Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Kutsilyo
syys 7, 2016, 11.30
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24941

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Jeff Imadan demonstraatiota aikidolle ominaisten veitsipuolustuksen lähestymistapojen heikkouksista:

http://aikidojournal.com/2016/09/06/kni ... by-disarm/
Kutsilyo
joulu 28, 2014, 13.18
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24941

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Nyt kun keskustelu on siirtynyt videosta harjoitteluun niin voinen toki avata meidänkin harjoittelua, kun pelkkää veitsipuolustatumista kerran harjoitellaan.

Baraw Sugboa voi nähdäkseni pitää enemmänkin harjoitteluprogressiona kuin lajina, vaikka toki lajinomaisiakin piirteitä siitä löytyy ts. perustekniikkaa ja sovelluksia.

Ensimmäisessä harjoitteluprogressiossa harjoitellaan puolustautumista yksittäisiä tai helppoja ennalta sovittuja yhdistelmiä vastaan. Pääpaino on lähinnä torjuntojen hallinnassa eri kulmista ja tikkaukseen tottumisessa.

Toisessa harjoitteluprogressiossa hyökkääjä aloittaa aktiivisesti estämään veitsen poisottoja (counter to counter). Lyönnit tehdään samalle korkeudelle vaikeustason pysymiseksi kohtuullisena. Harjoittelu on virtaavaa, lukotukset ym. ovat melko keveitä puukottajalle. Pääpaino on puolustautujan (disarmausten) ketteryyden kehittämisessä sekä totuttautumisessa siihen, että puukko ei todennäköisesti pysy puolustautujan hallinnassa ensimmäisten torjuntojen tai hallintayritysten jälkeen. Harjoittelun nopeus on puolustautujan epämukavuusalueelta, muttei liikaa tekniikan kustannuksella. Sekä hyökkääjä että puolustautuja voivat muistutella avoimista paikoista keveillä lyönneillä tms.

Tohtorismiehen esimerkkivideo on toisen ja kolmannen harjoitusprogression välimaastosta. Videon puolustautuva osapuoli koosti videon sparreista ensimmäiseltä viideltä treenipäivältään.
tohtorismies kirjoitti: [video][/video]
Reaktiivistä, elävyyttä ja tekniikkaa. Varmasti puukkoa vastaan mahikset paranee.
Kolmannessa harjoitteluprogressiossa hyökkääjä voi toteuttaa lyönnit mille korkeudelle tahansa ja harjoittelun intensiteetti työnnetään selvästi puolustautujan epämukavuusalueelle. Puolustautuja pyrkii pysäyttämään hyökkäykset harjoittelun flown kustannuksella. Tarvittaessa enemmän lukotuksia. Lyönnit, polvet, hiuksista tarttuminen sekä tallonnat ym.

Neljännessä harjoitteluprogressiossa puolustautuja pyrkii pysäyttämän hyökkääjän "millä keinolla tahansa" mahdollisimman nopeasti. Harjoittelu keveillä suojaimilla, jos niin halutaan.

Perinteisesti puukkoa Baraw Sugbon tyyliin on treenattu hieman tylsytetyillä veitsillä tai sitten terävillä harjoittelijoiden niin halutessa.

Itse kyseenalaistin progressiota aluksi, mutta ainakin puukkoon tottumattomille se on osoittautunut sopivaksi.
Kutsilyo
joulu 22, 2014, 11.01
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24941

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Nähdäkseni yllä oleva video on niitä parempia videoita veitsipuolustautumisen harjoittelusta.

Toki tulisi muistaa, että drillien tarkoitus useimmiten lienee enemmänkin kehittää joitakin osa-alueita tai yksittäisiä taitoja/tekniikoita, eikä niinkään simuloida aina täysimittaisesti IP-tilannetta.

Kahden käden kontrollin hyötyjen demoaminen toki tässäkin oli nähdäkseni hieman passiivisesti esitetty; aika vaikea siinä kädessä on hetkeäkään pidempää roikkua, jos hyökkääjä on hiemankin aktiivisempi.