta, muttei liikaa tekniikan kustannuksella. Sekä hyökkääjä että puolustautuja voivat muistutella avoimista paikoista keveillä lyönneillä tms.

Tohtorismiehen esimerkkivideo on toisen ja kolmannen harjoitusprogression välimaastosta. Videon puolustautuva osapuoli koosti videon sparreista ensimmäiseltä viideltä treenipäivältään.


tohtorismies kirjoitti:
[video][/video]

Reaktiivistä, elävyyttä ja tekniikkaa. Varmasti puukkoa vastaan mahikset paranee.


Kolmannessa harjoitteluprogressiossa hyökkääjä voi toteuttaa lyönnit mille korkeudelle tahansa ja harjoittelun intensiteetti työnnetään selvästi puolustautujan epämukavuusalueelle. Puolustautuja pyrkii pysäyttämään hyökkäykset harjoittelun flown kustannuksella. Tarvittaessa enemmän lukotuksia. Lyönnit, polvet, hiuksista tarttuminen sekä tallonnat ym.

Neljännessä harjoitteluprogressiossa puolustautuja pyrkii pysäyttämän hyökkääjän "millä keinolla tahansa" mahdollisimman nopeasti. Harjoittelu keveillä suojaimilla, jos niin halutaan.

Perinteisesti puukkoa Baraw Sugbon tyyliin on treenattu hieman tylsytetyillä veitsillä tai sitten terävillä harjoittelijoiden niin halutessa.

Itse kyseenalaistin progressiota aluksi, mutta ainakin puukkoon tottumattomille se on osoittautunut sopivaksi.
Kutsilyo
heinä 6, 2015, 10.40
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Baraw Sugboon ja Backstabbereiden harjoittelutoimintaan liittyen sekä ennakkotietona: Eduardo Ceniza lupautui pitämään ensimmäisen ulkomaisen seminaarinsa Suomessa. Seminaarikuviot eivät ole vielä täysin täsmentyneet, mutta asian edistymistä voi seurata sivulta: https://sites.google.com/site/barawsugbofinland/seminar
Kutsilyo
syys 18, 2014, 10.14
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Hei Lasse,
ja suuret kiitokset mainoksen ylistävistä arvioista! Aikaisemmissa arvioissa on lähinnä toistunut luonnehdinta: "sairas" :D . Samalla tietty pitää kiittää harjoittelijaa, joka kiikutti mainoksen nähtävillesi.

Koko mainos löytyy oheisesta linkistä:
https://drive.google.com/file/d/0Bwr8w3 ... sp=sharing

Mainoksessa käytetyn piirroksen tarkoitus oli luonnollisesti kuvastaa sitä, että kyseistä tyyliä on harjoiteltu enimmäkseen Cenizan perheen piirissä :D.

Huomionarvoista lienee myös, että yksikään nykyinen harjoittelija ei käsittääkseni ole löytänyt harjoittelun pariin kyseisen mainoksen perusteella.
Kutsilyo
elo 10, 2014, 17.25
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Hei,
- Baraw Sugbon harjoittelu Helsingissä aloitettiin maaliskuun lopulla 2014.
- (Nykyisten)treenaajien aiempi tausta on lähinnä Daitoryusta ja/tai Systemasta.
Kutsilyo
heinä 30, 2014, 12.28
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Baraw Sugbo
Vastaukset: 30
Luettu: 13803

Baraw Sugbo

Hei,

Lyhyesti kuvattuna Baraw Sugboa voisi kait luonnehtia eskrima-johdannaiseksi tai veitsipuolustukseen erikoistuneeksi eskrima-muodoksi, jonka historia perimätiedon mukaan juontaa Labangon Fencing Clubin perustajaan Lorenzo Saavedraan (myöh. Doce Pares ja Balintawak). Tarkemmin Baraw Sugbo -tyylisuunnan historiaa ja sen harjoittelua on kuvattu sivustolla: https://sites.google.com/site/barawsugbofinland" onclick="window.open(this.href);return false;

Backstabbers-harjoitteluryhmän treenailu on hyvin pienimuotoista ja vapaamuotoista, mutta toki toivotamme tervetulleeksi tyylisuunnasta kiinnostuneet harjoittelijat.