Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 16 tulosta

Eppu
touko 10, 2022, 09.05
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

Se on totta, että eri seuroissa/kouluissa harjoitellaan ja opetetaan asioita hyvinkin erilaisin painotuksin ja tavoin. Kukkiwonin Taekwondo textbookissa on jokaisen poomsen perässä kourallinen kuvitettuja sovelluksia joillekin liikesarjan kohdille. Se kuinka virallisena sovellutuksena tällaisia voi pitää, on tietenkin tulkinnanvaraista, mutta toisaalta textbookia voi pitää päämajan kuvauksena siitä mitä laji on.

Omina harjoitteluaikoinani omissa piireissä käsitekniikoita treenattiin muodossa perustekniikan ja liikesarjojen muodossa ja parin kanssa askelotteluissa, joissa pari ottaa joko yhden tai kolme pitkää askelta suoralla lyönnillä, joihin puolustaja vastaa pääsääntöisesti käsitekniikoilla, viimeisen torjunnan jälkeen potkuillakin ryyditettynä.
Eppu
touko 29, 2013, 22.44
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

Andy kirjoitti:
Eppu kirjoitti: Pitää myös huomioida, että jos halutaan tehdä hyvää bisnestä ja keskittyä perhe-taekwondoon, pitää seuran/koulun olla valmis menettämään salilla ennen treenanneet nuoret aikuiset..
Miksi? Eihän niiden tarvitse harjoitella samoissa treeneissä. Jos seuran kilparyhmässä treenaa olympiamitalisti, niin se kyllä ihan varmasti houkuttaa valitsemaan saman seuran perhe-taekwondonkin, koska seurassa on lähtökohtaisesti hommat kunnossa. Vielä parempaa on jos se olympiamitalisti aina silloin tällöin vetää perhetaekwondotunnin tai on edes apuohjaajana siellä.
Viittasin tilanteeseen, jossa seuran asenne- ja harrastajarakenne on ry-taustainen ja seuran opettaja haluaa alkaa muuttamaan toimintaa vanhoilla resursseilla kohti uutta ideologiaa. Jos kaikki treenit alkavat olla himpanpimppaa, ei se olympiamitalistikaan voita enään neljän vuoden päästä...
Eppu
touko 29, 2013, 18.47
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

make1212 kirjoitti: Muutamia asioita olen yrittänyt tuoda eteenpäin:

1. Koulujen hinnoittelu pitää saada korkeammalle
Tästä olen samaa mieltä. Tai itse kääntäisin pointin: "Harjoittelusta on voitava maksaa nykytasoa enemmän, kunhan seura/koulu antaa myös vastinetta rahoille"
2. Enemmän ammattimaisia opettajia
3. Enemmän ammattimaisia "koulun omistajia" ( en tiedä mikä termi olisi oikea )
Täysin samaa mieltä.
4. Markkinointi tehokkaammaksi ja ennen kaikkea meidän pitää miettiä mikä on meidän kohderyhmä jos halutaan tehdä taloudellista voittoa
5. Tilastojen merkitys ( numbers ) kuinka paljon ovat tulot/menot? Kuinka monta uutta oppilasta per kuukausi, Kuinka moni lopettaa, kuinka moni tulee ensimmäiseen vyökokeeseen, kuinka monta puhelinsoittoa/sähköpostia päivittäin.
Business is business ja näihin minulla ei ole sen jyrkempää kantaa.

Se mikä minua taekwondoa harjoitellessa ahdisti, oli se, että ry-pohjaisia seuroja alettiin survomaan "ammattilaiskoulujen" muottiin liiketalouden näkökulmasta, mutta itse lajillisesti muutosta ei tuntunut tapahtuvan. Mielestäni esimerkiksi 140e vuosimaksu on naurettavan alhainen, mikäli sillä saa viikoittain viidestä yhdeksään ohjattua harjoitusta. Hinta voisi ihan hyvin olla vaikka 50/kk, mutta silloin annetun opin pitää olla myös sen mukaista. Pitää myös huomioida, että jos halutaan tehdä hyvää bisnestä ja keskittyä perhe-taekwondoon, pitää seuran/koulun olla valmis menettämään salilla ennen treenanneet nuoret aikuiset...

Se mihin itse aikoinani turhauduin, oli se, että ainakin eräissä seuroissa harjoitusten sisältöä lähdettiin muokkaamaan sellaisiksi, että jatkossakin mahdollisimman moni tulisi jatkossa maksamaan pienen vuosimaksun vastineeksi hauskasta salilla vietetystä ajasta. Itse kun menin aina salille oppiakseni mahdollisimman paljon taekwondoa, kykenin sulattamaan peppuhipat alkulämpöinä, mutta en harjoitusten kohokohtana.

Itse toivon TU11:n tyyppistä urheilunäkökulmaan panostamista. Minä kun olen ymmärtänyt, että taekwondo on urheilulajiksi perustettu ja sellainen myös on. Tai ainakin itse sen olen aina niin kokenut. Lisää volyymiä ja laatua kilpamatoille.
Eppu
touko 29, 2013, 14.32
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

Suomen taekwondo-skenessä kohisee.

Suomen taekwondo ottelijat, eli Markku Parviaisen (Tässäkin ketjussa keskusteltu henkilö) perustama Facebook-sivu, jonka tarkoituksena on kuvauksen mukaan toimia kanavana ottelusta kiinnostuneiden keskustelemiseen. Kaikille avoimena näkyvät keskustelut ja sivun tarkemmat kuvaukset tuovat omaa maustettaan sivun mainoshenkisyydestä ja Parviaisen oman agendan edistämisestä.

Parviaisen sivulta muutama vääriä mielipiteitä esittänyt henkilö sai banaania ja ilmeisesti jonkun heidän aloitteestaan sai alkunsa Saako tämä seinä enemmän tykkäyksiä kun Markku Parviaisen "mainoskampanja"?-sivu, jota on vihasivuksikin tuomittu.

Anyway. Itse kuulun siihen taekwondo-sukupolveen, joka ei tiedä missä merkeissä ja mistä syistä Parviainen aikoinaan lähti Suomesta. Menestyvää bisnestä mies on kuitenkin onnistunut suorittamaan ainakin Ruotsissa ja ilmeisesti tätä ennen myös jenkeissä. Oma ensikosketukseni herraan syntyi, kun hän tuli ohjaamaan leirille. Ehkä jo ennen tuota leiriä, mutta viimeistään sen jälkeen muutamat opettajat ihastuivat "McDojo"-henkiseen seura-ajatteluun. En sano, etteikö jokainen suomalainen mustavyö olisi kaikkia danejaan ansainnut, mutta joissain seuroissa (/kouluissa, kuten jotkut opettajat haluavat ilmaista) danien määrä ja perheharrastajien pysyvyys on paljon tärkeämpää, kuin nuorille aikuisille haasteiden ja ohjauksen antaminen. Tämä katkeroituneen sivukappaleen loppukaneettina olkoon se, että sille on syynsä, miksi itse aikoinaan intohimoisesta harjoittelustani lajin parissa hiivuin.

Erityisesti taekwondon kurrikulumin luonteesta ja ottelu vs. poomse -näkökulmasta käydyt keskustelut Parviaisen kanavalla ovat äityneet välillä melkoisiin henkilökohtaisuuksiin. Puheista päätellen mestari Parviainen on siirtämässä toimintaansa Suomeen, näyttääkseen miten paljon täällä on tehty väärin ja miten paljon hän voi jo viidessä vuodessa saada aikaiseksi. Sivustaseuraajan roolissa odotan innolla mitä tulee tapahtumaan ja miten keskustelu etenee. Sen vaan soisi pysyvän asiallisempana ja avoimempana...
Eppu
marras 18, 2012, 18.33
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

En ollut paikalla, joten en voi olla varma, mutta ainakin silloin kun itse pyörin touhuissa mukana, ei osakilpailujen perusteella jaettu diplomia kummempaa, liigapisteissä pärjänneille sitten metallia. Viimeinen liigaosakilpailuhan tuossa olivat kyseessä, joten ehkä ulkomailta osallistuneille ei oltu tarpeeksi selvästi kerrottu miinkälaiseen tapahtumaan ovat osallistumassa. Ikävää jos eivät tykänneet, sillä ulkomaiset osallistujat ovat aina hyvästä. Varsinkin ottelupuolella, jossa liiga ei ole SM-arvoinen, vaan otteluliiga.
Eppu
helmi 4, 2010, 14.19
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

Kiile kirjoitti: Oman käsitykseni mukaan porukka saa yleensä pitää toisella puolella suoritetun vyöarvonsa.
Kysehän taitaa lähinnä olla siitä, että kup/värivyötason harrastajat eivät kuitenkaan missään tapauksessa ole "tyylisuuntansa" virtuooseja, eikä esimerkiksi Kukkiwonia kiinnosta pätkän vertaa opettajiensa myöntämät kup-arvot, eikä esimerkiksi Suomen taekwondoliittokaan ilmeisesti kerää seurojensa jäsenten vyöarvoista rekisteriä. Eri homma on sitten dan-asteen harjoittelijat. Jos opettajan hakemaa ja päämajan myöntämää sertifikaattia ei löydy, ei minun mielestäni ole mitään perustetta sille, että (Tässä tapauksessa näin päin, kotiin päin kun tietenkin vedän) ITF-mustavyö tulisi kukki-seuraan jatkamaan harrastusta siitä pisteestä, mihin on ITF-seurassa päässyt.
Eppu
elo 1, 2009, 13.55
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

Kukkiwon Taekwondo textbookista en tg-poomseista löytänyt sen kummempia vaateita, kuin että 1.danilla tulee osata kahdeksikko. Muuten taitavat siis olla opettajakohtaisia, mutta tuohon 2-3 kohdille se asettunee.
Eppu
helmi 14, 2009, 19.42
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

Cira kirjoitti: Olen muuttamassa Oulusta Turkuun, ja huomasin että Turun seurat ovat molemmat WTF. Tämmöinen tyhmä kysymys, että pitääkö minun nyt hankkia uusi puku? Puvussani lukee joka puolella ITF. Pitäisikö ottaa jotain muuta huomioon?
Kun vaihdat ITF-taekwondosta kukki-taekwondoon, riittää paljon muutakin mietittävää kuin pelkkä uuden dopokin hankkiminen. Sekä Turun taekwondo, että Budokwai ovat erittäin hyviä seuroja ja saat varmasti avoimen vastaanoton, mutta varaudu itsekin pitämään mielesi avoimena, sillä uutta juttua tulee paljon. :)
Eppu
joulu 22, 2008, 14.13
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Tae Kwon Do

Godicide kirjoitti: Kysymyksiä juolahti mieleeni. Miten tuo full contact ottelu menee, onko niissä ikärajoja? pitääkö olla poomse-kisa taustaa? miten sitten vyöt? onko painosarjat vai vyösarjat vai onko peräti molemmille omat? jos joku ystävällinen osaisi vastata. ja vielä jos joku edes hieman paikallinen osaisi vielä vastata, että onko kouvolassa tkd otteluita?
Full contact meinaa sitä, että monotetaan täysiä. Muistettava on kuitenkin, että TKD:n suht rajalliset osuma-alueet ja sallitut tekniikat tekevät kilpaottelemisesta turvallista. Ikärajoja on nykyään lapsilla useita, nuorilla ja aikuisilla omat sarjansa.

Kukaan ei varmasti pakota ketään kilpailemaan, mutta suosittelen omasta kokemuksestani, että kannattaa kierrellä ja käydä kokeilemassa sekä poomse- että ottelukisoja.

Ottelukisoissa sarjat muodostetaan painoluokittain, niin kaikille avoimet kuin vain aloittelijoille tarkoitetut sarjat. Poomsekisat käydään ikäluokittain ja aloittelijat kilpailevat vyöarvoin muodostetuissa sarjoissa.

Käänny ihmeessä Kouvolan taekwondoseuran puoleen. Sieltä löydät varmasti ihmisiä, jotka osaavat vastata kysymyksiisi taekwondon suhteen. :)

Edit: ps. huomasin vata jälkikäteen, että olet jo harrastaja, joten käänny ihmeessä valmentajasi ja seuratovereidesi puoleen!
Eppu
huhti 29, 2008, 09.00
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

heta_ kirjoitti: säkkiä hakkaamalla vai epätoivoisesti yrittämällä?
Säkki ei monota takaisin. Sparria, liikkumisharjoittelua, tekniikkaa ja lisää sparria. En koe itseäni ollenkaan hyväksi ottelijaksi, mutta sen tiedän, että pää kylmänä treenaamalla saa kehitystä aikaan, oli lähtötaso ja tavoite mikä tahansa.
Eppu
maalis 15, 2008, 16.09
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Jussi Häkkinen kirjoitti:
Eppu kirjoitti:Mistään ki-energioista en osaa sanoa. Minun mestarillani on vankka käsitys siitä, että jokaisessa ihmisessä on elämän energiaa, joka voidaan varustaa kamppailijan voimavaraksi. Pienet mietiskelyharjoitukset ja asioiden pohdiskelu auttavat käytäntöön siirtyessä.
Millä tavalla nämä auttavat? Tai no, tokihan asian pohtiminen auttaa sen ymmärtämistä ja soveltamista, totta.

"Elämän energia" ja muut vitaaliläpät saavat jäädä sitten ihan omaan arvoonsa teepussimietelauseiden lomaan.
Kaipa tämä "elämän energia" on se elävillä olennoilla oleva kyky käsitellä ja ymmärtää asioita.

Tähän voisi liittää oman kokemukseni, kun 1.danin kokeen jälkeen aloin suhtautumaan taekwondoon jotenkin kokonaisvaltaisemmin. Kun pyrin jalostamaan keskittymiskykyäni ja itseni hallintaa, huomasin kuinka tekniikasta jäi paljon kaikkea turhaa pois ja suoritusten taso nousi ehkäpä jopa huomattavasti.
Eli siis optimoit tekniikkaasi ja keskityit siihen enemmän? Mielestäni ei ole yllättävää, että suorituksen taso nousee.
Juuripa siksi tätä esimerkkiä käytinkin.
Eppu
maalis 15, 2008, 15.50
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Mistään ki-energioista en osaa sanoa. Minun mestarillani on vankka käsitys siitä, että jokaisessa ihmisessä on elämän energiaa, joka voidaan varustaa kamppailijan voimavaraksi. Pienet mietiskelyharjoitukset ja asioiden pohdiskelu auttavat käytäntöön siirtyessä.

Tähän voisi liittää oman kokemukseni, kun 1.danin kokeen jälkeen aloin suhtautumaan taekwondoon jotenkin kokonaisvaltaisemmin. Kun pyrin jalostamaan keskittymiskykyäni ja itseni hallintaa, huomasin kuinka tekniikasta jäi paljon kaikkea turhaa pois ja suoritusten taso nousi ehkäpä jopa huomattavasti.
Eppu
marras 4, 2007, 09.28
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

YoungKwondo kirjoitti: VATADO on mun seurani :)

Entä sä?
Vihdin taekwondo-seurasta. Lähinnä asettelen potkulaisia Suomen taekwondo-kartalle :)
Eppu
marras 1, 2007, 22.05
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

YoungKwondo kirjoitti: Täällä yksi!

Peruskurssilainen :P
Noin paikkakunnasta päätellen: Treenailetko Vatadossa vai Rajakylän taekwondo-koulussa?
Eppu
maalis 25, 2007, 13.34
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Tae Kwon Do
Vastaukset: 357
Luettu: 97408

Eli WTF:n virallisissa kisoissa tulee olla Kukkiwonin sertifioima dan, mutta tämä taasen ei merkitse sitä, että wtf:n toimintaan osallistuvissa seuroissa tiedettäisiin tai tehtäisiin mitään Kukkiwonille mieleisellä tavalla.